En ny generation af danske golfspillere står og tripper i kulissen for at blive så gode som overhovedet muligt og måske overgå danske golflegender som Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen. En af dem er den 21-årige Nicolai Højgaard, som med sikkerhed har Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen som forbilleder på den ene eller anden måde. Tiden er kommet til, at Nicolai Højgaard skal forsøge at sætte sit eget præg på dansk golfhistorie, så han om mange år kan blive et forbillede for en ny generation af danske golfspillere. Dog er Nicolai Højgaards professionelle golfkarriere nærmest kun lige begyndt, og vi glæder os til at se ham udfolde sine evner på diverse golfbaner rundt i verden.

 

Golfspilleren Nicolai Højgaard

Hvornår blev Nicolai Højgaard professionel?

Hvor mange golfturneringer har Nicolai Højgaard vundet?

Hvor mange Majors har Højgaard deltaget i?

Hvor mange præmiepenge har Nicolai Højgaard vundet?

Hvor ligger Nicolai Højgaard på verdensranglisten?

 

Hvornår blev Nicolai Højgaard professionel?

Hvis man virkelig skal blive god til noget, skal man begynde at dyrke det i en tidlig alder. Det kendetegn går igen blandt alle store sportsstjerner. Nicolai Højgaard er ingen undtagelse, og dermed har han gode forudsætninger for at nå verdenstoppen, især fordi han også har haft sin tvillingebror Rasmus Højgaard at konkurrere med, som også er professionel golfspiller i dag.

I en alder af blot syv år meldte Nicolai Højgaard sig ind i sin første golfklub. Talentet blev finpudset og udviklet i den lokale golfklub Gyttegård Golfklub, hvor Nicolai stadig er medlem i 2022 – nærmere betegnet æresmedlem. Nicolai Højgaard var flyvende som juniorspiller, hvilket betød, at han i en alder af 18 år kunne kalde sig for professionel golfspiller i starten af 2019.

Nicolai Højgaard

 

Hvor mange golfturneringer har Nicolai Højgaard vundet?

Inden Nicolai Højgaard blev professionel i begyndelsen af 2019, deltog han alligevel i nogle relativt store golfturneringer – herunder bl.a. Made in Denmark og Porsche European Open. På nuværende tidspunkt i 2022, hvor golfsæsonen for alvor er ved at begynde igen, har Nicolai Højgaard deltaget i 55 golfturneringer.

Tjek den aktuelle betting bonus

 I 2021 vandt Nicolai sin første golfturnering som professionel golfspiller, da han vandt European-turneringen, Italian Open med et slag ned til den nærmeste forfølger til titlen. Nicolai Højgaard blev den anden dansker til at vinde Italian Open sammen med Thorbjørn Olesen.

Den 6. februar i 2022 vandt Nicolai Højgaard sin anden golfturnering. Denne gang blev det til en sejr ved Ras Al Kaimah Championship i De Forenede Arabiske Emirater. Flere fantastiske slag lagde fundamentet for Nicolai Højgaards anden triumf ved DP World Tour.

Nicolai Højgaard

 

Hvor mange Majors har Højgaard deltaget i?

Da Nicolai Højgaard var 17 år gammel i 2018, fik han sin Major-debut ved The Open. I 2021 kvalificerede Højgaard sig til The Open i 2022. Meget tyder på, at han kommer til at spille flere Majors i 2022, efter han debuterer i PGA Tour.

Det er forventeligt, at Nicolai Højgaard i fremtiden kommer til at deltage i utallige Major-turneringer, og hvem ved, måske vinder han en dag en Major-sejr, som vil være den første i dansk golfhistorie. I skrivende stund har han altså deltaget i en og snart to Majors.

Nicolai Højgaard

 

Hvor mange præmiepenge har Nicolai Højgaard vundet?

I de seneste par år er præmiepengene begyndt at vælte ind for den danske golfstjerne. 2021 var Nicolai Højgaard hidtil bedste sæson målt i forhold til summen af præmiepenge, han vandt. Han vandt således samlet 9 mio. kroner i præmiepenge.

Især to golfturneringer indbragte en pæn sum præmiepenge: Triumfen ved Italian Open har indtil videre kastet den største præmiesum af sig – 3,6 mio. kr., mens en fjerdeplads ved DP World Tour Championship i Dubai førte en præmiesum på 2,3 mio. kroner.

I skrivende stund har Nicolai Højgaard samlet vundet lidt over 13 mio. kroner. Mon ikke han kommer tæt på 30 mio. kr., når 2022 er slut.

 

Hvor ligger Nicolai Højgaard på verdensranglisten?

Efter Nicolai Højgaards fremragende start på 2022 er han strøget op i den sjove ende af verdensranglisten. Ifølge OWGR.com ligger han i skrivende stund på en 76. plads i verden. Dermed er Nicolai Højgaard den bedste placerede dansker på verdensranglisten i øjeblikket. Marcus Helligkilde, en anden dansk professionel golfspiller, ligger nr.  97.

Det bliver spændende at se, om Højgaard fortsætter himmelflugten på verdensranglisten i 2022. På længere sigt skal Nicolai Højgaard nok ende helt i toppen på. Hans evner rækker til det, hvis han fortsætter den vilde udvikling.De aktuelle odds er i hvert fald vilde med ham.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 04. april 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg