En fodboldepoke med navne som Ronaldo, Messi, Modric, Kroos, Neuer, Ribery og så videre er så småt begyndt at ebbe ud. En ny generation af fodboldspillere står klar i kulissen, men der er stadig et langt stykke vej for dem endnu, før de kan sammenlignes med nogle af de førnævnte fodboldstjerner.

I denne artikel danner vi et overblik over de mest værdifulde fodboldspillere fra årgang 2001 og diskuterer, om de har forudsætningerne for at kunne kalde sig fremtidens fodboldstjerner og tage over for den tunge arv, som især Messi og Christiano Ronlado efterlader sig.

Hvem, tror du, er de mest værdifulde fodboldspillere fra årgang 2001 på nuværende tidspunkt i 2022? Bliv klogere på det om et øjeblik.

 

Mest værdifulde spillere fra årgang 2001

Bukayo Saka fra Arsenal

Rodrygo fra Real Madrid

Gabriel Martinelli fra Arsenal

Jurrien Timber fra Ajax

Charles de Ketelarere fra Club Brügge

Andre måske kommende stjerner

 

Bukayo Saka fra Arsenal

Arsenals vel nok største stjerne, Bukayo Saka, er i skrivende stund i 2022 den mest værdifulde spiller fra årgang 2001 - i hvert fald, hvis man skal tro transfermarkt.com. Saka er på nuværende tidspunkt vurderet til at have en markedsværdi på intet mindre end 484 mio. kroner.

Saka fik sin Premier League-debut i Arsenal i 2019 i en alder af 18 år. Tre år senere er det blevet til i alt 131 kampe, 23 mål og 29 assists for Arsenal i diverse turneringer. Bukayo Saka bliver uden tvivl en af de bedste fodboldspillere i verden på et tidspunkt.

saka arsenal

 

Rodrygo fra Real Madrid

Den næste fodboldspiller på listen er en af Real Madrids mange stjerner i svøb, brasilianske Rodrygo. Prisskiltet lyder i øjeblikket på 446 mio. kroner. Den unge kantspiller blev hentet til Real Madrid i 2019 fra brasilanske FC Santos. I september 2019 fik Rodrygo debut i La Liga for Real Madrid.

I øjeblikket og i den kommende sæson forventes det, at Rodrygo primært bliver indskifter som tidligere. Konkurrencen er hård på kanterne i Real Madrid, men ikke desto mindre banker Rodrygo på til en startplads, efter han i flere kampe har brændt banen af, især i Champions League, som Real Madrid også vandt i 2022.

Rodygo

 

Gabriel Martinelli fra Arsenal

Arsenal har endnu en spiller i toppen af denne liste. Gabriel Martinelli er i 2022 vurderet til at have en markedsværdi på omkring 298 mio. kroner. Fremtiden ser dermed rigtig lys ud for Arsenal, hvis de formår at beholde både Saka og Martinelli.

Martinelli kom til Arsenal i 2019, og hans nuværende kontrakt løber frem til 2024. Vi har kun én ting at sige til Arsenal: se at få forlænget med Martinelli, da han muligvis gemmer på endnu flere kvaliteter.

Martinelli

 

Jurrien Timber fra Ajax

Ikke overraskende har Ajax selvfølgelig også en spiller på denne liste, eftersom de spytter det ene store talent ud efter det andet. Ajax er en velfungerende talentmaskine, og det er er Jurrin Timber endnu et godt eksempel på.

Det er derfor kun et spørgsmål om tid, før Timber bliver solgt til en af de største klubber i Europa. Sker det, vil hans markedsværdi også eksplodere, og han vil med sikkerhed ende i top-3 på denne liste.

 

Charles de Ketelarere fra Club Brügge

Der er egentlig tre spillere, der har den samme markedsværdi på omkring 223 mio. kroner, men vi har valgt at fremhæve den unge belgiske offensive midtbanespiller med det genkendelige navn, de Ketelarere.

Charles de Ketelarere spiller til daglig i Club Brügge, og i sin tredje sæson for klubben formåede han at score 14 mål i løbet af 33 kampe i den belgiske liga - imponerende af en 21-årig knægt. Han bliver helt sikkert en spiller, der kommer til at følge De Bruynes vanvittige fodspor.

 

Andre måske kommende stjerner fra årgang 2001

Benoit Badiashile, som til daglig spiller i AS Monaco, er et af de varmeste midterforsvar-navne på markedet. Hans markedsværdi er på ca. 223 mio. kr. i 2022.

William Saliba, som også spiller i Arsenal, har også slået sit navn fast i Premier League, hvilket har ført til, at hans markedsværdi har fået et ekstra nyk op, efter han blev hentet hjem til Arsenal efter flere lejeophold, senest i Marseille.

Curtis Jones byder sig også godt til, men manglende kontinuerlig spilletid i Liverpool har påvirket hans markedsværdi. Hvis Jones havde fået rigeligt med spilletid, ville hans markedsværdi meget naturligt ligge meget højere. Det er dog med ro i maven at vi skriver, at Curtis Jones nok skal blive en kæmpe gevinst for Liverpool og England en dag.

Jacob Ramsey, der på nuværende tidspunkt befinder sig i Aston Villa, har en markedsværdi på 186 mio. kroner. og indtager en niendeplads på denne liste.

Goncalo Inacio er for nogle den nok mest ukendte spiller på denne liste. Dog har den unge portugieser allerede vist sig frem på den helt store scene - senest ii sæsonen 21/22, hvor Sporting Lissabon nåede frem til ottendedelsfinalen i Champions League.

Det bliver spændende at se, hvordan listen udvikler sig de næste par år, og om den ser komplet anderledes ud. Der plejer altid at være flere overraskelser, når årene skrider frem. Denne liste er derfor blot et øjebliksbillede. 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d.17. juli 2022

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder