I 2022 er Superligaen vurderet til at have en samlet markedsværdi på 1,86 milliarder kroner. FC København og FC Midtjylland har klart de mest værdifulde trupper i Superligaen, men hvem er i 2022 de mest værdifulde spillere i Superligaen?

 

Hvem er de mest værdifulde superligaspillere 2022?

Anders Dreyer

Viktor Claesson

Evander

Mohamed Daramy

Pep Biel

Raphael Onyedika

Gustav Isaksen

Øvrige spillere

 

Anders Dreyer

Efter Anders Dreyers tilbagevenden til den danske Superliga er han på nuværende tidspunkt i 2022 den mest værdifulde superligaspiller. 59,5 mio. kroner er han værd, og han kan vise sig at blive endnu mere værd, jo ældre han bliver. Dreyer er uden tvivl for god til Superligaen, og det er blot et spørgsmål om tid, før han er fortid i FC Midtjylland.

Viktor Claesson

FCK sikrede sig en international klassespiller i 2022, da Viktor Claesson blev hentet til hovedstadsklubben. Claesson har international erfaring, hvilket FCK har manglet. Selvom Claessons markedsværdi har været faldende siden 2019, så er han stadig den anden mest værdifulde spiller i Superligaen. I 2022 er han 52 mio. kroner værd.

Claesson

Evander

Evander har længe været en af de mest værdifulde spillere i Superligaen, men ikke desto mindre befinder han sig stadig i Superligaen. I 2022 er han også 52 mio. kroner værd ligesom Claesson, men transfermarkt.com og Midtjylland er ikke af samme opfattelse. Midtjylland mener, deres brasilianske guldfugl er meget mere værd. Tiden må vise, hvad Midtjylland kan få og vil acceptere for Evander.

Evander

Mohamed Daramy

I 2021 fløj Daramy fra reden, da han blev solgt for omkring 90 mio. kroner til Ajax. Efter manglende spilletid i Ajax befinder Daramy sig igen i FCK, men denne gang kun på lejeaftale på et år, hvilket sikkert kan blive afbrudt når som helst. Daramy er ikke længere 90 mio. kroner værd, men kan hurtigt komme derop igen, hvis han brænder Superligaen af. I 2022 er han 44,6 mio. kroner værd.

Pep Biel

Pep Biel har i de seneste par sæsoner bevist, at han er alle pengene værd, da FCK hentede ham for 37 mio. kroner i 2019. Siden er Pep Biels markedsværdi steget markant og er i 2022 vurderet til at være 44,6 mio. kroner værd. 

Raphael Onyedika

Midtjylland har endnu en spiller i toppen af listen. Denne gang drejer det sig om Onyedika, der i flere omgange er blevet rygtet væk. Han kommer til at stige mere i værdi, når Midtjylland skal spille europæisk gruppespil. Han er blot 21 år og allerede 37 mio. kr. værd ifølge transfermarkt.com

Gustav Isaksen

FC Midtjylland råder over endnu en værdifuld og ung superligaprofil. Gustav Isaksen har i de seneste par sæsoner gjort sig flot bemærket og er en kommende superligastjerne. Transfermarkt.com har vurderet, at hans markedsværdi i øjeblikket ligger på omkring 33 mio. kroner.

Isaksen

Øvrige spillere

Efter Gustav Isaksen befinder der sig en gruppe af superligaprofiler, som er vurderet til at have en markedsværdi på omkring de 29 mio. kroner. Det drejer sig om fire FCK-spillere og en FC Nordsjælland-spiller:

  • Victor Kristiansen
  • Isak Bergmann Johannesson
  • Andreas Schjelderup
  • Kevin Diks
  • Kamil Grabara 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d.1. august 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder