Philip Billing er nok den danske fodboldspiller i nyere tid, der er gået mest under radaren, og som ikke får nok kredit for sine præstationer i engelsk fodbold. Philip Billing var for mange danske fodboldelskere en ukendt fodboldspiller i mange år, indtil Huddersfield pludselig lå til oprykning og rykkede op i Premier League. 

Philip Billing er fremtidens mand for dansk fodbold, også selvom spilletiden på det danske landshold har været beskeden. Vi bringer dig tættere på hans fodboldliv, og hvad en spiller som ham umiddelbart får i årsløn.

 

Status på Philip Billings fodboldliv

Phillip Billing og landsholdet

Billings tid i Huddersfield

Philip Billing fodboldliv Bournemouth

Hvad får Philip Billing i løn?

billing

 

Phillip Billing og landsholdet

Det danske landshold fik for alvor øjnene op for Phillip Billing, da han fik sin Championship-debut for Huddersfield som 17-årig. Forinden var der ingen af de forskellige U-landshold, der havde kigget Phillip Billings vej. Hans første U-landskamp faldt derfor på U19-landsholdet, hvor det sidenhen blot blev til en enkelt kamp.

Efter Billing blev Premier League-spiller i 2017, kunne de danske landshold ikke se bort fra den høje midtbanespiller. På U21-landsholdet blev det således til 12 kampe. Efter Billing er blevet for gammel til U21-landsholdet, er det blevet til flere udtagelser på det danske A-landshold, men i skrivende stund, i slutningen af 2021, står der lidt skuffende fra Billings perspektiv kun én kamp på CV’et på det danske A-landshold. Det er ca. et år siden, Billing fik sin debut på A-landsholdet.

Inden længe får vi forhåbentlig den danske midtbane mere at se på det danske A-landshold.

billing

 

Billings tid i Huddersfield

Phillip Billing var som 16-/17-årig allerede klar til at stå på egne ben i fodboldens hjemland England. Trods sin unge alder lignede Billing med sine næsten to meter en fuldvoksen mand. Billing var som skabt til engelsk fodbold, og derfor virkede det logisk, da Billing takkede ja til en aftale med Huddersfield i 2013.

Aktuelle fodbold odds

I starten skulle Billing udvikle sig på Huddersfields ungdomshold, men allerede i sin første sæson i Huddersfield fik Billing lov til at snuse til Championship. Billing spillede for det meste på ungdomsholdet i 14/15, men fik lov til at sidde på bænken på førsteholdet i en håndfuld kampe.

I 15/16 klarede Billing skærene og fik overbevist klubben om, at han med 13 Championships sagtens kunne begå sig på førsteholdet på trods af sine unge alder. Billing tog Huddersfield med storm og blev hurtigt elsket, da han var en af Huddersfields egne spillere. Ifølge transfermarkt.com nåede Billing 91 kampe i en række forskellige turneringer. 38 kampe blev det til i Championship, og han nåede at spille 43 kampe i verdens stærkeste liga, Premier League.

billing

 

Philip Billing fodboldliv Bournemouth

Philip Billinge trængte til nyt græs under fødderne efter knap seks år i Huddersfield. Flere klubber jagtede Billings underskrift, og på daværende tidspunkt bød Premier League-klubben Bournemouth sig til og endte også med at stå med Billings underskrift.

Desværre for Billing og Bournemouth måtte de en tur i Championship efter Billings første sæson i klubben, hvor han ellers fik fuld spilletid i samtlige Premier League-kampe. På nuværende tidspunkt, i slutningen af 2021, har Billing spillet næsten 100 kampe for Bournemouth, samt scoret 18 mål og leveret 8 assists. Bournemouth og Billing er spået nogle gode chancer for at rykke op i Premier League i sæsonen 21/22. Efter 18 kampe ligger de nr. to i Championship, og Billing har været flyvende med seks mål og tre assists.Billing er værd at efter på diverse sports betting-sider. 

billin

 

Hvor meget får Philip Billing i løn?

De højeste fodboldlønninger findes i engelsk fodbold og i Premier League. Det har Phillip Billing nydt godt af i flere omgange. Efter sigende skulle Phillip Billig have skrevet en fireårig aftale med Bournemouth, som samtidig betød en årsløn på ca. 12-15 mio.kr.

I Huddersfield tjente Billing en smule mindre, og vores bud er, at han havde en årsløn på mellem 8-10 mio. kr. Det er de færreste 19- til 22-årige, som har fået lov til at tjene den slags penge. Måske er det derfor, Billing over en længere periode har taget en taxa til træning osv.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 26 november 2021*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Mest værdifulde spillere i Superligaen

Danmarks mest værdifulde startopstilling

Mest værdifulde landshold 2022

Største fodboldagentfirmaer i Danmark

Sofie Svavas fodboldliv