Mikkel Damsgaard er en Danmarks fremtidige stjerner. Han har med sine vævre driblinger og sit kølige overblik taget Superligaen med storm, hvilket ikke gik ubemærket hen i fodboldeuropa. På nuværende tidspunkt burde han egentlig spille på det danske U21-landshold, men i stedet har Kasper Hjulmand, hans tidligere Nordsjælland-træner, som dengang gav ham Superligadebut, udtaget ham til bruttotruppen ved EM 2020.

I den anledning stiller vi skarpt på Damsgaards hidtidige fodboldkarriere.

 

Mikkel Damsgaard – en lovende dansk fodboldkomet

Mikkel Damsgaard og hans landsholdskarriere

Damsgaards gennembrud i Superligaen

Skiftet til Serie A

Hvor høj er Mikkel Damsgaards markedsværdi?

Hvordan ser Mikkel Damsgaards fremtid ud?

 

Mikkel Damsgaard og hans landsholdskarriere

Mikkel Damsgaards karriere på de danske U-landshold var ikke særlig bemærkelsesværdig, men det skyldes vel egentlig også, at han allerede i en alder af 20 år befinder sig på A-landsholdet.

Han nåde at spille 16 U-landskampe, hvor det kun blev til et enkelt mål. Men på grund af en del sygdom blandt de faste spillere fik Damsgaard sin A-landsholdsdebutgrundet allerede i slutningen af 2020. Og frem mod EM 2020 kan han med al sandsynlighed få flere A-landskampe på CV’et.

Han bidrog blandt andet med to mål i sin anden landskamp. Han kan sætte gang i Danmarks offensiv, hvis det begynder at halte på den del af banen.

Tjek alle fodbold betting-markederne

 

Damsgaards gennembrud i Superligaen

I en alder af blot 17 år fik Mikkel Damsgaard debut for Nordsjælland i Superligaen. Dengang var det den nuværende landstræner Kasper Hjulmand, som viste Damsgaard tillid. Og i sin første Superliga-sæson kvitterede han med tre assists og en scoring.

Sæson efter sæson blev Damsgaard kun bedre og bedre, og i 19/20 udviklede han sig til at blive en af Superligaens allerbedste offensive spillere. Han scorede imponerende 11 mål og serverede bolden for en holdkammerat syv gange, og han var derfor så godt som på vej videre fra Superligaen.

Skiftet til Serie A

I midten af sæsonen 19/20 havde Damsgaard allerede efterladt et godt indtryk, hvilket betød, at Serie A-klubben Sampdoria tilbød den 19-årige Damsgaard en fireårig kontrakt. Efter sigende skulle Sampdoria have smidt i omegnen af 50 millioner kroner for den spinkle og vævre dansker.

I blot sin tredje optræden for Sampdoria i Serie A scorede Damsgaard sit første mål. På det tidspunkt blev han den yngste målscorer i Serie A i den sæson. Hans gode start blev fulgt op af flere gode præstationer, hvilket førte til, at Damsgaard startede inde i 18 ud af 35 kampe i sæsonen 20/21.

Alle havde troet, at Damsgaard først skulle tilpasse sig det italienske, hvilket er helt normalt, når man blot er 20 år gammel. Men det var tydeligvis ikke nødvendigt for den unge dansker. Vi glæder os til at se, hvad han kan udrette i 21/22-sæsonen for Sampdoria - de seneste odds i Serie A har i hvert fald haft et godt øje til Damsgaard ift. assists og mål.

 

Hvor høj er Mikkel Damsgaards markedsværdi?

Ifølge transfermarkt.com er Mikkel Damsgaard den 10. mest værdifulde spiller i den danske EM-trup. På nuværende tidspunkt og inden EM 2020 har han en markedsværdi på ca. 98 mio. kroner. I sin sidste tid i Nordsjælland lå hans markedsværdi på omkring de 49 mio. kr.

 

Hvordan ser fremtiden ud for Mikkel Damsgaard?

I løbet af sin korte tid i Sampdoria har rygterne allerede svirret om, at flere andre storklubber i Europa skulle være interesseret i danskerens kompetencer. Flere Premier League-klubber har vist deres interesse for danskeren, mens også et par La Liga-klubber holder vågent øje med danskeren, som nok passer bedre til La Liga end Premier League. Men mon ikke Damsgaard bare tilpasser sig, uanset hvor han kommer til at spille henne i Europa?

Han bliver guld værd for Danmark en dag, eller bliver han det måske allerede til EM 2020?

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Antonio Calanni

Først publiceret: d. 31. maj 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Ajax Amsterdam | succesfulde danskere i Ajax

Ajax | succesfulde danskere i Ajax

Premier League | danske rekorder

Premier League | danske rekorder

Cristiano Ronaldo – rekorder han kan nå i United

Cristiano Ronaldo – rekorder i United

De mest opsigtsvækkende transfers i fodbold

Opsigtsvækkende transfers 

Thomas Frank – den danske Premier League-træner

Thomas Frank og Premier League