Martin Jørgensen var én af bedste danske fodboldspillere i sin generation. Han var i slutningen af 90’erne og op igennem starten 00’erne en markant fodboldskikkelse på det danske landshold, men også i Serie A, hvor han spillede størstedelen af sin fodboldkarriere.

Martin Jørgensen startede ud som kantspiller i sine unge dage, hvor han blev anset som arvtager for Brian Laudrup, men med tiden blev han central midtbane, fordi han havde et eminent blik for sine medspillere.

I 2014 satte Martin Jørgensen fodboldstøvlerne på hylden i en alder af 39 år efter en lang og flot fodboldkarriere. Men hvad bød fodboldkarrieren egentlig på?

 

Martin Jørgensens fodboldliv

Hvor mange landskampe spillede Martin Jørgensen?

I hvilken fodboldklub spillede Martin Jørgensen flest kampe?

Hvor høj var Martin Jørgensens markedsværdi?

Hvor meget fik Martin Jørgensen i løn som fodboldspiller?

Hvad laver Martin Jørgensen i dag?

 

Hvor mange landskampe spillede Martin Jørgensen?

Da det danske landshold var spækket med stjerner i 1998, fik en ung Martin Jørgensen debut på det danske A-landshold. På det tidspunkt var Martin Jørgensen 23 år gammel. Forinden havde han spillet 31 U21-landskampe. I lang tid var Martin Jørgensen indehaveren af fleste kampe på U21-landsholdet.  Jonas Kamper toppede dog den rekord, og er i dag rekordholder med 39 U21-landskampe.

Martin Jørgensen fortsatte sin udvikling efter U21, og efter sin debut for A-landsholdet blev han en fast bestanddel af herrelandsholdet i fodbold.

Martin Jørgensen nåede at deltage ved tre verdensmesterskaber og to europamesterskaber med Danmark. I 2011 spillede Martin Jørgensen sin sidste landskamp i en alder af 36 år. Et år tidligere, i 2010, blev Martin Jørgensen en del af Klub-100 på det danske A-landshold. Det blev til i alt 102 landskampe i rødt og hvidt. I skrivende stund, i 2022, har kun 10 danske fodboldspillere præsteret at runde 100 A-landskampe. Det er en fornem klub. Martin Jørgensen scorede femte flest mål af de 10 spillere i Klub-100 – nemlig 12 mål.

Martin Jørgensen

 

I hvilken fodboldklub spillede Martin Jørgensen flest kampe?

Martin begyndte og sluttede sin professionelle fodboldkarriere i hjerteklubben AGF. Inden Martin Jørgensen drog til Italien i 1997, nåede han at spille 93 kampe for AGF, og da han vendte tilbage til barndomsklubben, spillede han yderligere 128 kampe for de Hvii’e. Det blev til i alt 221 kampe og 28 mål, samt én pokaltitel i 1996 for AGF.

odds fodbold, når som helst, hvor som helst hos 888sport

I syv år spillede Martin Jørgensen for Udinese i Serie A. Ifølge transfermarkt.com spillede Martin Jørgensen 218 kampe for Udinese i diverse turneringer. I 218 kampe scorede han 32 mål og leverede tre assists.

Fra 2004 og frem til 2010 spillede Martin Jørgensen i Fiorentina. I den tid skulle han angiveligt have spillet 182 kampe, hvor han lavede 17 mål og 14 assists. Ifølge transfermarkt.com blev det til 335 Serie A-kampe. Martin Jørgensen har længe været den dansker med flest Serie A-kampe, og det kommer han til at være mange år frem.

Martin Jørgensen

 

Hvor høj var Martin Jørgensens markedsværdi?

Angiveligt var Martin Jørgensen af flere omgange tæt på at blive den dyreste dansker i sin tid, men det skete dog ikke, hvilket ofte er tilfældet i fodbold. I 2000 berettede BT om, at Martin Jørgensen havde et prisskilt på over 100 millioner kroner, da Jørgensen selv skulle have ytret sig om dette.

odds live på alle fodboldbegivenheder

Ifølge transfermarkt.com havde Martin Jørgensen en Markedsværdi på omkring 52 mio. kroner i 2004, da han skiftede til Fiorentina. Grundet manglende beviser og tal fra før 2004 er der ikke noget, der tyder på, at Martin Jørgensen var mere værd. Da Martin Jørgensen skiftede til AGF, lå hans markedsværdi på omkring de 11 mio. kroner.

Martin Jørgensen

 

Hvor meget fik Martin Jørgensen i løn som fodboldspiller?

Det er uvist, hvor meget Martin Jørgensen skulle have tjent i sin i Udinese, men mon ikke han nåede at tjene omkring 40-50 mio. kroner i løbet af de syv år? Ifølge en artikel fra Tipsbladet lå Martin Jørgensens løn i Fiorentina på omkring de 13-15 mio. kr. Vi tænker næppe, at han fik den samme hyre i Udinese. Han tjente måske det halve af, hvad han tjente i Fiorentina.

I de seks år, Jørgensen var i Fiorentina, tjente han samlet ca. 84 mio. kroner. I slutningen af sin karriere skulle Martin Jørgensen efter sigende have tjent omkring 1,5 million kr. om året i AGF, hvilket var mange penge for en klub som AGF dengang, fordi klubben rodede rundt i 1. division og i bunden af Superligaen.

 

Martin Jørgensen

 

Hvad laver Martin Jørgensen i dag?

I skrivende i 2022 er Martin Jørgensen ekspertkommentar inden for fodbold, hvor man ugentligt kan få et glimt af den tidligere fodboldspillere, som om nogen kender gamet.

Udover det driver Martin Jørgensen også rejsebureau de Graa Busser som i dag går under navnet Rejseriet. Derudover driver han også My Way Travel, hvor han tilbyder unikke fodboldrejser.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 3. april 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Emiliano Marcondes løn

Nicolai Boilesen løn

Robert Skov løn

Jess Thorup træner og løn

Brentford og Christian Eriksen 2022