De fire semifinalister ved VM 2022 er blevet fundet. Argentina møder Kroatien, og Marokko møder Frankrig. De færreste havde nok troet, at Kroatien og Marokko skulle stå i en VM-semifinale, men de har leveret imponerende præstationer. Nogle af deres spillere er i hvert fald værd at fremhæve i forhold til et potentielt All Star-hold. Vi forsøger i denne artikel at komme med et bud på, hvem der er i spil til All Star-holdet.

 

Hvem skal på All Star-holdet ved VM 2022?

Målmand – Livakovic/Bono

Højre back – Hakimi

Venstre back – Acuna/Shaw/Hernandez

Midterforsvar – Varane

Midterforsvar – Otamendi/Gvardiol

Midtbane – Ambarat/Bellingham

Midtbane – Griezmann/Modric

Højre kant - Mbappé

Venstre kant – Gakpo/Saka

Angriber - Messi

Angriber – Giroud/Richarlison

 

Målmand – Livakovic/Bono

Der er ingen tvivl om, at Livakovic og Bono kommer til at slås om pladsen på All Star-holdet. Vi vil dog vove at påstå, at Livakovic er favoritten, da han også har vundet to straffesparkskonkurrencer for Kroatien. Bono kan stadig nå at overhale Livakovic, men det kræver, at Marokko stryger i en VM-finale.

En lille bobler i dette spil er Hugo Loris, som er begyndt at spille sig op efter især kvartfinalen mod England.

livakovic

 

Højre back – Hakimi

Vi er næsten sikre på, at Hakimi fra Marokko snupper pladsen på højreback. Vi kan ikke umiddelbart se, hvilke andre højrebacks der har præsteret bedre end Hakimi. Dumfries har til tider også spillet fremragende bold. Det samme gælder Juranovic fra Kroatien, som også har imponeret i ny og næ.

Vi holder os dog til PSG’s højreback, Hakimi.

hakimi

 

Venstre back – Acuna/Shaw/Hernandez

Vi synes umiddelbart ikke, at én venstre back på nogen måde har overstrålet andre på positionen. Set med danske briller kunne det have været fedt at se Joakim Mæhle blive udvalgt. Det må blive til en anden VM-slutrunde.  

De første venstre backs, vi kommer i tanker om, og som indtil videre har leveret en stabil præstation er Acuna fra Argentina, Shaw fra England og så Frankrigs venstre back, Theo Hernandez, der har overtaget tjansen fra storebror Lucas.

 

Midterforsvar – Varane

Varane blev også valgt til All Star-holdet til VM i 2018. Han kan meget vel blive genvalgt, fordi han har spillet yderst stabilt og nærmest ikke har begået nogen fejl, hvilket er noget af det vigtigste som forsvarsspiller. Hvis Brasilien var kommet længere end kvartfinalen, havde Marquinhos og Silva også været to gode bud. Pepe har trods sin alder også spillet en flot slutrunde.

 

Midterforsvar – Otamendi/Gvardiol

Den sidste plads i midterforsvaret bliver en duel mellem Gvardiol og Otamendi. Begge har indtil videre spillet en sublim slutrunde. Det har været tydeligt at se på Otamendis spil, at han godt ved, at han spiller sin sidste VM-slutrunde for Argentina.

Gvardiol er kun 20 år gammel, men har leveret præstationer, som man skulle tro, kom fra en erfaren herre. Dette er ikke tilfældet. Pudsigt nok mødes de to i semifinalen. Den, som kommer sejrrigt ud af VM-semifinalen, kommer på All Star-holdet.

 

Midtbane – Amrabat/Bellingham

Der er ingen tvivl om, at Bellingham på mange parametre er bedre end Amrabat fra Marokko. De spiller også to forskellige positioner. Selvom Bellingham har spillet et flot VM og virkelig har slået sit navn fast som en af de kommende verdensstjerner i fodbold, så synes vi, at Amrabat fortjener pladsen. Ingen kendte nærmest til den marokkanske spiller, som til daglig spiller i Fiorentina. Det skal vi da love for, at folk gør nu. Amrabat får pladsen blot fordi Marokko er kommet længere end England.

 

Midtbane – Griezmann/Modric

Denne duel bliver ikke let. Enten bliver det Griezmann eller Modric, der snupper den sidste plads på den centrale midtbane. Griezmann har på utrolig vis genoprejst sig og sit fodboldspil efter flere sæsoner, hvor det så ud til, at hans karriere var på vej ned af bakke. Vi måtte tro om igen.

Modric har igen været den største midtbanegeneral under VM 2022, og igen står han i en VM-semifinale med Kroatien. Han fortjener også en plads på All Star-holdet.

griezmann

 

Højre kant – Mbappé

Vi kan ikke komme udenom Mbappé som en del ag All Star-holdet. Han er kampafgørende som bare pokker og en af de mest komplette fodboldspillere i øjeblikket. Inden VM-semifinalen er han stadig topscorer med fem mål. Mon ikke han snupper titlen og får en afgørende rolle mod Marokko i VM-semifinalen. Potentielt kan Mbappé bliver turneringens spiller.

 

Venstre kant – Gakpo/Saka

Gakpo imponerede voldsomt i begyndelsen af VM, men kæden hoppede lidt af mod Argentina. Det skal dog ikke holde os fra at mene, at Gakpo er en bejler på All Star-holdet.

Udover Gakpo mener vi, at Saka fra England også har leveret et højt niveau under VM 2022. Han har været en evig trussel for England, og bliver kun bedre med tiden. Det bliver en tæt duel mellem Gakpo og Saka.

 

Angriber – Messi

Vi har under VM-slutrunden i 2022 til tider set den gamle Messi, og det har ført til magi hist og her. Han er allerede selvskrevet på All Star-holdet. Kommer Argentina i VM-finalen 2022, kan Messi potentielt også blive slutrundens bedste spiller.

 

Angriber – Giroud/Richarlison

Inden kvartfinalerne blev afviklet, havde alle nok tænkt, at Richarlison ville snuppe den sidste plads på All Star-holdet. Men efter Brasilien røg ud, og Giroud afgjorde kvartfinalen og er blevet den mest scorende franskmand i historien, så fortjener det næsten en plads på All Star-holdet.

Richardlison må få et plaster på såret. Hans mål mod Serbien må blive kåret til slutrundens bedste, medmindre en anden spiller overgår hans mål i semifinalen eller VM-finalen.

giroud

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 12. December 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder