Lasse Norman Hansen er specialist med et stort s. Han er ikke den typiske cykelrytter, som ligger og cykler land og rige rundt i Europa. Hans interesse på jernhesten ligger et helt andet sted og inden for en anden disciplin, nemlig banecykling.

Hans bedrifter i banecykling vidner især også om et talent på banen fremfor på landevejene. Det er i banecykling, at Lasse Norman Hansen har tiltrukket mest opmærksomhed. Lad os i den anledning komme nærmere ind på Lasse Norman Hansen og hans cykelkarriere.

 

Lasse Norman Hansens cykelkarriere

Hvor mange sejre har Lasse Norman på CV’et?

Hvilke hold har Lasse Norman cyklet for?

Hvor mange Grand Tours har Norman Hansen cyklet?

Hvad får Lasse Norman Hansen i løn?

 

Hvor mange sejre har Lasse Norman på CV’et?

På landevejene har Lasse Norman Hansen kun en lille håndfuld sejre på CV’et. Det er ifølge procyclingstats.com indtil videre blevet til fire sejre. De fire sejre er kommet i nogle af cykelverdens mindre løb. Hans seneste sejr i landevejscykling kom i Post Danmark Rundt, da han vandt 3. etape i 2019.

Hans første professionelle sejr kom i 2015, da han i en alder af 23 år vandt 5. etape af det canadiske løb, Tour of Alberta.

I banecyklingen er historien dog en helt anden for Lasse Norman Hansen, hvor det er blevet til sejre i de største løb indenfor denne disciplin. I 2020 vandt Lasse Norman nemlig VM-guld i banecykling i holdløbet på 4000 meter. Siden Lasse Norman vandt sin første VM-medalje i 2012, er det blevet til hele ni VM-medaljer.

Som 20-årig sikrede Lasse Norman sig sin først OL-guldmedalje. Det skete ved OL i London i 2012 i disciplinen Omnium. Inden OL i Tokyo 2021 for alvor går i gang for cykellandsholdet, har Lasse Norman vundet i alt tre OL-guldmedaljer. Måske kan det blive til en fjerde, og endda en femte OL-medalje, som måske også bliver af ædlere metaller. Lasse Norman er tydeligvis en af verdens bedste inden for disciplinen banecykling.

Hvilke hold har Lasse Norman cyklet for?

Inden 2021 havde Lasse Norman kun cyklet for ét World-Tour hold i sin hidtidige cykelkarriere. I 2014 skrev Norman Hansen sin første kontrakt med et World Tour-hold, nemlig Garmin Sharp, som året efter blev til Team Cannondale – Garmin.

I 2021 skrev Lasse Norman kontrakt med sin andet World-Tour hold, Qhubeka Assos, som er et sydafrikansk cykelhold. Lasse Norman har for det meste ellers kørt for de mindre professionelle cykelhold – men af god grund, så han kunne fokusere mere på banecykling.

 

Hvor mange Grand Tours har Lasse Norman cyklet?

Lasse Norman har som sagt sit fokus et helt andet sted, og derfor er det ikke blevet til mange cykelløb på landevejene sammenlignet med andre cykelryttere.

I 2017 fik Lasse Norman dog sin Grand Tour-debut, da han fik lov til at cykle Vuelta a Espana. Hans bedste resultat på en etape var nr. 13. Samlet set blev Lasse Norman nr. 139 ud a 158 cykelryttere, der gennemførte løbet.

 

Hvad får Lasse Norman Hansen i løn?

Det er ikke offentligt kendt, hvor høj en løn Lasse Norman får årligt. Én ting, der dog er sikker, er, at Norman får mere i løn, når han kører for et World Tour-hold end på de andre lavere rangerede cykelhold. Ifølge flere online kilder får en World Tour-rytter en årsløn på ca. 300-500.000 kr. Mon ikke Lasse Norman ligger på det niveau, efter han har skrevet kontrakt med Qhubeka Assos for resten af 2021.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Victor R. Caivano

Først publiceret: d. 28. juli 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Lars Eller løn og ishockeykarriere

Gabriel Iffe Lundberg NBA

Marcus Helligkilde præmiepenge og golfkarriere

Nicolai Højgaard præmiepenge

Søren Kjeldsen præmiepenge