Mikkel Hansen

 

Fødselsdag: 22. oktober 1987 

Højde: 196 cm  

Kampvægt: 97 kg                     

Aktuelle klub: Paris Saint Germain          

Tidligere klubber: GOG, Barcelona og AG København  

Antal landskampe og mål: 210 og 1036 (seneste landskamp: 05-11-2020)


Siden ca. 2005, da Mikkel Hansen blev professionel håndboldspiller, har den skydestærke venstreback fortryllet håndboldverdenen. Mikkel Hansen har længe været et af de tungeste flagskibe i håndboldfarvandet. Han har med sin komplette skydeteknik sunket utallige målmænd og håndboldklubber og -nationer.

Den danske håndboldstjerne er indtil videre blevet kåret som verdens bedste håndboldspiller tre gange. Det skete i 2011, 2015 og senest i 2018. Vi kunne slet ikke forestille os en håndboldverden uden den 33-årige mesterskytte. Én ting er dog sikker – Mikkel Hansen er allerede en legende i denne sportsgren.

Når man længe har været en superstjerne som Mikkel Hansen, og stadig er det, har man i den grad mulighed for at forhandle sig frem til nogle gevaldige kvalifikationstillæg og generelt store lønhop. Vi tager et kig på Mikkel Hansens løn gennem sin karriere.

 

Mikkel Hansens løn gennem karrieren

Fra ungdomsspiller til professionel håndboldspiller

Fra gennemsnitsløn til topspiller-løn

Fra FC Barcelona til AG København

Fra topspillerløn til stjerneløn

Hvor meget har Mikkel Hansen samlet tjent?

 

Fra ungdomsspiller til professionel håndboldspiller

Da Mikkel Hansen i 2005 blev hentet til GOG fra Virum-Sorgenfri, begyndte hans håndboldkarriere at tage fart. Allerede dengang havde omverdenen store forventninger til det unge stjernefrø, som beviste med det samme, at han var mere end sin løn værd.

Og eftersom GOG altid har været en af de tungeste drenge i den bedste mandlige håndboldrække, men samtidig også en klub, som har fokus på at udvikle og sælge unge spillere, har deres lønbudget været relativt højt sammenlignet med andre danske håndboldklubber. Mikkel Hansens grundløn har på det tidspunkt nok ligget mellem 5-600.000 kr. om året, hvilket var omkring det gennemsnitlige beløb, en håndboldspiller fik dengang.

Det kan så godt være, at Mikkel Hansen har fået en yderligere lønstigning i sin tid i GOG, for allerede i den første sæson 05/06 hos GOG var han stærkt medvirkende til, at de vandt sølv, selvom de tabte guldet. I 06/07 var Mikkel Hansen en af de bærende kræfter, da GOG gik hele vejen og vandt deres syvende danske mesterskab. Siden 06/07 og frem til 2021 har GOG ikke vundet den danske håndboldliga en eneste gang.

 

Fra gennemsnitsløn til topspiller-løn

I 06/07-sæsonen faldt alle verdens tophåndboldklubber pladask for det stærkt skydende danske stjernefrø. Det blev FC Barcelona, som slap afsted med danskerens eftertragtede underskrift. Efter sigende gik Mikkel Hansen fra at modtage en dansk gennemsnitsløn på 5-600.000 til at få en grund- og årsløn på ca. 2.000.000 kr.

Mikkel Hansen skrev under på en treårig aftale, hvilket ville sikre ham ca. seks mio. kr. uden diverse bonusser. Bonusser var der nemlig også en del af, for Mikkel Hansen var med til at vinde to spanske Super Cups og to spanske cups – dog ingen spanske mesterskaber.

Mikkel Hansen fik dog aldrig sin ønskede succes i Barcelona, og derfor valgte han at skifte og søge nye udfordringer efter to år i det spanske.

Fra FC Barcelona til AG København

I 2010 skiftede Mikkel Hansen til den nye og storsatsende håndboldklub AG København, som allerede var spækket med håndboldstjerner som Lars Jørgensen, Joachim Boldsen, Kasper Hvidt, Toft-brødrene, Niclas Ekberg, Olafur Stefansson og mange flere.

AG København havde umiddelbart masser af kapital til at lønne nogle af håndboldens bedste spillere på det tidspunkt. Ca. 20 mio. kr. på årsbasis var blevet afsat til at betale spillernes løn.

AG København omtalte sjældent deres økonomi, men ifølge diverse medier kunne Mikkel Hansen få lov til at høste en årsløn på ca. fire mio. kr. Hans høje løn var berettiget, for AG København havde vundet alt i Danmark, og Mikkel Hansen blev for første gang i sin karriere kåret til verdens bedste håndboldspiller i 2011.

De høje og mange spillerlønninger blev enden for AG København. På trods af dansk og lidt udenlandsk succes kunne de ikke holde butikken kørende, og i 2012 gik AG København konkurs, og Mikkel Hansen måtte ud og finde en ny arbejdsgiver.

 

Fra topspillerløn til stjerneløn

VM-topscoreren fra 2011, Champions League-topscoreren fra 11/12 og samtidig en af verdens bedste håndboldspillere havde ingen problemer med at finde en ny arbejdsgiver. På det tidspunkt bød Europas storsatsende håndboldklub PSG sig til, da de hentede Mikkel Hansen.

Mikkel Hansen underskrev en femårig aftale hos PSG, som skulle løbe frem til 2017 og ifølge flere nyhedsmedier give en årsløn på ca. 7,5 mio. kr. I 2017 forlængede Mikkel Hansen sin aftale med PSG med yderligere fem år, så hans aftale løber frem til 2022.

Den nye forlængelse skulle efter adskillige rygter medføre en lønstigning til ca. 12-14 mio. kr. om året. En løn passende til en spiller, som hvert år har gjort sit til, at PSG har vundet 17 titler, siden Mikkel Hansens ankomst i 2012.

Det skal dog siges, at det er usikkert, hvor meget Mikkel Hansen egentlig tjener, da ingen pålidelige kilder har kunnet bekræfte hans oprindelig løn.

Vi dog gå ud fra, at Mikkel Hansen i 2021 er den bedst betalte håndboldspiller i verden, for han er i 2021 stadig en af de bedste med en håndbold i hænderne.

 

Hvor meget har Mikkel Hansen samlet tjent?

Afslutningsvis kan vi med lidt matematik regne frem til, at Mikkel Hansens løn gennem sin håndboldkarriere, nok er løbet op i en samlet indtjening på ca. 90-100 mio. kr. på klubplan i 2021. Medregnet er ikke hans landsholdsbonusser og de utallige andre bonusser som er ukendte og skræddersyet til Mikkel Hansens kontrakter som han har indgået gennem tiden.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/Boris Grdanoski

Først publiceret: d. 03. januar 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Lasse Svan løn og karriere

Lasse Svan løn og karriere

Nikolaj Jacobsen – quiz om herrelandsholdets træner

Nikolaj Jacobsen – quiz om herrelandsholdets træner

Mathias Gidsel – alt om det unge håndboldtalent

Mathias Gidsel – alt om det unge håndboldtalent

Sander Sagosen løn og karriere

Sander Sagosen løn og karriere

Niklas Landin Jacobsen løn og formue

Niklas Landin Jacobsen løn og formue