Som optakt til VM 2022 undersøger vi nærmere, hvem der er rekordindehavere hos de deltagende nationer til VM 2022. Måske får vi nogle nye rekordindehavere på de respektive landshold, når VM 2022 er godt i gang. Hvis du ikke har læst del 1, kan du gøre det her. 

Vi har udpeget de største nationer ved VM 2022, og hvis du er interesseret i nogle danske VM-rekordholdere, kan du læse denne artikel:

 

Rekordholdere hos VM-nationerne 2022

Rekorder på det argentinske landshold

Landsholdsrekorder – Kroatien

Landsholdsrekorder – Portugal

Rekorder på det senegalesiske landshold

Rekordindehavere på det schweiziske landshold

Rekordindehavere på Uruguays landshold

 

Rekorder på det argentinske landshold

Du har nok allerede regnet ud, hvem der er rekordholder på det argentinske landshold. Det er ikke legenden Diego Maradona eller Javier Zanetti, men derimod Lionel Messi der er den ubestridte rekordholder på det argentinske landshold.

Messi har udtalt, at VM 2022 bliver hans sidste i karrieren. Den 35-årige argentinske spiller ville være 39 år til næste VM. Til den tid spiller Messi nok hyggebold et sted. Messi er inden VM 2022 oppe på 164 kampe og 90 mål. Ingen anden argentiner når Messi til sokkeholderne. Gabriel Batistuta kommer tættest på Messi med sine 54 mål. I forhold til antal kampe nåede Mascherano næstflest kampe med sine 147.

messi

 

Landsholdsrekorder – Kroatien

Kroatien har deres egen Lionel Messi, hans navn er Luka Modric. Selvom Modric ikke er den mest scorende på det kroatiske landshold, har han spillet flest kampe. I 2022 inden VM 2022 er han på 154 landskampe. Nærmeste forfølger, som stadig er aktiv i 2022, er Ivan Perisic, der har spillet 115 kampe.

Den mest scorende kroat på landsholdet er legenden Davor Suker. Han nåede at score 45 mål i 69 kampe. Mandzukic indtager andenpladsen med sine 33 mål. Luka Modric ligger nummer fem med 23 mål.

modric

 

Landsholdsrekorder – Portugal

Han er ikke kun et ikon i Portugal, men i hele verden, fordi han gang på gang sætter nye rekorder. Cristiano Ronaldo kommer meget vel til at runde 200 kampe for det portugisiske landshold. Inden VM 2022 er han på 191 kampe. Samtidig er han også Portugals mest scorende med vanvittige 117 mål. Vi kommer helt sikkert til at vente flere årtier, før en anden portugiser vælter Ronaldo af pinden. Den næstmest scorende i Portugals historie er Pauleta med 47 mål. Måske skal vi vente et århundrede, før Ronaldos rekord bliver slået.

ronaldo

 

Rekorder på det senegalesiske landshold

Senegal er en fodboldnation i kæmpe udvikling og har i mange år udviklet mange fantastiske fodboldspillere. En af dem er Henri Camara, der på nuværende tidspunkt i 2022 har rekorden for flest landskampe for Senegal. Camara spillede 99 kampe. Sadio Mané er dog lige i hælene på rekordindehaveren. Mané har spillet 91 landskampe, inden VM 2022 går i gang. Mané skal dog nok ikke regne med at snuppe rekorden endnu, for hans landsholdskollega Idrissa Gueye har spillet 94 landskampe inden VM 2022.

Mané kan dog glæde sig over, at han holder rekorden for flest mål for Senegal. 33 mål har han indtil videre scoret. Hans nærmeste forfølger, som ikke længere er aktiv, er Niang med 18 mål.

 

Rekordindehavere på det schweiziske landshold

Ingen aktive schweiziske landsholdsspillere har hverken rekorden for flest kampe eller mål. Heniz Hermann, som i dag er 64 år, har rekorden for flest landskampe, hvor det blev til 118 landskampe. Shaqiri indtager tredjepladsen med 108 kampe, mens Xhaka er på 106. Begge spillere skal umiddelbart med til VM 2022. Det er ikke utænkeligt, at de overgår Hermann inden for den nærmeste fremtid.

Alex Frei er den mest scorende på det schweiziske landshold. Han scorede 42 mål i 84 kampe. Shaqiri er på nuværende tidspunkt i 2022 på 26 mål. Han kommer ikke til at overhale Alex Frei.

 

Rekordindehavere på Uruguays landshold

Det sidste landshold på listen, Uruguay, har flere aktive spillere, som er de nye rekordholdere. 36-årige Diego Godin er i skrivende stund på 159 landskampe. Han er stadig landsholdsaktuel og skal meget sandsynligt spille VM 2022. Luis Suarez indtager andenpladsen med 134 kampe, mens Canvani er på 133 kampe sammen med målmanden Fernando Muslera.

Luis Suarez er den mest scorende i Uruguays landsholdshistorie. Han er inden VM 2022 på 66 scoringer. Cavani er på 56 mål. Til sammenligning nåede Diego Forlan at score 35 mål.  

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 17. oktober 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder