VM 2022 var på mange måder et historisk og uforglemmeligt VM, i hvert fald set ud fra et fodboldmæssigt perspektiv. Det har været en underholdende periode, hvor julen er blevet byttet ud med en masse fodboldoplevelser, som vil stå klart i mange folks hukommelse til evig tid. Nogle spillere har i hvert fald skrevet sig ind i VM-historiebøgerne efter at have brudt nogle VM-rekorder.

 

Nye VM-rekorder 2022

Flest spillede VM-kampe

Flest VM-minutter

Bedst placeret afrikansk nation

Yngste spiller, der har scoret 10 VM-mål

Spillere, der har scoret i hver runde til VM

Spillere, der har scoret ved fem VM-slutrunder

Spillere, der har vundet den Gyldne Bold to gange

Flest mål i VM-finaler

 

Flest spillede VM-kampe

Inden VM 2022 blev skudt i gang, var det tyske Lothar Matthäus, som havde rekorden for flest spillede VM-kampe. Den eneste, der reelt kunne slå Mattäus’ rekord, var Messi. Alt skulle dog flaske sig for Argentina og Messi, hvis han skulle overgå Matthäus, og minsandten om ikke alt forløb, lige som det skulle. Med VM-finalen nåede Messi op på 26 VM-kampe og er dermed den nye rekordholder.

Ronaldo sneg sig op på en femteplads med 22 VM-kampe, mens Hugo Lloris ligger nr. 9 med 20 kampe.

messi vm

 

Flest VM-minutter

Fordi Messi og Argentina strøg i VM i finalen 2022, betød det også, at Messi brød endnu en rekord. Netop fordi VM-finalen gik i forlænget spilletid betød det, at Messi overgik Maldini for flest spillede VM-minutter. Maldini nåede at spille 2100 minutter. Messi er nu på 2135 VM-minutter.

 

Bedst placeret afrikansk nation

Afrikanske nationer havde inden VM 2022, historisk set, altid haft svært ved at slå igennem til VM i fodbold. Dette blev der dog lavet om på, da Marokko spillede sig frem til en VM-semifinale, hvormed det blev den første afrikanske nation, som sluttede blandt de sidste fire nationer til et VM.

Forhåbentlig kan det være startskuddet for de afrikanske nationer, som nok kommer til at få mere og mere plads i VM-slutrunderne i fremtiden. De fremtidige VM-odds kommer i hvert fald til at lavere end tidligere på afrikanske nationer.

 

Yngste spiller, der har scoret 10 VM-mål

VM-finalen 2022 var uforglemmelig og en af de mest historiske øjeblikke. Selvom Frankrig og Mbappe var nede i sækken, så formåede Mbappe med sit første mål at blive den yngste spiller i VM-historien til at score 10 VM-mål. Han scorede tre mål mere i ordinær spilletid og blev dermed også den yngste til at score 12 VM-mål. Mbappe var altså 23 år, da han præsterede det.

Vi er nærmest sikre på, at Mbappe nok skal blive den mest scorende til VM. Han kommer til at ødelægge mange rekorder, selv de rekorder, Messi er indehaver af i øjeblikket.

mbappe

 

Spillere, der har scoret i hver runde til VM

Det kom også bag på os, men inden VM 2022 havde Messi aldrig scoret et mål i knockout-fasen til en VM-slutrunde. Det blev der til gengæld lavet om på til VM 2022. Messi blev den første spiller i VM-historien til at score i alle fem runder ved en VM-slutrunde.

ronaldo

 

Spillere, der har scoret ved fem VM-slutrunder

Selvom Ronaldo ikke havde sit bedste VM i 2022, fik han alligevel sat et lille aftryk, da han blev den første til at score ved fem VM-slutrunder. Det skete i en alder af 37 år. Desværre var det sidste gang, at vi fik lov til at se Ronaldo til en VM-slutrunde, i hvert fald som spiller, så vi siger tak for mange gode fodboldoplevelser.

 

Spillere, der har vundet den Gyldne Bold to gange

Til VM i 2014 blev Messi kåret til turneringens spiller. Det samme skete i 2022, men havde Messi mon vundet prisen, hvis Argentina havde tabt VM-finalen?  Vi spørger blot, fordi Mbappe må have været lige i hælene på Messi. Det skete dog ikke, og dermed er Messi på nuværende tidspunkt den eneste i VM-historien, der har vundet den Gyldne Bold to gange.

Messi og gyldne bolde følger åbenbart hinanden hånd i hånd og er uadskillelige. Det er fodbold betting-tips som man efterhånden kan regne ud, når Messi er inde i billedet.

 

Flest mål i VM-finaler

På intet mindre end 96 sekunder gik Mbappe fra at have spillet en horribel VM-finale til at score to mål, og dermed tangerede han Peles rekord for flest mål i spillede VM-finaler. Mbappe slog dog rekorden, da han med sit tredje mål i kampen scorede sit fjerde mål i en VM-finale. Han scorede et enkelt mål tilbage i VM-finalen i 2018.

 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 26. December 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder

VM 2022 – muligt All Star-hold