Han er på sine bedste dage Superligaens bedste angriber. Jonas Wind er ikke bare målfarlig, men han besidder også en eminent teknik og et blik for sine medspillere, som kan splitte ethvert forsvar fra hinanden. Desværre fik Jonas Wind en længerevarende skade i 2019, som gav den unge komet et setback i sin udvikling. Ca. 230 dage senere, i 2020, var Jonas Wind tilbage på grønsværen. I 2022 håber vi, at Jonas Wind smadrer Superligaen og bliver solgt til en af de store europæiske ligaer, men hvilken mon? Det diskuterer vi til sidst i denne artikel.

 

Alt om Jonas Wind

Jonas Wind på landsholdet

Jonas Wind i FC København

Hvor høj er Jonas Winds markedsværdi?

Hvor meget tjener Jonas Wind?

Jonas Wind bliver solgt til …

 

Jonas Wind på landsholdet

Jonas Wind er et velkendt ansigt i landsholdsregi. Han har næsten spillet på samtlige U-landshold, lige fra U17- til U21-landsholdet, hvor det er blevet til i alt 31 U-landskampe. I oktober 2020 debuterede den dengang 21-årige Jonas Wind på det danske A-landshold, og i sin blot anden landskamp scorede Jonas Wind sit første landskampsmål.

I starten af 2022 har Jonas Wind spillet i alt 12 landskampe og scoret fire mål. En rimelig stabil statistik for den 22-årige dansker. Der er meget mere i vente fra Jonas Wind.

jonas wind

 

Jonas Wind i FC København

I en alder af 22 år er det sjældent, at man kan prale med at have spillet 114 kampe for FC København. Jonas Wind er dermed den 5. yngste spiller i FCK’s historie nogensinde, som har spillet 114 kampe. Rekordholderen er Mathias Zanka Jørgensen, og derefter kommer Thomas Delaney. FCK kan sit kram med at udvikle unge spillere.

Jonas Wind er oppe på i alt 46 scoringer, inden den sidste halvdel af 21/22-sæsonen går i gang. Mon ikke han sniger sig over de 50, når sæsonen er slut? 36 af målene er blevet scoret i Superligaen. Et mål er det blevet til i Champions League, fire mål i EL og fem mål Conference League. Jonas Wind er et evigt godt spilforslag, når der er superligabold, men det er om at udnytte hans tilstedeværelse i den danske Superliga, da han meget vel snart kan være fortid i FCK, eftersom hans niveau overstiger niveauet i Superligaen.

jonas wind

 

Hvor høj er Jonas Winds markedsværdi?

Ifølge transfermarkt.com er Jonas Wind den mest værdifulde superligaspiller sammen med Evander fra FC Midtjylland. Blandt alle andre danskere er han rangeret som den 22. mest værdifulde fodboldspiller. Mon ikke han en dag sniger sig inden for top-10. Det har vi i hvert fald forventninger om. Pierre-Emile Højberg topper i øjeblikket den danske liste med en værdi på ca. 300 mio. kroner. Til sammenligning er Jonas Wind i 2022 ca. 53 mio. kroner værd ifølge transfersmarkt.com. Mon ikke FC København får en del mere for ham, når tiden er inde til et nyt fodboldeventyr for Jonas Wind.

Find alle aktuelle spilforslag

 

Hvor meget tjener Jonas Wind?

I 2020 forlængede Jonas Wind sin kontrakt med FCK til 2025. Vi vil æde vores gamle hatte på, at Jonas Wind ikke er i FCK til 2025. Kontraktforlængelsen med FCK betød samtidig også et gigantisk lønhop for den unge dansker, der både er stamspiller og landsholdsangriber. Han har derfor haft gode kort på hånden for at forhandle en god kontrakt på plads. Det er ikke noget, vi ved med sikkerhed eller har fået bekræftet, men vi vil umiddelbart mene, at Jonas Wind tjener omkring 350-400.000 kr. om måneden. Lønkongerne er nemlig Rasmus Falk og Carlos Zeca. Ifølge forskellige kilder på nettet skulle Falk tjene 750.000 kroner og Zeca ca. 500-600.000 om måneden. Der er Jonas Wind ikke endnu.

jonas wind

 

Jonas Wind bliver solgt til …

Qua Jonas Winds størrelse og spillestil vil han blive betegnet som en god boksspiller. Dog er Jonas Wind stadig en lidt atypisk boksangriber, fordi han ofte kan vende med bolden og iscenesætte sine holdkammerater. Jonas Winds store svaghed er hans manglende fart, men hvad skal han også bruge den til, hvis han altid sørger for at være omkring feltet? Jonas Wind vil umiddelbart ikke passe til et omstillingshold, medmindre kanterne er lynhurtige og har brug for en stærk boksspiller, men de fleste omstillingshold tenderer til at vælge en angriber med mere fart.

Grundet Jonas Winds spilintelligens ville han ud fra vores optik passe bedst ind på et hold, som praktiserede at have bolden det meste af tiden. Vi tror, at Jonas Wind på sigt lander i Premier League efter tiden i FCK, og det er ikke fordi, flere Premier League-klubber allerede har vist interesse for den danske angriber. Dog kan det være Jonas Wind skal have et mellemstop inden Premier League. Qua sine kvaliteter vil han passe godt ind i engelsk fodbold, men bestemt også tysk og italiensk fodbold. Italien vil ikke være noget dumt bud for Jonas Wind. De elsker nemlig angribere af Jonas Winds slags. Det bliver helt sikkert en duel mellem italienske og tyske klubber. De ugentlige betting tips vil komme til at savne Jonas Wind, når han engang ikke spiller i Superligaen mere.

jonas wind

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 20. januar 2022*

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Emiliano Marcondes løn

Nicolai Boilesen løn

Robert Skov løn

Jess Thorup træner og løn

Brentford og Christian Eriksen 2022