Han er en verdens bedste på sin position. Magnus Landin huserer til daglig på venstrefløjen, men han har en højde, som minder om en back. Magnus Landin er dermed en utrolig alsidig spiller, netop fordi han også kan dække en back i forsvaret. Lad os zoomer nærmere ind på den dygtige venstrefløj.

 

Magnus Landin Jacobsens håndboldkarriere

Magnus Landins landsholdskarriere

Magnus Landins højdepunkter i karrieren

Landins foreløbige klubkarriere

Magnus Landins løn

 

Magnus Landins landsholdskarriere

På trods af sin alder er Magnus Landin allerede en af de mere rutinerede håndboldspillere på det danske herrelandshold. I en alder af 20 år fik Magnus sin debut på A-landsholdet. Siden da har han været en fast bestanddel af herrernes håndboldlandshold.

Inden OL i Tokyo 2021 begynder, har Landin spillet 79 kampe og scoret 164 mål. Et mere end godkendt målsnit pr. kamp på 2,08. Hvis alt går som planlagt til OL, kan Magnus Landin nærme sig de 90 landskampe.

Han skal helt sikkert nok komme til at runde 100 landskampe inden for de næste par år.

 

Magnus Landins højdepunkter i karrieren

Magnus Landin er en af de få spillere, der kan prale af at have vundet næsten alt, på trods af at han kun nærmer sig de 27 år. Det eneste, Magnus Landin umiddelbart ikke har vundet af større betydning, er faktisk en OL-medalje. Han var ikke med til OL i 2016, så den oplevelse har han til gode.

Ellers har Landin vundet det danske (2015) og tyske mesterskab (2020 og 2021), Champions League i 2020, samt EHF cuppen, den tyske cup og Super Cup i 2020.

Hele to gange har Magnus vundet VM med herrelandsholdet. Første gang var i 2019 og senest i 2021. EM mangler Magnus Landin dog stadig at kunne skrive på sit fornemme CV. Spørgsmålet er, om han kan drille og på et tidspunkt slå sin brormand Niklas Landins CV.

Landins foreløbige klubkarriere

Magnus Landins professionelle landsholdskarriere tog fart i 2013-2014, da han spillede for Nordsjælland Håndbold. Hans tid i de nordsjællandske varede dog ikke længe, da han efter et år blev hentet til storsatsende KIF Kolding København.

Det blev til ca. 130 kampe og omkring 300 mål i Kolding København-trøjen. Han spillede i den danske klub i fire år fra 2014 til 2018.

I 2018 tog Magnus Landin det helt store håndboldspring, da han blev en del af Kiel, én af de største og mest prestigefyldte håndboldklubber i verden. Dermed joinede han sin bror Niklas Landin i den nordtyske klub.

På nuværende tidspunkt har Magnus Landin spillet 151 kampe i en række forskellige turneringer for Kiel. I de 151 kampe har han bidraget med 292 mål. Størstedelen af kampene og målene har været i Bundesliga-sammenhæng.

Magnus Landin har kontrakt med Kiel frem til 2023, så er der er rig mulighed for at spille endnu flere kampe, lave endnu flere mål og ikke mindst vinde endnu flere titler med den tyske storklub.

 

Magnus Landins løn

Der er umiddelbart lidt usikkerhed omkring, hvor meget Magnus Landin egentlig tjener i Kiel hvert år. Tilbage i tiden, da Magnus Landin lige var ankommet til Kiel, lød hans årsløn på omkring 8-900.000 kr.

Med al sandsynlighed går vi dog stærkt ud fra, at Magnus Landin tjener væsentligt mere, efter han fik forlænget sin kontrakt til 2023. Han er trods alt en krumtap for Kiel – ligesom han er for landsholdet. Et bud ville være, at Magnus i skrivende stund nok har en årsløn mellem 1 til 1,5 mio. kr.

 

Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/Boris Grdanoski

Først publiceret: d. 23. juli 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Anne Mette Hansen løn 

Althea Reinhardt håndbold og landshold

Ulrik Wilbek i dag 

Mads Mensah Larsen løn

Joachim Boldsen i dag