Populariteten omkring kvindefodbolds har været tiltagende over de seneste 10 år, og den bliver kun højere med tiden. I Danmark kan vi glæde os over at have nogle af de bedste kvindelige fodboldspillere i verden. En af dem er fuldblodsangriberen Nadia Nadim. I denne artikel tegner vi et billede af Nadia Nadim og hendes fodboldkarriere.

 

Nadia Nadim og hendes fodboldkarriere

Hvem er Nadia Nadim?

Hvilke klubber har Nadia Nadim spillet i?

Hvor mange titler har Nadia Nadim vundet?

 

Hvem er Nadia Nadim?

Nadia Nadim er efterhånden velkendt i hele Danmark og i det meste af fodboldverden. Hun har efterhånden været i fodboldgamet i en del år. Hun var og er stadig en af de danske profiler, som har været med til at sætte skub i udviklingen af kvindefodbold i Danmark og sætte Danmark på verdenskortet.

I skrivende stund er Nadia Nadim 33 år og stadig en aktiv professionel fodboldspiller på allerøverste hylde. Nadim er født og delvist opvokset i Afghanistan, hvorefter hun er rejst til Danmark sammen med sin familie.

Hun er i fodboldregi den første udenlandsk-fødte til at repræsentere det danske landshold. Hun fik debut for landsholdet tilbage i 2009, da hun var 21 år gammel. Sidenhen er det i 2021 blevet til 97 kampe i den rødhvide nationaldragt. Ud af de 97 kampe har hun bidraget med 38 mål, som altid har været Nadia Nadims varemærke. Hun er nemlig den fortrukne angriber for det danske landshold.

Udover at score mål på samlebånd i fodbold læser hun også medicin, hvilket helt sikkert er et godt afbræk, når man gerne vil have tankerne på noget andet end fodbold.

odds fodbold, hvor som helst hos 888sport!

 

Hvilke klubber har Nadia Nadim spillet i?

Nadia Nadims fodboldkarriere begyndte i den aarhusianske klub IK Skovbakken, da hun stadig var teenager. På rekordtid imponerende hun alt og alle i den bedste danske kvindeliga. I den forbindelse bød en af Danmarks største kvindeklubber, Fortuna Hjørring, sig til, da de kunne se et kæmpe potentiale i Nadims  angriberinstinkt, hvilket man ikke havde set før i Danmark.

Som sæsonerne gik, og Nadim fortsat imponerede sæson efter sæson, var det tid til lidt luft forandring. Derfor drog hun over Atlanterhavet for at prøve sit niveau af i USA – mere præcist hos Sky Blue FC – fra midten af 2014 til ca. midten af 2015, indtil hun derefter vendte tilbage til Fortuna Hjørring.

Det nordjyske hold havde fået deres målmaskine tilbage – for en stund i hvert fald. Der skulle kun gå et halvt år, før en ny mulighed bød sig, som Nadim ikke kunne afslå. USA kaldte igen, og denne gang var det en af de største fodboldklubber i kvindefodbold, som ville have den danske landsholdsangriber. I starten af 2016 blev Nadims nye klub Portland Thorns. Samme år blev Nadim kåret som årets fodboldspiller i Danmark. Denne fornemme kåring fik hun også i 2017.

Efter en succesfuld periode i det amerikanske valgte Nadim lidt overraskende at takke ja til et tilbud fra engelske Manchester City. En toårig kontrakt blev indgået, og dermed kunne Nadia Nadim i 2018 begynde at score mål i det engelske.

Konkurrencen i City var dog en helt anden, og måske passede den engelske mentalitet ikke helt til Nadim. Succesen var begrænset, og derfor begyndte Nadim allerede efter et år at søge efter nye græsgange. I starten af 2019 indgik Nadim en kort aftale med Paris Saint Germain, som efterfølgende i første omgang blev forlænget til sommeren 2020 og i anden omgang til sommeren 2021.

Det bliver spændende at se, hvor den danske goal getter befinder sig efter sommeren 2021. Online sports betting-markederne ser frem til, når Nadia Nadims fremtid flader på plads. 

Hvor mange titler har Nadia Nadim vundet?

Nadia Nadims første store titel var det danske mesterskab, som hun vandt i sæsonen 13/14 med Fortuna Hjørring. Hun var også med til at vinde mesterskabet i sæsonen 15/16, selvom hun kun nåede at spille en halv sæson for den nordjyske klub, inden hun tog til Portland Thorns.

Nadim blev amerikansk mester med Portland Thorns i 2017 – en titel, som nok overgår det danske mesterskab. Derudover er Nadim blevet nr. 2 i utallige andre turneringer, blandt andet i den franske og engelske liga og i en række cups.

For det danske kvindelandshold har Nadia Nadim været med til at vinde EM-bronze i 2013, samt en flot EM-sølvmedalje, som var tæt på at blive en guldmedalje i 2017.

Vi håber på at se Nadia Nadim på en fodboldbane mange år i endnu og forhåbentlig bringe Danmark og sin nuværende klub Paris Saint Germain til et par titler de kommende år.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Clive Brunskill

Først publiceret: d. 31. marts 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Emiliano Marcondes løn

Nicolai Boilesen løn

Robert Skov løn

Jess Thorup træner og løn

Brentford og Christian Eriksen 2022