Der hersker ingen tvivl om, at Argentina og Frankrig bliver en storslået VM-finale. En VM-finale i fodbold er den største sportsbegivenhed på jorden og derfor interessen også enorm. Vi sammenligner de to fodboldnationer og besvare en masse andre spørgsmål

 

Hvor mange VM-finaler har Frankrig og Argentina spillet?

Hvem har vundet flest indbyrdes opgør?

Hvordan er de seneste fire VM-finaler forløbet

Hvem vinder VM-finalen 2022?

Den målrigeste VM-finale

Den målfattigste VM-finale

Fun Facts

 

Hvor mange VM-finaler har Frankrig og Argentina spillet?

VM-finalen 2022 bliver Argentinas femte VM-finale, mens det bliver Frankrigs fjerde VM-finale. Både Argentina og Frankrig har vundet titlen to gange. Argentinas seneste VM-titel var i 1986. Deres seneste VM-finale var i 2014.

Frankrig er forsvarende verdensmestre. VM-finalen 2018, vandt Frankrig 4-2 over Kroatien. Frankrig kan dermed blive den tredje nation i VM-historien, som vinder VM to gange i træk. Italien og Brasilien indtil videre de to eneste nationer, der har præsteret at forsvare en VM-titel.

frankrig vm 2018

 

Hvem har vundet flest indbyrdes opgør?

I de seneste 12 opgør mellem Argentina og Frankrig, har Frankrig kun vundet tre kampe. Det er dog første gang, at Frankrig og Argentina mødes i en VM-finale. Den seneste indbyrdes kamp, vandt Frankrig med 4-3 og var en af de mest underholdende kampe til VM i 2018.

messi og frankrig

 

Hvordan er de seneste fire VM-finaler forløbet

De seneste tre ud af fire VM-finaler er endt i forlænget spilletid. Kun én af de fire VM-finale skulle afgøres efter straffespark. Det skete i 2006 mellem Italien og Frankrig. VM-finalen i 2018 er den eneste ud af de seneste fire VM-finaler, hvor der er blevet scoret over 2,5 mål.

I to ud af de fire VM-finaler, er én spiller blevet udvist. Bølgerne går højt i en VM-finale kan vi konstatere.

 

Hvem vinder VM-finalen 2022?

Vores første intention er, at Frankrig vinder VM-finalen. De har længe bevist, at de skal regnes for at være den bedste fodboldnation i øjeblikket. Mange under, at Messi vinder VM, da det bliver hans sidste. Med Messi i en VM-finale kan alting ske. Derfor er det også med en vis usikkerhed, at vi tror på Frankrig.  Formår Frankrig at lukke Messi ned, vinder de.

Frankrig er spiller for spiller bedre end Argentina, omvendt har Argentina vist, at de som hold er klar til at dø med støvlerne på. Du kan finde vores andre spil tips på VM-finalen 2022 her.

 

Den målrigeste VM-finale

Den mest målrige VM-finale var i 1958, da Brasilien vandt 5-2 mod Sverige. VM-finalen i 2018, manglede blot et enkelt mål for at tangere målrekorden. Vi tror næppe, at VM-finalen 2022 kommer til at slå målrekord.

Den målfattigste VM-finale

VM-finalen i 1994, er VM historiens målfattigste finale. Efter forlænget spilletid, stod der stadig 0-0 og tingene skulle afgøres i straffespark. Det kommer ikke til at ske i VM-finalen 2022.  

 

Fun Facts

  • VM-finalen 2022 bliver den 11. VM-final mellem en europæisk og sydamerikansk nation. I syv ud af de seneste 10 VM-finaler, har en sydamerikansk nation, vundet.

  • Hvis Messi og Argentina vinder finalen, vil Messi være den spiller i VM-historien, som har vundet flest VM-kampe sammen med Miroslav Klose.
  • Seks franske spillere i deres 2022-trup, har tidligere spillet en VM-finale
  • Messi er den eneste i den argentinske trup, som har spilet en VM-finale. Di Maria sad på bænken under hele kampen tilbage i 2014.
  • Emiliano Martinez sad på tribunerne til VM-finalen i 2014. Nu står han selv inde på banen til en VM-finale. 
  • Mbappé kan i en alder af 23 år fejre sit andet verdensmesterskab.

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder

VM 2022 – muligt All Star-hold