Danmark råder over en masse spændende og kommende fodboldstjerner, og Mathias Jensen er en af dem. Mathias Jensen har bevist, at han er for god til Superligaen og nu er tiden kommet til, at han skal bevise sig i verdens stærkeste fodboldliga, Premier League, men hvordan har vejen været frem til Premier League og hvad tjener en spiller som Mathias Jensen i 2021? Det tager vi et nærmere kig på.

 

Mathias Jensen og hans liv som fodboldspiller

Landsholdet og Mathias Jensen

Mathias Jensens erobring af Superligaen

Mathias Jensens udlandseventyr

Hvor meget tjener Mathias Jensen?

 

Landsholdet og Mathias Jensen

Mathias Jensen er en af de danske U-landsholdsspillere, som klarede nåleøjet og står på nuværende tidspunkt i slutningen af 2021 med 15 A-landskampe på CV’et og ikke mindst en EM-slutrunde.

Mathias Jensen er en late bloomer i forhold til diverse U-landshold. På U18-landsholdet er Jensen kun noteret for én landskamp. På U19 og U20-landsholdet blev det til lidt flere kampe, men stadig et beskedent antal på henholdsvis 8 og 6 kampe. På U21 fik piben en anden lyd, fordi Mathias Jensen på det tidspunkt var en yderst velspillende Superligaspiller. 15 kampe nåede Mathis Jensen at få på U21-landholdet.

Lidt under et år skulle der gå, fra slutningen af 2019 til midten af oktober 2020, før Mathias Jensen igen var finde på et dansk A-landshold. Debuten på det danske A-landshold kom i en venskabskamp mod Færøerne. Mathias Jensen går en lys fremtid i møde på det danske A-landsholdet - det er sten sikkert odds.

jensen

 

Mathias Jensens erobring af Superligaen

Mathias Jensen fik superligadebut for FC Nordsjælland i en alder af 19 år. Det skete for i 2015 i en 0-1-sejr ude mod Midtjylland. I 15/16-sæsonen blev det til yderligere fire kampe. Fem kampe var nok for Mathias Jensen til at bevise sit værd, og sæsonen efter spillede han samtlige superligakampe fra start for Nordsjælland. 22 kampe, og Mathias var på rekordfart blevet en etableret Superligaspiller.  

Nordsjælland havde siden deres mesterskabssæson i 11/12 forsøgt at bide sig fast i toppen af Superligaen igen. I 17/18 var Mathias Jensen i den grad med til at spille Nordsjælland tilbage i toppen af Superligaen. I den sæson sluttede Nordsjælland som nr. 3, og Mathias Jensen bidrog med 12 mål og syv assists. Det fik udlandet og en masse scouts til at spærre øjnene op for den boldkælende dansker med det gode overblik. Mathias Jensen var så godt som solgt efter den sæson.

I juli 2018 spillede Mathias Jensen sin sidste kamp for Nordsjælland i denne omgang.

jensen

 

Mathias Jensens udlandseventyr

Danskerglade Celta Vigo fra La Liga vandt kapløbet om Mathias Jensens underskrift. Efter sigende skulle Mathias Jensen være blevet solgt for 40-45 millioner kr. Mathias Jensen og hans spillestil var umiddelbart det perfekte match. Udlandseventyret viste sig dog hurtigt at være et mislykket et af slagsen. Den femårige kontrakt virkede pludselig meget lang for Mathias Jensen.

Mathias Jensen var også relativ uheldig, da han var meget skadet i starten af sit ophold i det spanske. Han fik debut i november 2018, men fik først sin anden kamp i februar 2019. I alt blev det til sølle seks kampe for Mathias Jensen i Celta Vigo.

En lidt uventet destination meldte sig på banen relativt hurtigt, da de kunne se, ,t Mathias Jensen havde brug for en redningskrans for at blive hevet tilbage på land igen, efter en kaotisk tid på dybt vand i Celta Vigo. Brentford, som på daværende tidspunkt, spillede i Championship, blev Mathias Jensens redning. Engelsk fodbold var måske ikke det perfekte match for den ellers spinkle og vævre midtbane, men den danske træner Thomas Frank så det på en anden måde. En femårig kontrakt blev indgået, og det har indtil videre været en genistreg fra Thomas Franks side at hente Mathias Jensen til England.

I sin første sæson, i 19/20, spillede Mathis samtlige Championship-kampe, og allerede i den sæson var Brentford utrolig tæt på at rykke op i Premier League. Sæsonen efter, i 20/21, kulminerede det hele for Brentford, da de sikrede sig oprykning til Premier League med Mathias Jensen som midtbanegeneral. 45 kampe, to mål og syv assists – Mathias Jensen var blevet en engelsk succes.

Mathias Jensen og Brentford kan nu sætte sig nye mål i verdens stærkeste liga, Premier League.

mathias jensen

 

Hvor meget tjener Mathias Jensen?

For at Mathias Jensen kunne få gang i fodboldkarrieren igen, måtte han give afkald på den gode løn i Celta Vigo, som lød på 10-12 mio. kr. om året. Lønnen i Brentford var dog bestemt ikke dårlig. Efter sigende skulle Mathias Jensen have tjent 8-10 mio. kr. årligt, da Brentford spillede i Championship. Oprykningen til Premier League må dog have kastet en større lønforhøjelse af sig til samtlige Brentford-spillere, så mon ikke Mathias tjener det samme, som han gjorde i Celta Vigo-tiden?

mathias jensen

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 17 november 2021*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder