Joachim Boldsen – hvor skal vi nærmest begynde med dette håndboldikon? Joachim Boldsen har gjort nutidens danske håndboldspillere en tjeneste. Grundet Boldsens arbejdsiver og håndboldtalent fik de største håndboldklubber i verden øjne op for danske håndboldspillere – i hvert fald i højere grad end tidligere – måske befandt der sig nemlig flere af Boldsens slags i Danmark.

Boldsen var et varmt og respekteret navn i Håndboldeuropa, da han efterlod krop og sjæl på banen til hver kamp. Det er dog et stykke tid siden, at Boldsen spillede sin sidste professionelle håndboldkamp, og derfor synes vi, at det er på tide at få genopfrisket Joachim Boldsens håndboldkarriere.

 

 

Hvad ved du om Joachim Boldsen?

Hvor mange landskampe har Joachim Boldsen spillet?

Hvilke håndboldklubber har Boldsen spiller for?

Joachim Boldsens største triumfer

Hvad laver Joachim Boldsen i dag?

 

Hvor mange landskampe har Joachim Boldsen spillet?

Det var praktisk talt et spørgsmål om tid, før Joachim Boldsen skulle blive landsholdsspiller. Hans far Steen Boldsen var nemlig også på herrelandsholdet i håndbold. Det var han omkring 1978.

Pudsigt nok blev Boldsen født samme år, og 20 år senere fik han sin debut på A-landsholdet. Det skete i 1998. Forinden havde Boldsen spillet 39 U-landskampe. Joachim Boldsens håndboldtalent var ikke til at tage fejl af.

I 1999 slog Boldsen for alvor igennem på herrelandsholdet. Det år blev det til 22 A-landskampe.

I 2003 spillede Boldsen sin landskamp nr. 100, og den 24. august 2008 spillede han sin sidste landskamp for Danmark. Han nåede at spille 186 kampe og score 405 mål.

 

Joachim Boldsen

 

Hvilke håndboldklubber har Boldsen spillet for?

Joachim Boldsen har spillet i flere forskellige håndboldklubber igennem sin håndboldkarriere – otte håndboldklubber blev det til i alt.

Den professionelle karriere tog fart i FC Helsingør, hvor Boldsen spillede fra 1983-1997. Fra 1997 til 1999 fik han sit professionelle gennembrud, da han spillede i en af de mest traditionsrige håndboldklubber i Danmark, nemlig GOG, som allerede dengang var kendt som en talentfabrik.

I en alder af blot 21 år drog Boldsen til Sydtyskland, nærmere bestemt Großwallstadt. Dengang var internettet ikke udbredt på samme måde, og kommunikationen foregik over telefonen. Joachim Boldsen var i Großwallstadt i små tre år, hvor han fik lov til at prøve sig selv af både håndboldmæssigt og personligt.

I 2001 vendte Boldsen så hjem til Danmark og Ajax Farum, som det dengang hed. Efter blot et år i det danske kom den tyske topklub, Flensburg-Handewitt, med et tilbud, som Boldsen ikke kunne afslå. Fra 2001 frem til 2007 nåede Boldsen at spille 241 kampe for Flensburg og score 701 mål. Titlerne kommer vi tilbage til lidt senere.

Efter 2007 fik Joachim en treårig kontrakt hos Aalborg Håndbold. Han nåede dog kun at spille for Aalborg i en sæson, inden selveste FC Barcelona meldte sig på banen. I små to år spillede Boldsen i FC Barcelona, indtil projektet AG Håndbold – senere AG København – blev søsat, og Joachim Boldsen skulle være en hjørnesten i opbygningen af Danmarks næste store håndboldklub.

I en alder af 32 år tog Boldsen hul på sin karriere i storsatsende AG Håndbold, hvilket skete den 1. juli 2010. I første omgang fik han en kontrakt på tre år. Da Boldsen rundede de 36 år i 2014, valgte han at stoppe sin håndboldkarriere efter en flot og glorværdig præstation igennem hele karrieren.

Joachim Boldsen

 

Joachim Boldsens største triumfer

Joachim Boldsen var med til at sætte skub i landsholdets medaljehøst, da de vandt bronze ved alle tre EM-slutrunder i 2002, 2004 og 2006. I 2007 blev det så til VM-bronze, og i 2008 kulminerede det hele, da Danmark og Joachim Boldsen blev europamestre for første gang i Danmarks håndboldhistorie.

Find aktuelle håndbold odds

Joachim Boldsen er blevet dansk mester hele fire gange. Første gang var i 1998, og det skete igen i 2011, 2012 og 2014. Han sluttede dermed på toppen.

Han blev tysk mester i 2004, og derudover vandt han den tyske DHB-Pokal i 2003, 2004 og 2005. Han nåede aldrig at blive spansk mester, men som et plaster på såret vandt han den spanske cup og den spanske Super-cup.

Joachim Boldsen

 

Hvad laver Joachim Boldsen i dag?

Efter håndbolden valgte Boldsen at kaste sig over et andet projekt, nemlig som fodboldreporter for Onside. I ca. syv år var Joachim Boldsen at finde på de forskellige fodboldstadioner rundt omkring i Danmark. I 2020 valgte Joachim Boldsen at hoppe tilbage til sin første store kærlighed, nemlig håndbolden. I 2022 dækker Joachim Boldsen al håndbold, der rører sig.

Joachim Boldsen

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 3. april 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Anne Mette Hansen løn 

Althea Reinhardt håndbold og landshold

Ulrik Wilbek i dag 

Mads Mensah Larsen løn

Mie Højlund | håndboldkarriere