Det er de færreste håndboldspillere, der har haft samme karriereforløb som Lasse Andersson. Skader har hængt over hovedet på Lasse Andersson i mange sæsoner og år. To korsbåndsskader kan gøre livet til et helvede for enhver sportsmand, og det kan Lasse Andersson skrive under på.

I de seneste år er det dog begyndt at lysne for den dygtige bagspiller, der er kommet tilbage med styrke. Det ser det i hvert fald ud til. Lasse Anderssons kvaliteter på en håndboldbane har fået lov til at blomstre efter et længere forløb med kontinuitet og få skadespauser. Lad os håbe, det fortsætter sådan – både for Lasse Anderssons egen skyld – og for hele Danmarks skyld.

I den anledning er det oplagt at portrættere og fortælle lidt om Lasse Andersson og hans håndboldliv. Lad os komme i gang.

 

Håndboldspilleren Lasse Andersson

Lasse Andersson på landsholdet

Hvilke klubber har Lasse Andersson spillet i?

Hvad har Lasse Andersson vundet?

Hvor meget tjener Lasse Andersson?

 

Lasse Andersson på landsholdet

Lasse Andersson hidtidige landsholdkarriere fortæller, at Andersson allerede var et kæmpe håndboldtalent i sine teenageår. Han nåede at spille i alt 25 kampe for Y-landsholdet og derudover 17 kampe for U-landsholdet. Lasse Andersson havde alle forudsætningerne for at blive en topprofessionel håndboldspiller.

I alder af 21 år fik Lasse Andersson sin debut på det danske A-landshold. Det skete i 2015 under den daværende landstræner Gudmundur Gudmundsson. Det så lovende ud for Lasse Andersson, men som tidligere nævnt, satte flere skader desværre en stopper for et tidligt gennembrud på det danske A-landshold.

Derfor lyder det heller ikke af meget, når Lasse Anderson har spillet 53 kampe inden EM 2022. Heldigvis bliver Lasse Andersson kun 28 år i 2022. Mon ikke han når de 100 landskampe for Danmark. Hvis han forbliver i samme forfatning, som han er i i 2022, skal det nok ske.

lasse andersson

 

Hvilke klubber har Lasse Andersson spillet i?

Fordi Lasse Andersson både besidder kvaliteter i forsvaret og angrebet på en håndboldbane, har han altid været en eftertragtet håndboldspiller. Det er også en af grundene til, at han allerede har været forbi nogle store adresser.

Hele det professionelle håndboldliv begyndte i TMS Ringsted, og der skulle ikke gå lang tid, før det storsatsende AG København, og senere Kolding København, hentede stjernefrøet, Lasse Andersson. I tre år spillede Andersson i AG København. Fra 2013 til 2016 blev det til ca. 70-80 ligakampe for KIF Kolding.

lasse andersson

 

I 2016 blev Lasse Andersson hentet til en endnu højere håndboldhylde i form af selveste FC Barcelona. Lasse Andersson fik fire år i den internationale topklub, men disse fire år endte efter sigende med at blive den største rutsjebanetur for Lasse Andersson. I løbet af de fire år spillede Andersson 70 ligakampe for Barcelona, hvoraf han kun spillede fire af kampene i sæsonen 16/17 på grund af en slem skade.

I 2020 ville Lasse Andersson have en luftforandring og i den forbindelse endte han med at skifte til Füchse Berlin. Her blev der indgået tre år med den tyske storklub. Allerede et år efter Lasse Anderssons ankomst forlængede Füchse Berlin på ny, hvor Lasse Andersson fik en kontrakt til 2025. Lasse Andersson bliver og er allerede en kæmpe gevinst for de sultende ræve fra Berlin. Det er et sikkert bet!

 

Hvad har Lasse Andersson vundet?

Lasse Andersson vandt to danske mesterskaber med KIF Kolding. Det skete i 13/14 og 14/15. I 15/16 formåede Andersson og KIF Kolding ikke at fuldføre et mesterskabshattrick, da det blev spoleret af Bjerringbro-Silkeborg, som blev danske mestre i den sæson.

I Spanien var Barcelona nærmest enehersker, når det kom til mesterskabet. Siden sæsonen 10/11 og frem til 20/21 har Barcelona vundet samtlige 11 mulige mesterskaber. Lasse Andersson blev altså spansk mester alle fire år, han var i det spanske. Modstand var der ikke meget af i den hjemlige liga, hvor Barcelona ofte kunne gå igennem en sæson uden at tabe én eneste håndboldkamp.

Lasse Anderson var tæt på at vinde Champions League i sæsonen 19/20, men måtte se sig slået af Kiel i finalen, som triumferede med Landin-brødrene på holdet.

Lasse Andersson kan også kalde sig verdensmester og OL-sølvvinder. Han vandt både VM-guld og OL-sølv med Danmark i 2021. Måske kan han til EM 2020 snuppe endnu en guldmedalje. Chancerne er gode for Danmark og Lasse Andersson - tag et kig på de aktuelle håndbold odds.

lasse andersson

 

 

Hvor meget tjener Lasse Andersson?

I takt med at Lasse Andersson kun er blevet bedre og i 2022 befinder sig i sin bedste håndboldalder, er hans løn også kun gået en vej, og det er opad. I FC Barcelona skulle han efter sigende have tjent i omegnen af 2,5 mio. kroner om året.

Da Lasse Andersson skrev under på den første kontrakt med Füchse Berlin, fik han næppe samme løn som i Barcelona, men efter kontrakten blev fornyet, og Lasse Andersson beviste, at han var værd at investere i, burde hans løn ligge på omkring de 2 mio. kroner om året. Det er blot vores bud og ikke noget, som er blevet bekræftet nogen steder, men vi har vurderet det ud fra, at de allerbedste spillere i Bundesligaen tjener omkring 3-4 mio. kr. om året. Der er Lasse Andersson ikke endnu, men det kommer nok på et tidspunkt, især hvis han fortsætter den positive udvikling.

andersson

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 15. januar 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Anne Mette Hansen løn 

Althea Reinhardt håndbold og landshold

Ulrik Wilbek i dag 

Mads Mensah Larsen løn

Joachim Boldsen i dag