Dolleren, Iceman – Kasper Dolberg har i sin relativt korte fodboldkarriere allerede fået et par kælenavne tilknyttet sit fodboldvæsen. Især Iceman er spot on på mange punkter. Dolberg er lige så iskold foran kassen, som når han giver interviews eller jubler over en scoring.

Dette er en af grundene til, at Dolberg deler vandene blandt entusiastiske fodboldfans, som i den grad savner mere passion fra den danske angriber. Dolberg fremstår måske arrogant i manges øjne, men ud fra vores opfattelse virker han bare utrolig rolig og umulig at få ud af fatning.

Med det in mente vil vi stille endnu skarpere på Kasper Dolberg.

 

Kasper Dolberg og hans foreløbige fodboldkarriere

Hvor meget får Kasper Dolberg i løn?

Hvilke titler har Dolleren vundet?

Hvordan klarede Dolberg sig i Ajax?

Har Dolberg bidt sig endegyldigt fast på landsholdet?

Hvad kan vi forvente af Kasper Dolberg i fremtiden?

Hvor høj er Kasper Dolbergs markedsværdi?

 

Hvor meget får Kasper Dolberg i løn?

Da Dolleren i sin tid blev hentet til Ajax tilbage i 2015, var han stadig et ungt talent, som skulle udvikle sig. Han skulle derfor først bevise sit værd for at blive rykket op i førsteholdstruppen, hvor en større løncheck også ventede. I 2016 rykkede Dolberg op i førsteholdstruppen, og i den forbindelse forlængede Dolberg også sin kontrakt til frem til 2021. Den kontrakt blev så forlænget yderligere et år i 2018, så han kunne blive i Ajax til 2022. Hver forlængelse har helt sikkert medført en lønstigning. Et bud vil være, at Dolberg nok får omkring 5-8 mio. kr. om året.

I 2019 blev Dolberg dog solgt til Nice, og han gik fra at være én af de lavest betalte spillere i Ajax, til at være en af de bedst betalte fodboldspillere i Nice. Franske Nice købte Dolberg for ca. 150 mio. kroner. Den tre år lange kontrakt betød ligeledes, at Kasper Dolberg, ifølge flere online medier, kunne hive en årsløn hjem på ca. 22-25 mio. kr.

Det er noget af et lønhop, den danske angriber har gjort sig.

 

Hvilke titler har Dolleren vundet?

Ajax er den mest vindende klub i den hollandske liga, så da Dolberg blev rykket op i førsteholdstruppen, var der nærmest garanti for et trofæ eller to. Og minsandten om Dolberg ikke var med til at vinde the The Double i 18/19-sæsonen, da de både vandt det hollandske mesterskab og den hollandske pokalturnering.

I 2020 vandt Dolberg sit tredje trofæ med klubben, da de vandt den hollandske Supercup. I Nice er der længere udsigter til titler, eftersom Nice endnu ikke har vist sig at være nogen titeludfordrer i turneringerne. Måske kan Nice en dag levere det mesterværk, som Lille leverede i sæsonen 20/21, da de vandt mesterskabet foran mægtige PSG.

 

Hvordan klarede Dolberg sig i Ajax?

Kasper Dolberg var på mange tidspunkter fyr og flamme i Ajax. Skader spolerede dog til tider Dolbergs muligheder for at ramme en endnu bedre stime. Hans bedste sæson for Ajax var faktisk den første sæson på førsteholdet – i hvert fald hvis man baserer det på assists og mål. I 16/17 scorede han ifølge transfermarkt.com 16 mål i Æresdivisionen og servicerede sine holdkammerater seks gange.

I 17/18 løb Dolberg ind i en lille målkrise, da det i 23 Æresdivisionskampe blev til sølle seks mål. Det skal dog siges til Dolbergs forsvar, at han også kun spillede halvdelen af de minutter han fik i sæsonen forinden.  

Det blev til i alt 119 kampe for Ajax, fordelt ud på flere forskellige turneringer. I alt blev det til 45 mål og 16 assists. Det er bestemt mere end godkendt for et ungt stjernefrø som Dolberg.

Har Dolberg bidt sig endegyldigt fast på landsholdet?

En god omgang blandede bolsjer har været skyld i, at Dolberg ikke har shinet for det danske fodboldlandshold endnu. Hård konkurrence, skader, manglende mål osv. har ført til, at andre danske angribere på nuværende tidspunkt, frem mod EM 2020, står foran i køen hos Kasper Hjulmand.

Inden EM 2020 har Dolleren spillet 24 kampe og scoret syv mål. Hans tid skal nok komme – han har i hvert fald potentialet til at blive en landsholdslegende.

 

Hvad kan vi forvente af Kasper Dolberg i fremtiden?

Alt taler for, at Kasper Dolberg går en endnu større fremtid i møde. Han har alle forudsætningerne for at blive en topangriber i Europa. Hvad kan han egentlig ikke? Som nævnt tidligere i artiklen, vil nogle kritikere mene, at Dolberg ikke ligner en, der vil det nok, fordi han ikke har den gnist som andre store stjerner.

Dolberg skal nok overbevise, og han kommer til at gøre det på sin måde. Han har trods alt også fået en ganske fin start på fodboldtilværelsen i Nice, hvor han på nuværende tidspunkt, i 2021, samlet set er på 55 kampe og 17 mål for det franske Ligue 1-hold.

Find et hav af fodbold odds online og live odds

 

Hvor høj er Kasper Dolbergs markedsværdi?

Kasper Dolberg overgik sin egen tidligere rekord i sin Ajax-tid. Dengang ramte han en markedsværdi på ca. 165 mio. kr., men i slutningen af 2020 nåede Dolleren op på en markedværdi på ca. 172 mio. kr. i Nice. Inden EM 2020 ligger hans markedsværdi på omkring 150 mio. kr.

Vi er ikke i tvivl om, at Dolberg en dag bliver mellem 300-500 mio. kr. hver.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Daniel Leal-Olivas

Først publiceret: d. 10. juni 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Champions League | danskere i Champions League

Danskere i Champions League

Joakim Mæhle fodbold | Mæhle landshold og fodboldklub

Joakim Mæhle fodbold | Mæhle landshold

Christian Eriksen | facts om Eriksen hidtidige fodboldkarriere

Christian Eriksen | facts om Eriksen 

De bedst betalte spillere i hver superligaklub

Bedst betalte i hver superligaklub

Daniel Agger fodboldkarriere | Agger markedsværdi

Daniel Agger fodboldkarriere