Man skal være gjort af noget helt særligt, hvis man elsker vand, høje bølger og masser af vind. I disse elementer føler Jonas Warrer sig allerbedst tilpas, fordi han føler sig i live, når han drøner rundt på det åbne hav med forskellige sejlbåde.

Jonas Warrer kan om nogen sejle en båd, og derfor konkurrer han også på det allerhøjste niveau. Men Jonas Warrer er ikke almen kendt i Danmark, selvom han er én af de dygtigste danske atleter. Derfor kan du få vigtig viden om Jonas Warrer i denne artikel.

 

Jonas Warrer - den danske sejlsportsmand

Hvornår begyndte Jonas Warrer at sejle og konkurrere?

Hvornår fik Jonas Warrer sin debut i sejlsport?

I hvilken klasse sejler Jonas Warrer?

Hvor mange Olympiske Lege har Warrer deltaget i?

Hvor mange store triumfer har Warrer haft?

 

Hvornår begyndte Jonas Warrer at sejle og konkurrere?

I 2021 er Jonas Warrer omkring de 42 år gammel, men tilbage i 1986, da Warrer var omkring 7 år, tog farmand, Peter Warrer, som også selv var sejlsportsmand, sin søn med ud på bølgen blå og lærte ham et par tricks eller to om, hvordan man styrer en sejlbåd.

Og fire år senere skulle Jonas Warrer efter sigende allerede være i stand til at udøve disse tricks til forskellige sejlekonkurrencer. Dengang foregik det hele på en Optimist, som de mindre sejlbåde bliver kaldt.

 

Hvornår fik Jonas Warrer sin debut i sejlsport?

Jonas Warrer var 13 år, da han fik sin internationale debut. I 1992 deltog han ved det Nordiske Optimist-mesterskab i Sverige. Jonas Warrer vandt også sin første medalje i en Optimist.

I hvilken klasse sejler Jonas Warrer?

Jonas Warrer slår sine folder i en 49’er, som har fået sit navn, fordi selve båden er 4,876 meter lang, og runder man op, bliver det til 4,9, som altså blev til en 49’er.

Warrer nyder selskab på vandet, og derfor er en 49’er ikke overraskende en tomandsjolle. Siden 2000 har det desuden været muligt at konkurrere i 49’er sejlads ved OL.

Jonas Warrer har også i ny og næ sejlet i en jolle ved navn 470, som minder om større udgave af en Optimist.

 

Hvor mange Olympiske Lege har Warrer deltaget i?

Jonas Warrer fik sin OL-debut i 2008 i Beijing. Siden blev det til en OL-deltagelse i 2016 og senest i 2021 ved OL i Tokyo. I en alder af 42 år er Jonas Warrer stadig sulten efter at konkurrere til OL, som er en af de største sportsbegivenheder i verden.

Det kunne været blevet til et fjerde OL, men Jonas Warrer kvalificerede sig ikke til OL i 2012 i London.

 

Hvor mange store triumfer har Warrer haft?

Hvor skal vi dog begynde med Jons Warrers triumfer på vandet? Hans største triumf fandt umiddelbart sted tilbage ved OL i 2008, da han sammen med Kirketerp sejlede OL-guldet hjem til Danmark, efter en dramatisk finale, hvor det længe lignede, at Jonas Warrer skulle gå tomhændet fra OL-finalen. Det skete ikke, og Warrer kunne fejre sin hidtil største triumf i karrieren.

Jonas Warrers anden store triumf skete i 2014, da han vandt VM-sølv sammen med sin jollemakker, Anders Thomsen. Jonas Warrer betragtes i dag som én af bedste sejlere inden for 49’er. Han var tæt på at vinde en medalje ved OL i Rio i 2016, hvor det blev til en fjerdeplads.

I 2021 håber Jonas Warrer at kunne hive endnu medalje hjem ved verdens største sportsbegivenhed.  

 

Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/Hannah McKay

Først publiceret: d. 24. juli 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg