Danmark er over de seneste par år blevet en konkurrencedygtig ishockeynation, der har skudt den ene ishockeyspiller afsted til NHL efter den anden. Joachim Blichfeld er en de danske ishockeyspillere, der er blevet skippet afsted til verdens bedste ishockeyliga. Desuden har Joachim i en alder af 24 år i 2022 allerede prøvet lidt af hvert i sin korte ishockeykarriere.

 

Bilchfelds ishockeykarriere i korte træk

Joachim Blichfeld på landsholdet

Hvilke klubber har Blichfeld indtil videre spillet for?

Joachim Blichfeld i NHL

Hvor meget får Blichfeld i løn?

 

Joachim Blichfeld på landsholdet

Joachim Blichfeld har i længere tid være et velkendt navn op igennem diverse ungdomslandshold og ikke mindst A-landsholdet i ishockey. I 2014 og frem til 2018 var Blichfeld omkring U16-, U17-, U18- og U20-landsholdene. I en alder af 20 år fik han i 2019 debut for det danske A-landshold i en venskabskamp mod Finland.

I 2022 fik Blichfeld sin debut ved VM og de Olympiske Lege. På nuværende tidspunkt skulle Blichfeld have spillet omkring 21 kampe for det danske A-landshold. Blichfeld går en endnu større landsholdskarriere i møde, desto ældre han bliver.

blichfeld

 

Hvilke klubber har Blichfeld indtil videre spillet for?

I sin spæde ishockeykarriere tørnede Blichfeld ud for Frederikshavn IK. I en alder af 16 år fløj han i 2014 allerede fra reden, da han skiftede til svenske Malmø. I to sæsoner havde Blichfeld en fast plads på deres ungdomshold, hvor han imponerede i en sådan grad, at flere udenlandske bejlere ville have Blichfelds underskrift.

I 2016 drog Blichfeld over Atlanten, hvor han skulle bryde isen hos canadiske Portland Winterhawks i WHL. Senere i 2018 gik turen videre til det amerikanske AHL-hold, San Jose Barracuda. I 2019 hed klubben San Jose Sharks. I 2020 var Blichfeld et smut tilbage i Danmark, hvor han var udlånt til sin gamle klub Frederikshavn White Hawks.

I 2022 blev det officielt, at Blichfeld sagde farvel til USA for nu, da han skiftede til SHL-klubben Växjö i Sverige på en treårig aftale.  

blichfeld

 

Joachim Blichfeld i NHL

I 2019 gik en drøm i opfyldelse for Joachim Blichfeld, hvilket han helt sikkert altid vil huske tilbage på. Dengang fik han nemlig sin debut i verdens bedste ishockeyliga, nemlig NHL. Det skete hos San Jose Sharks, og den unge dansker fik endnu en drøm opfyldt, da debuten var imod det legendariske hold New York Rangers. Blichfeld var den 13. dansker til at spille i NHL.

Sæsonen 19/20 bød desværre ikke på meget spilletid i NHL, men derimod en del spilletid for deres andenhold, San Jose Barracuda. 20/21-sæsonen skulle være Blichfelds gennembrud i NHL, men det skete desværre ikke, og det blev til blot fem NHL-kampe for den unge dansker.

Forhåbentlig får vi Blichfeld at se i NHL igen en dag.

blichfeld nhl

 

Hvor meget får Blichfeld i løn?

I sine fire sæsoner hos San Jose tjente Blichfeld i omegnen af 5-6 mio. kroner om året. Han nåede i alt at tjene i omkring 24 mio. kr. Hos Växjö i SHL kommer Blichfeld til at tjene betydeligt mindre, men han kan stadig se frem til en rimelig årsløn på omkring 1-2 mio. kroner om året. 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 29. september 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg

Cykelrytteren Andreas Kron