Den danske cykelfremtid ser utroligt lys ud, hvilket blandt andet skyldes, at Mikkel Bjerg har vist lovende takter i et godt stykke tid. Lad os zoome nærmere ind på den danske cykelkomet og hans hidtidige cykelkarriere.

 

Mikkel Bjergs cykelkarriere

Generelt om Mikkel Bjerg

Hvilke cykelhold har Mikkel Bjerg cyklet på?

Hvor mange Grand Tours har Mikkel Bjerg cyklet?

Hvor mange sejre har Mikkel Bjerg indtil videre på sit CV?

Mikkel Bjergs placering på verdensranglisten

 

Generelt om Mikkel Bjerg

Hvis du skulle være i tvivl om, hvilken cykelrytter Mikkel Bjerg er, så er han en power-rytter. Hvis du kan huske Fabian Cancellara, så minder Mikkel Bjerg på mange fronter om ham. Mikkel Bjergs 191 cm kan i den grad træde nogle watt. Det er nok også en af grundene til, at han blev U23-verdensmester i enkeltstart 2017.

Mikkel Bjerg blev professionel cykelrytter i 2017, da han var 19 år gammel, og han er dermed i skrivende stund i 2022 i gang med sin sjette sæson som professionel cykelrytter. Når Mikkel Bjerg til daglig triller land og rige rundt, får han lov til at gøre det på jernhesten Colnago V3RS. Cyklen skulle have en værdi meget tæt på de 100.000 kroner.

mikkel bjerg

 

Hvilke cykelhold har Mikkel Bjerg cyklet på?

Indtil videre har Mikkel Bjerg repræsenteret tre hold i sin professionelle cykelkarriere. Han debuterede som professionel cykelrytter i 2017, da han tørnede ud for Team Giant – Castelli. I 2018 og 2019 cyklede han på det amerikanske kontinentalhold, Hagens Berman Axeon.

I 2020 skrev Bjerg under på en treårig aftale med World Tour-holdet UAE Emirates. Dermed blev han holdkammerater med blandt andet den største cykelstjerne på nuværende tidspunkt, Tadej Pogacar. Mikkel Bjerg skal være hjælperytter til den store cykelstjerne.

mikkel bjerg

 

Hvor mange Grand Tours har Mikkel Bjerg cyklet?

Mikkel Bjerg er i gang med sin tredje Grand Tour, hvor han i skrivende stund i 2022, er ved at hjælpe Pogacar med at vinde sin tredje Tour de France på stribe. Mikkel Bjerg var også med i 2021, hvor Pogacar vandt Tour de France.

Mikkel Bjergs Grand Tour-debut fandt sted i 2020, da han fik lov til at køre Giro d’Italia. Han sluttede på en 97. plads i klassementet, hvilket er et ganske udmærket resultat i den første Grand Tour.

 

Hvor mange sejre har Mikkel Bjerg indtil videre på sit CV?

I sin hidtidige professionelle karriere har Mikkel Bjerg endnu ikke vundet et løb eller en etape. Vi er dog ikke i tvivl om, at det blot er et spørgsmål om tid, før han lander sin første sejr i sin professionelle karriere. Det tætteste, Mikkel Bjerg hidtil er kommet på at vinde en Grand Tour-etape, var i 2020, da han blev nummer tre to gange. Det skete i Giroen, hvor han sluttede som treer på første og niende etape.

mikkel bjerg tour de france

 

Mikkel Bjergs placering på verdensranglisten

Mikkel Bjerg er i øjeblikket placeret som den 30. bedste dansker på UCI’s verdensrangliste. Vi tror dog, at han ryger ind i top-10 over de bedst placerede danskere, når 2022 er slut. Hans deltagelse i Tour de France 2022 får ham i den grad op ad listen.

I 2021 sluttede Mikkel Bjerg med 155,3 point, hvilket er hans hidtil højeste antal point. I skrivende stund er han på 61,3 point, mens Tour de France er godt i gang. Vi er fortrøstningsfulde på Mikkel Bjergs vegne i forhold til at overgå de 155,3 point fra 2021.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 15. juli 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Cykelrytteren Andreas Kron