Sæsonens største kamp i NFL, Super Bowl 55, begynder den 7. februar 2021. De to hold, som skal duellere i finalen, er Tampa Bay Buccaneers og Kansas City Chiefs.

I denne artikel kan vi nærmest ikke undgå at nævne Mr. Super Bowl aka. Tom Brady, eftersom NFL-ikonet har formået at tilspille sig endnu en Super Bowl med sit nye NFL-hold, Tampa Bay Buccaneers. Tom Brady vender vi tilbage til lidt senere.

 

Super Bowl 55 – nyttig viden:

Hvad er specielt ved den 55. udgave af Super Bowl 2021?

Hvilke spillere har været bedst for Tampa Bay Buccaneers?

Hvilke Chiefs-spillere har været mest iøjnefaldende i sæsonen 20/21?

Hvem vinder Super Bowl 55?

 

Hvad er specielt ved den 55. udgave af Super Bowl 2021?

Det er første gang i NFL’s historie, at et Super Bowl-hold får lov til at spille den prestigefyldte kamp i egen hule. Dette er tilfældet for Tampa Bay Buccaneers. Hvis de vinder Super Bowl 55, kan de dermed også blive det første hold til at vinde Super Bowl på hjemmebane.

Brady kan udbygge sin rekord på seks Super Bowl-titler til syv. Vinder han den syvende, vil han skrive sig ind i en endnu mere prominent gruppe, da han vil blive den tredje til vinde syv eller flere NFL-titler. Patriots-træner Bill Belichick, har i alt været med til at vinde otte Super Bowl-titler.

New England Patriots er de seneste til at vinde Super Bowl to år i træk. Dette skete i 2004 og 2005. Dengang var Brady med til at vinde begge titler. Chiefs kan dog gøre dem selv til de seneste, hvis de formår at vinde den eftertragtede titel. Kun syv andre hold, inklusiv Patriots, har vundet Super Bowl to år i træk.

Tjek den aktulle betting bonus

 

Hvilke spillere har været bedst for Tampa Bay Buccaneers?

Vi kan selvfølgelig ikke komme uden om NFL’s bedste quarterback nogensinde, Tom Brady. Brady har været brandvarm, også selvom han skulle vænne sig til sit nye hold Tampa Bay Buccaneers. Han sørgede for næstflest touchdowns i grundspillet med 40 af slagsen.

Derudover har han næstflest succesfulde afleveringer på 401. Han har i den grad været medvirkende til, at Buccaneers er i Super Bowl efter 12 års pause.

En anden spiller, som har været afgørende, og som har haft/fået en god relation med Brady, er Tampa Bay’s wide receiver, Mike Evans. Brady har 13 gange serveret bolden på et sølvfad for Evans, som har takket for tilliden. Det samme med Buccaneers’ anden dygtige wide receiver, Chris Godwin, som har leveret otte touchdowns.

Vi skal heller ikke glemme Tom Bradys evige følgesvend Rob Gronkowski, som i en alder af 31 stadig kan levere touchdowns – syv af slagsen.

Hvilke Chiefs-spillere har været mest iøjnefaldende i sæsonen 20/21?

Ligesom hos Buccaneers har quarterbacken haft en stor rolle for holdets succes, og Patrick Mahomes har igen leveret en stor sæson. Med 38 kastede touchdowns i grundspillet må man sige, Mahomes er klar til at vinde Super Bowl for andet år i træk.

Chiefs’ Tight End Travis Kelce har indtil videre også været en vigtig brik i Chiefs’ offensiv. Kelce har løbet 1416 yards i denne sæson og leveret 11 touchdowns.

Chiefs’ anden stjerne, Tyreek Hill, har igen bevist, at han skal regnes for NFL’s aktuelt bedste wide receiver. Han er i øjeblikket ustoppelig, og det har medført 17 touchdowns i denne sæson. Mon ikke, han bidrager med en eller to touchdowns i Super Bowl 55.

 

Hvem vinder Super Bowl 55?

Før vi kommer til en endelig konklusion om, hvem der vinder Super Bowl 55, skal vi have argumenterne på plads. Lads os derfor begynde med statistikkerne fra grundspillet.

Har Chiefs eller Buccaneers den bedste offensiv?

I grundspillet formåede Chiefs at løbe de fleste yards – 6653 vs. 6145. Omvendt havde Tampa Bay det højeste antal point – 473 vs. 492. Både Buccaneers og Chiefs har været glade for at kaste deres touchdowns. Buccaneers har dog løbet tre touchdowns mere hjem end Chiefs.  

66,55% af Chiefs’ afleveringer var succesfulde. Tampa Bay er dog ikke langt fra Chiefs med en procent på 65,49.

Chiefs var samtidig nogle af de bedste i grundspillet til ikke at blive interceptet i forhold til Tampa Bay. Sølle syv gange er Chiefs offensiv blevet interceptet. Buccaneers halter lidt bagefter på den front med 12 interceptions.

Tampa Bay har dog været bedre til at beskytte deres quarterback Tom Brady, end Chiefs har være til at beskytte Patrick Mahomes – 22 vs. 24 sacks.

Offensivt kan vi konkludere, at de to hold har en masse offensiv kvalitet og er yderst jævnbyrdige.

 

Har Tampa Bay eller Chiefs den bedste defensiv?

Defensivt er det igen jævnbyrdigt, eftersom begge ligger inden for top-10 over hold i grundspillet, som har tilladt færrest point imod sig. Det er dog vanvittig tæt – Chiefs har tilladt 370, mens Buccaneers har tilladt 368.

Buccaneers har igen været bedst i forhold til at presse modstanderen til turnovers. Her har Buccaneers presset deres modstandere til 25, mens Chiefs defensiv har gjort det 22 gange. Chiefs har dog interceptet deres modstandere 16 gange. Buccanneers er på 15.

Ligesom alle andre statistikker er de to Super Bowl-modstandere også tæt, når det kommer til penalties dømt imod deres respektive forsvarskæder. Her har Buccaneers færrest med 95 styk vs. Chiefs’ 97 styk. Omvendt skal det lige siges, at Buccaneers penalties har ført til 1072 yards, mens Chiefs kun har fået 760.

Vi kan afslutningsvis dermed konstatere, at det bliver en vanvittig tæt Super Bowl, hvor begge hold stort set har de samme kvaliteter både offensivt og defensivt.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/Matt Ludtke

Først publiceret: d. 02. februar 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg