Vi har blandet alt godt fra havet med en godt dansk twist. Vi kommer blandt andet ind på nogle af de største, mest chokerende og opsigtsvækkende transfers i fodbold. Lige fra det forbudte skifte til et skifte til anden storklub og til de skifter, hvor spilleren har ramt jackpot. Vi kunne i princippet nævne over 100 transfers igennem tiden. Det er efterhånden blevet kutyme i hvert transfervindue, at der bliver skrevet store transferhistorier.

Opsigtsvækkende fodboldtransfers

Luis Figo

Thomas Gravesen

Michael Laudrup

Cristiano Ronaldo

Martin Braithwaite

Lionel Messi

Fernando Torres

 

Luis Figo

Den tidligere portugisiske verdensstjerne, Luis Figo, var én af sin generations bedste fodboldspillere. Figo var en friskt pust i en fodboldtid, hvor teknikerne ikke blev hyldet på samme måde, som de gør i 2021. Figo var umiddelbart forud for sin tid. Det var blandt andet også derfor, han passede perfekt ind i FC Barcelona, som var et af de få hold i 90’erne, der dyrkede det tekniske og flotte fodboldspil. Alle troede, at Figo skulle bruge alle sine fodboldår i det catalanske. Men han gik i stedet fra at være en helt i Barcelona til at få kastet et grisehoved efter sig i sin første kamp mod Barcelona iført en Real Madrid-trøje!

Figo foretog et af de mest forbudte skifter i fodbold, hvilket rystede fodboldverden på mange måder. Illoyalitet er en af de værste forbrydelser, man kan begå som fodboldspiller. Figo holder nok heller ikke ferie i Barcelona i 2021, fordi de fleste stadig bærer den nag.

Luis figo

 

Thomas Gravesen

Med al respekt for Thomas Gravesen som fodboldspiller, så gik der et chok igennem fodboldverden, især i Danmark, hvor alle kendte den fandenivoldske og hårdtarbejdende midtbanespiller. Ingen havde i deres vildeste fantasi troet, at et stjernespækket Real Madrid kunne bruge en spiller som Gravesen. I 2005 blev alle spillere og fans bekræftet endnu engang i, at alt kan ske i fodbold, og at man ikke behøver at være en topspiller for at spille på de bedste hold i verden.

thomas gravesen

 

 

Michael Laudrup

Luis Figo havde nok ikke troet, at det var noget problem at skifte fra Barcelona til Real Madrid, når én af de bedste danske fodboldspillere gennem tiden, Michael Laudrup, kunne gennemføre det tilbage i 1994. Laudrup var som født til Barcelonas spillestil og faldt derfor hurtigt til i det catalanske. Derfor tabte man kæben, da Laudrup kunne finde på at skifte til ærkerivalerne fra Madrid. Loyalitet i fodbolden led et knæk, da en ellers sympatisk spiller som Laudrup vendte Barcelona ryggen.

 

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo har igennem tiden stået for nogle af de mest opsigtsvækkende transfers i sin karriere. Dette er dog også forståeligt nok, fordi Ronaldo er en af de bedste spillere i fodboldens levetid – en målmaskine uden sammenligning.

Efter at have brilleret for i United fra 2003 til 2009 og vundet alt, hvad der kunne vindes i det engelske, samt Champions League, kom det ikke som det største chok, da Real Madrid fik Ronaldos eftertragtede underskrift. Ligesom i England vandt Ronaldo alt, hvad der kunne findes vindes i La Liga og med Real Madrid. Mange troede egentlig, at Ronaldo muligvis ville slutte sin karriere i Madrid, men I 2018 tabte alle kæben, da Ronaldo pludseligt stod i en Juventus-trøje. Men kæben sank et niveau lavere, da Ronaldo i 2021 valgte at skifte tilbage til klubben, hvor det hele startede, nemlig Manchester United.

 

Martin Braithwaite

Martin Braithwaite lavede en Gravesen 2.0 tilbage i 2020, da han af uforklarlige årsager pludselig blev sat i forbindelse med selveste Barcelona, som havde huset nogle af de allerstørste og bedste angribere gennem tiden. Så hvorfor ville Barcelona pludselig have fingrene i – med alt respekt for Braithwaite – en middelmådig angriber til klubben?

Barcelona søgte en billig angriber med præcis Braithwaites spidskompetence, som er hans hurtighed. Braithwaite er dermed den eneste dansker, der kan prale af at have spillet sammen med Lionel Messi.

 

Lionel Messi

Apropos Barcelona og en fodboldspiller vi aldrig troede skulle være en del af nogle transfer-artikler, Lionel Messi. Netop Messis skifte til PSG vil gå over i historien på mange måder. Ingen havde forventet, at selveste Mr. Barcelona ville skifte væk fra sin hjerteklub hvor alt begyndte, især ikke efter 21 års troskab og i en alder af 34, hvor ens fodboldkarriere så småt er begyndt at lakke mod en enden. PSG fik overtalt Messi, og dermed blev PSG blot den anden klub i Messis fodboldkarriere, hvilket for mange stadig lyder forkert. Det skifte vil altid blive husket for at være Barcelonas største fejltagelser, især hvis det ender med, at Barcelona havner i lang titeltørke.

messi

 

 

Fernando Torres

Mange Liverpool-fans er den dag i dag stadig meget forundrede over, hvordan Fernando Torres kunne vende klubben ryggen til fordel for Chelsea tilbage i 2011. Den store forundring skyldes, at Fernando Torres egentlig befandt sig i sit livs form i Liverpool. I 08/09-sæsonen var Liverpool fire point fra at vinde Premier League, hvor Torres scorede 14 mål. I sæsonen 09/10 scorede han 18 mål, men til gengæld var Liverpool langt væk fra mesterskabet i den sæson. En skuffende syvendeplads måtte Liverpool nøjes med.

Torres ville tydeligvis vinde titler, og det mente han ikke, at han kunne i Liverpool, hvilket rent faktuelt var en god beslutning, da Torres både vandt Champions League, Europa League og FA-cuppen sammen med Chelsea. Set i bakspejlet var det ikke så dumt et valg af Torres alligevel, men stadig et meget drastisk valg.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 30. september 2021*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Bedst betalte Premier League-spillere 2021

Bedst betalte PL-spillere 2021

Philip Billing løn og fodboldliv

Philip Billing løn

Trænerfyringer i Premier League

Trænerfyringer i Premier League

Mathias Jensen løn og fodboldkarriere

Mathias Jensen løn 

Superliga betting – hvad skal du oddse på?

Superliga betting – odds på....