Som optakt til VM 2022 undersøger vi nærmere, hvem der er rekordindehavere hos de deltagende nationer til VM 2022. Måske får vi nogle nye rekordindehavere på de respektive landshold, når VM 2022 er godt i gang. Dette er del 1, og senere vil vi følge op med en del 2.

Vi har udpeget de største nationer ved VM 2022, og hvis du er interesseret i at kende nogle danske VM-rekordholdere, kan du læse denne artikel:

 

Rekordholdere hos de deltagende VM-nationer 2022

Rekorder på det brasilianske landshold

Landsholdsrekorder – Spanien

Landsholdsrekorder – England

Rekorder på det franske landshold

Rekordindehavere på det hollandske landshold

Rekordindehavere på det belgiske landshold

 

Rekorder på det brasilianske landshold

På det brasilianske landshold er det legenden Cafú, der i skrivende stund har spillet flest landskampe for Brasilien. Han nåede i alt 143 optrædener i den brasilianske landsholdstrøje. Den nærmeste forfølger er Roberto Carlos med 127 landskampe. Netop Roberto Carlos skal muligvis afgive sin andenplads, da Dani Alves er på 125 landskampe, og Neymar er på 120 kampe. Hvis Brasilien kommer i VM-finalen 2022 med Neymar og Dani Alves, vil Roberto Carlos bliver overhalet.

Ifølge transfermarkt.com er Neymar tre mål fra at overgå den brasilianske legende, Pele. Neymar har inden scoret 75 mål inden VM 2022. Pele er på 77 kasser.

neymar

 

Landsholdsrekorder – Spanien

Meget tyder på, at Spanien tager til VM 2022 uden Sergio Ramos, medmindre Luis Enrique tager fusen på alle. Ramos har siden 2005 været en stor del af Spaniens triumfer. Netop Ramos har spillet flest kampe for det spanske landshold, og i skrivende stund er han på 180 landskampe. Selvom Busquets skulle spille samtlige kampe til VM 2022, er hans 139 kampe langt fra nok til at overhale Ramos.

David Villa er den mest scorende på det spanske landshold. Han nåede at bidrage med 59 mål, inden han stoppede på landsholdet. Den eneste aktuelle landsholdsspiller, der bare er en lille smule i nærheden af David Villas rekord, er Alvaro Morata med sine 27 mål. Ramos er på 23 mål og Ferran Torres er på 13 mål.

 

Landsholdsrekorder – England

Den engelske målmandslegende Peter Shilton er stadig indehaver af rekorden for flest landskampe i den engelske landsholdstrøje. Wayne Rooney var fem kampe fra at tangere Shiltons rekord. Raheem Sterling indtager 17. pladsen over flest landskampe for England inden VM 2022. Hvis Sterling spiller seks kampe til VM, overhaler han spillere som Gary Lineker og Rio Ferdinand og tangerer Gary Nevilles antal landskampe på 85. Harry Kane er inden VM 2022 på 75 kampe.

Englands mest scorende landsholdsspiller er Wayne Rooney, men meget tyder på, at Harry Kane kan overgå Rooneys rekord, når VM 2022 for alvor er i gang. Kun to mål adskiller Harry Kane for at tangere Rooneys 53 landskampsmål.

harry kane

 

Rekorder på det franske landshold

På nuværende tidspunkt er Hugo Lloris skadet for Tottenham, men mon ikke Frankrigs førstemålmand når at blive klar til VM 2022. Bliver Lloris klar, kan han efter de tre gruppekampe tangere Lillian Thurams landsholdsrekord på 142 kampe. Oliver Giroud kan meget vel komme til at overhale Marcel Desilly. Det er dog usikkert, om Giroud bliver udtaget, og om han overhovedet får spilletid, hvis han skulle blive udtaget.

Netop Giroud er nok mere opsat på at vælte Thierry Henry af den franske måltrone. Giroud mangler at score to mål for at tangere Henrys 51 mål. Benzema er inden VM 2022 på 37 mål, og Griezmann er på 42 mål og indtager tredjepladsen på den franske topscorerliste.

 

Rekordindehavere på det hollandske landshold

Wesley Sneijder fik i alt 134 landskampe for Holland, hvilket gør ham til rekordindehaveren på landsholdet. Edwin van der Sar nåede 130 kampe. Daley Blind er den eneste aktuelle landsholdsspiller, der er i top-10. Blind er på 94 landskamp og kan efter VM 2022 overhale Robben med 96 landskampe og måske endda Phillip Cocu på 100 landskampe.

Robin van Persie er på nuværende tidspunkt topscorer på det hollandske landshold. Han scorede 50 mål. Huntelaar scorede 42 mål og indtager dermed andenpladsen på topscorerlisten. Huntelaar deler dog andenpladsen med en aktuel landsholdsspiller, som meget vel kommer med Holland til VM 2022. Memphis Depay er også på 42 mål. Får Depay og Holland et fremragende VM, kan Depay måske endda overhale van Persie.

 

Rekordindehavere på det belgiske landshold

Flere aktuelle landsholdsspillere, som vi forventer, skal med Belgien til VM 2022, er helt i toppen over spillere med flest landskampe for Belgien. I skrivende stund fører Vertonghen med hele 142 kampe for Belgien. Witsel følger trop med 126 kampe, mens Alderweireld er på 123 landskampe. Mange belgiske landsholdsspillere har derfor mulighed for at øge afstanden ned til de landsmænd, som ikke spiller fodbold mere.

Belgiens nuværende topscorer kommer heller ikke som nogen stor overraskelse. Romelu Lukaku kommer til at bevare topscorertitlen på det belgiske landshold i mange år frem. Inden VM 2022 er han på 68 mål. Hans nærmeste forfølger er Eden Hazard med 33 mål.

de bruyne

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 16. oktober 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder