Inden vi på begynder på, hvilket landshold der er mest værdifuldt, har vi taget et kig på Fifa’s nuværende verdensrangliste. Fifa’s verdensrangliste og Transfermarkt’s rangliste over landsholdenes markedsværdi er vidt forskellige.

Danmark har over en længere periode leveret nogle flotte restultater, hvilket har resulteret i en flot 10. plads på Fifa’s verdensrangliste midt i 2022. Anderledes ser det dog ud for Danmark på ranglisten over landsholdenes markedværdi. I skrivende stund indtager Danmark en 20. plads med en samlet værdi på omkring 2,14 mia. kroner. Det lyder af meget, men vent, til vi runder de fem øverste fodboldnationer.

 

De mest værdifulde landshold i fodbold

England – 9,6 mia. kr.

Frankrig – 7,9 mia. kr.

Brasilien – 7,5 mia. kr.

Tyskland - 6,1 mia.kr.

Portugal – 5,7 mia. kr.

 

England – 9,6 mia. kr.

Det forpligter indirekte at have det mest værdifulde landshold i verden. Har man det, må man i princippet også have det bedste landshold. Det må tiden vise, når VM 2022 går i gang, men indtil da indtager England kun en femteplads på Fifa’s verdensrangliste.

Englands mest værdifulde i truppen er på nuværende tidspunkt Harry Kane og Phil Foden, der begge vurderes at være 670 mio. kroner værd. Foden og Kane sørger dermed for den første milliard kroner. Til sammenligning skal der fem af Danmarks mest værdifulde spillere til at runde den første milliard.

england

 

Frankrig – 7,9 mia. kr.

Den næste nation er ikke overraskende Frankrig, som tidligere lå nummer 1. Det kommer de sikkert også til i 2023. De har klassespillere på alle positioner, selv også på bænken. Det kommer ikke bag på nogle, at Kylian Mbappé er den mest værdifulde spiller på Frankrigs hold, men på nuværende tidspunkt er han også den mest værdifulde spiller i hele verden. Hans markedsværdi ligger ifølge transfermarkt.com på 1,19 mia. kroner.

På Fifa’s verdensrangliste har Frankrigs markedsværdi ikke meget at skulle have sagt. På nuværende tidspunkt ligger landet nummer fire.

 

Brasilien – 7,5 mia. kr.

Brasilien indtager en førsteplads på Fifa’s ranglisten i 2022, men en tredjeplads vurderet på markedsværdi. Real Madrids stjernefrø, Vinicius Junior, topper listen på Brasiliens landshold. Hans prisskilt lyder i 2022 på 744 mio. kroner. Derefter følger Neymar på 558 mio. kr.

Brasilien er ifølge det aktuelle bettingmarked de største favoritter til at vinde i Qatar, fire måneder før VM 2022. Det kan dog hurtigt ændre sig på fire måneder, hvor især skader, kan påvirke favoritrollen.

brasilien

 

Tyskland - 6,1 mia.kr.

Tyskland har siden VM-triumfen i 2014 været en sovende kæmpe. Det illustrerer deres placeringer også, hvor Tyskland er nr. fire ud fra markedsværdi og helt nede som nr. 11 på Fifa’s rangliste, altså én plads efter Danmark.

Vi tror, det er en spørgsmål om tid, før Tyskland knækker koden, men indtil da skal de stadig have udviklet et par superstjerner mere. Den største og mest værdifulde er i øjeblikket Kimmich, der har en værdi på 595 mio. kroner. Kai Havertz fra Chelsea er den næstdyreste på Tysklands hold – 521 mio. kroner er han værd i 2022.  

 

Portugal – 5,7 mia. kr.

Portugal er en kæmpe underdog til hver slutrunde - ikke kun fordi de råder over Cristiano Ronaldo, men fordi de har fået flere kvalitetsspillere på holdkortet som Jota, Bernardo Silva, Cancelo og Rafael Leao.

I 2022 er Bruno Fernandes den mest værdifulde i Portugals trup. 633 mio. kroner er han vurderet til at være værd. Derefter følger spillere som Bernado Silva og Rafael Leao. Fordi Ronaldo er kommet op i alderen, er hans markedsværdi faldet til omkring 223 mio. kroner, også selvom han har bombet mål ind for United i 2022.

 

Efter Portugal på femtepladsen følger Spanien (5,6 mia. kr.), Italien (4,8 mia. kr.), Argentina (4,7 mia. kr.) og Holland (3,7 mia. kr.).

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d.29. juli 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder