Hun har det måske hurtigste fodskifte i kvindehåndbold. Én-mod-én er Mie Højlund ustoppelig, især når hun er oppe i fart. Hun har længe skullet leve op til tårnhøje forventninger, fordi hun har potentiale til at blive en af de bedste håndboldspillere i nyere tid. Forventningspresset kræver dog noget tilvænning for den 24-årige playmaker, som først kommer til at peake om 3-4 år. Hendes hidtidige håndboldkarriere vidner dog om, at hun har enorm kvalitet og er kampafgørende for de hold, som hun har spillet og spiller for.   

 

Mie Højlund – en håndboldstjerne i svøb

Mie Højlund på det danske landshold

Mie Højlunds klubkarriere

Hvad har Mie Højlund hidtil vundet?

Statistikker for Mie Højlund

 

Mie Højlund på det danske landshold

Mie Højlund var fast inventar på diverse danske landshold op igennem ungdomsrækkerne. På ynglingelandsholdet nåede hun at spille 19 kampe. Samme år, som hun fik debut på ynglingelandsholdet, i 2014, blev Mie Højlund rykket op på U-landsholdet. Fra 2014 og frem til 2016 fik Højlund samlet 35 kampe sammen.

I 2016, da Mie Højlund var omkring de 19 år, fik hun sin debut på A-landsholdet i håndbold. Det var dog først i 2018, at Højlund for alvor bed sig fast på A-landsholdet. I 2022 har Mie Højlund spillet 60 landskampe og scoret 107 mål. Højlund kommer helt sikkert til at spille over 100 kampe for A-landsholdet. Hun er først for alvor begyndt at udfolde sine kvaliteter – der er meget mere i vente fra Mie Højlund i landsholdsregi.

Mie Højlund

 

Mie Højlunds klubkarriere

Mie Højlund fik allerede lov til at snuse til niveauet i den danske kvindeliga, da hun som 16-årig fik debut for Randers HK. Selvsamme år blev Højlund kåret til årets kvindelige håndboldtalent. Det samme skete igen i 2017.

Ifølge tophaandbold.dk kunne vi tælle os frem til, at Højlund er noteret for 62 ligakampe for Randers HK. Derudover er hun noteret for 169 ligamål for Randers. Tre sæsoner blev det til for Mie Højlund i Randers, der i de tre sæsoner udviklede sig til at blive ligaprofil, som alle rivaler havde en sund respekt for. Derfor var det ikke overraskende, at Højlund tiltrak sig noget opmærksomhed fra andre håndboldklubber. I 2017 skulle der ske lidt luftforandring for den unge playmaker/venstre back, som valgte at skifte til den storsatsende håndboldklub Odense Håndbold.

I juli 2017 debuterede Højlund for Odense Håndbold, og nu er Mie Højlund er i gang med sin femte sæson for klubben. På nuværende tidspunkt, i 2022, har hun spillet 138 ligakampe og scoret 440 mål for Odense Håndbold. Hun er faldet rigtig godt til i Odense Håndbold, hvor hun er blevet en endnu større profil, end hun var i Randers. Hun er en af Odense Håndbolds vigtigste brikker, og blandt andet derfor spiller Odense Håndbold med om mesterskabet hvert år - det indikerer de aktuelle liveodds også.

Mie Højlund

 

Hvad har Mie Højlund hidtil vundet?

I sin professionelle håndboldkarriere og i sin allerførste sæson for Randers HK kunne hun fejre sin første store triumf, da Randers HK vandt den danske pokalturnering i 2016. I 2018 og 2020 blev det til en andenplads i Damehåndboldligaen med Odense Håndbold. Derudover er det blevet til to sølvmedaljer i den danske pokalturnering.

Mie Højlund hungrede efter det ædleste metal indenfor sport, og i 2021 kulminerede det, da hun blev dansk mester for første gang i sin karriere med Odense Håndbold. Samme år vandt Mie Højlund også sin første medalje med kvindelandsholdet, hvilket skete til VM i Spanien, da Danmark blev nr. tre efter at have spillet en flot turnering. Lur os ikke, om Mie Højlund får flere medaljer i 2022 på både klubplan og i landsholdsregi. 

Mie Højlund

 

Mie Højlunds statistikker

I de seneste sæsoner har Mie Højlund været en af de mest effektive spillere i ligaen målt på antallet af mål, assists og brændte chancer. I sæsonen 21/22 ligger Højlund nr. syv. I 20/21 sluttede hun på en ottendeplads. Det er et tydelig tegn på, at Mie Højlund er vokset og er blevet mere kampafgørende. Mie Højlund har nemlig tidligere aldrig ligget inden for top-10, som den en af de mest effektive spillere i Damehåndboldligaen.

I sæsonen 21/22 har Mie indtil videre leveret næstflest assists, som på nuværende tidspunkt lyder på 81 ud af 18 kampe. Til sammenligning leverede Mie Højlund 94 assists i 34 kampe i sæsonen 20/21. Det har hun næsten allerede indhentet, inden den sidste halvsæson i 21/22 går i gang. Mie Højlund er blevet meget mere end en gennembrudsspiller og målscorer, og hun er kun 24 år. Det ser yderst lovende ud de kommende år, hvilket de aktuelle håndbold odds på de respektive tidspunkter også vil afspelje.

Mie Højlund

 

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 31. januar 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Anne Mette Hansen løn 

Althea Reinhardt håndbold og landshold

Ulrik Wilbek i dag 

Mads Mensah Larsen løn

Joachim Boldsen i dag