Den danske badmintonspiller Mia Blichfeldt

Kort om Mia Blichfeldt

Mia Blichfeldts største triumfer

Mia Blichfeldts formue og løn

 

Kort om Mia Blichfeldt

I en alder af ni år begyndte Mia Blichfeldt at få smag for at tyre fjerbolde op i luften og ikke mindst ned. Morskaben fyldte meget i begyndelsen, men efter blot to år, og i en alder 11 år, begyndte Blichfeldt at konkurrere i badminton. I 2013 fik Blichfeldt sin internationale debut ved Denmark Open. Dengang var Blichfeldt kun 16 år gammel

Til dagligt træner den snart 24-årige Mia Blichfeldt i Solrød Strand, hvor hun også er opvokset og begyndte at spille badminton.

Mia Blichfeldt er ca. 172 meter høj og spiller med højre hånd, hvor hun primært begår sig inden for single-turneringerne i badminton. Hun har indtil videre 204 flotte sejre og 95 nederlag på CV’et i sin karriere. I skrivende stund, inden OL i Tokyo i 2021 går i gang, ligger Mia Blichfeldt nr. 12 på kvindernes verdensrangliste i badminton, i hvert fald, hvis man skal følge BWF, det internationale badmintonforbund.

Mia Blichfeldts største triumfer

I 2014 gjorde Mia Blichfeldts sig for første gang flot bemærket, da hun slog ingen ringere end Camilla Martins rekord, som den yngste vinder af senior DM for kvinder. 16 år og seks måneder var Mia Blichfeldt, da hun vandt, og hun var derfor fem måneder yngre end den kvindelige badmintonlegende Camilla Martin. DM-titlen i 2014 var Mia Blichfeldts første seniortitel.

Mia Blichfeldt blev også Europamester for juniorer i 2015, da hun slog landskollegaen Julie Jakobsen i finalen. I 2016 vandt Blichfeldt også turneringen Portuguese International, og i 2017 vandt hun Spanish international. 2019 var på mange måder det hidtil mest succesfulde badmintonår for Blichfeldt. Hun vandt nemlig en af de helt store badmintonturneringer, Spanien Masters i Barcelona.

Sejren i Spanien Masters har for alvor givet tro på mere for Mia Blichfeldt, som gerne vil være verdens bedste, hvilket bestemt ikke er umuligt, da hun stadig kun er 24 år gammel. Mia Blichfeldt skal nemlig forsøge at sikre Danmark en OL-medalje i Tokyo 2021. Hun har allerede forudsætninger for at komme langt, så det bliver interessant at følge hende og de andre danske atleter.

 

Mia Blichfeldts formue og løn

Ud af sine i alt 298 spillede kampe inden OL i Tokyo, har Mia Blichfeldt vundet præmiepenge svarende til i omegn af 700.000 kroner. Og som alle andre badmintonspillere er Mia Blichfeldts løn meget varierende, da det afhænger af, hvordan hun klare sig i diverse turneringer.

Ikke desto mindre får Mia Blichfeldt en fast løn gennem hendes forskellige sponsorater. Blichfeldt er blandt andet sponsoreret af badmintongiganten, FZ Forza, men også Yones, som sponsorer diverse udstyr. Et andet firma, som også sponsorer Mia Blichfeldt, er virksomheden OJD. Derudover har Mia Blichfeldt også en aftale Badminton Danmark.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Mark Schiefelbein

Først publiceret: d. 23. juli 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg