I dag har vi Joachim Mæhle dengang havde vi Lars Jacobsen, som servicerede diverse angribere med perfekte indlæg. Det var sukker både for seerne og for angriberne. Det er efterhånden små seks år siden, at Lars Jacobsen sluttede et 26 års langt professionelt fodboldliv.

Lars Jacobsen nåede at opleve lidt af hvert i sin aktive karriere og som en hver anden fodboldspiller har Jacobsens karriere også budt på op og nedture. I skrivende stund i 2022, er den pensioneret fodboldspiller 42 år og er siden hen fortsat inden for fodbold. Det er sjældent noget man kan give slip, når man har været en del af noget i 26 år.

 

Lars Jacobsens liv inden for fodbolden

Hvor mange landskampe har Lars Jacobsen spillet?

Lars Jacobsen i Superligaen

Lars Jacobsen i udenlandske fodboldklubber

Hvad har Lars Jacobsen vundet?

Hvad laver Lars Jacobsen i dag?

 

Hvor mange landskampe har Lars Jacobsen spillet?

Lars Jacobsen var en fast bestanddel af samtlige ungdomslandshold. Han var også en af de få, der klarede cuttet op A-landsholdet. I alt spillede 58 kampe for diverse ungdomslandshold.

I 2006 i en venskabskamp mod Israel fik Lars Jacobsen sin landsholdsdebut på det danske A-landshold. Og siden 2006 var Lars Jacobsen en fast mand i landsholdstruppen, men også i startopstillingen. Lars Jacobsen fik hurtigt kælenavnet ”Landsholds-Lars”. Hvis Danmark havde kvalificeret sig til flere slutrunde end tilfældet var under Lars Jacobsen, var han med stor sandsynlighed kommet i Klub100 uden problemer. Det blev til to slutrunder og 81 landskampe for Lars Jacobsen. Han vil nok også synes det var nævneværdigt, at han scoret et enkelt mål.

lars jacobsen

 

Lars Jacobsen i Superligaen

Lars Jacobsen fik sin Superligadebut i 1997 for OB. I fem sæsoner spillede Lars Jacobsen for Odense Boldklub, hvor han også spillede hele sin ungdomsfodbold. Det var derfor naturligt, at Lars Jacobsen også skulle få sit Superligagennembrud i sin hjerteklub. Lars Jacobsen fik i alt 112 Superligakampe i OB-trøjen.

Da Lars Jacobsen vendte tilbage til Superliga i 2004, blev OB fravalgt og FC København tilvalgt. I sin første periode i FC København spillede Lars Jacobsen fire sæsoner og 103 Superligakampe.

I sin tredje og sidste periode hos FC København spillede Lars Jacobsen 81 Superligakampe i tre sæsoner. Lars Jacobsen var en stærk assistmager i FCK-tid, da det samlet blev til 29 assists i Superliga-regi. Lars Jacobsen indtager en 32. plads over Superliga-spillere med flest assists. 34 assists leverede han i hele sin Superligatid i de 249 kampe. Jacob Poulsen topper med 87 assists.

 

Lars Jacobsen i udenlandske fodboldklubber

Hvor mange udenlandske fodboldklubber, tror du, at Lars Jacobsen nåede at spille for i sin professionelle fodboldkarriere? Vi kan godt give dig endnu en ledetråd. Lars Jacobsen var forbi tre europæiske lande. England, Tyskland og Frankrig.

Jacobsens første udlandseventyr var i det tyske, hvor han i en alder af 23 år blev solgt til Hamborg. Ifølge transfermarkt.com nåede Jacobsen kun at spille 24 Bundesligakampe på små to sæsoner. Lars Jacobsens anden udlandseventyr var også i Tyskland. I 2007 tilbød 1. FC Nürnberg, Lars Jacobsen en treårig kontrakt. En skade ødelagde Lars Jacobsens gennembrud i FC Nürnberg, og derfor blev det kun til syv Bundesligakampe i godt og vel et år.

I 2008 skulle Lars Jacobsen prøve kræfter med Everton og Premier League. Jacobsen fik et år til at bevise sit værd. Igen blev en skade afgørende for hans gennembrud. Det blev kun til fem Premier League-kampe. Jacobsen nåede dog at vise et eller andet for i 2009, tilbød Blackburn Jacobsen en toårige aftale. I starten af sin tid i Blackburn blev til en del spilletid. På godt et halvt år fik han 13 Premier League-kampe. Alligevel valgte Blackburn at skille sig af med Jacobsen i 2010.   

En ny Premier League-klub stod dog klar med en kontrakt til Jacobsen. Traditionsrige West Ham United tilbød Jacobsen en etårig aftale, hvor alle kræfter skulle sættes ind for at lande en forlængelse. Der blevet kigget meget Lars Jacobsens vej, da han i sæsonen 10/11 fik 24 PL-kampe, hvor af 22 kampe fra start. Kontrakten i West Ham blev ikke forlænget og et skifte tilbage til FC København blev aktuel.

Lars Jacobsens udlandske fodboldkarriere virkede slut, men i 2014 skiftede Jacobsen for tredje gang til udlandet. Denne gang hed destinationen Ligue 1 i Frankrig, hvor han skulle tørne ud for Guingamp. To år spillede Jacobsen i det franske, hvor han fik 57 Ligue 1-kampe. I Guingamp, valgte Lars Jacobsen i 2016, at stoppe sin aktive fodboldkarriere, men det betød langt fra et farvel til fodbolden. Det vender vi tilbage til senere.

Lars Jacobsen

 

Hvad har Lars Jacobsen vundet?

Lars Jacobsen trofæskab er ganske imponerede. Lars Jacobsen første store triumf var i sæsonen 01/02, da han sammen med OB, var med til at vinde den danske pokalturnering. Samme turnering vandt med FCK én enkelt gang i 11/12.

Lars Jacobsen har desuden tre danske mesterskaber på CV’et. Alle tre mesterskaber blev vundet med FC København.

Lars Jacobsen nåede at vinde et enkelt trofæ i udlandet. Nemlig den tyske ligacup. Det skete i 2004 med Hamborg.

lars jacobsen

 

Hvad laver Lars Jacobsen i dag?

Efter Lars Jacobsen stoppede sin aktive fodboldkarriere, valgte den han at blive fodboldekspert/kommentar, hvilket han stadig er i dag i 2022.

Udover at være fodboldkommentator, er Lars Jacobsen på nuværende tidspunkt i 2022 ved at udfolde sig som fodboldtræner, hvor han til dagligt er assistenttræner for HB Køge i 1. division.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 20. maj 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder