Joachim Andersen blev tilbage i 2019 en af de mest omtalte danske fodboldspillere, da Lyon valgte at købe den danske komet i Sampdoria for hele 225 millioner danske kr. Forventningerne til den boldstærke midterforsvar blev efterfølgende tårnhøje, og flere øjne, især danske, begyndte at følge ham.

Den daværende 23-årige midterforsvar fik dog ikke den nødvendige tillid i Lyon. Spilletiden kom i større og større mellemrum, og derfor blev Joachim Andersen i 2020 sendt på udlån i den nyoprykkede Premier League-klub Fulham som skulle forsøge at etablere sig i den bedste engelske liga.

I skrivende stund høster Joachim Andersen masser af ros og de aktuelle fodbold odds kan lide, hvad de ser - også selvom Fulham kæmper for overlevelse. Selvom Andersen kun er udlånt til Fulham, har han allerede fået æren af at bære anførerbindet.

Han promoverer sig selv rigtig godt i Premier League og er meget vel en spiller, som kan blive skudt afsted til endnu større klub end Lyon. Men hvor meget ved du egentlig om Joachim Andersen? Det kan du finde ud af i denne artikel

 

Alt mellem himmel og jord om Joachim Andersen

I hvilke to danske Superligaklubber har Joachim Andersen spillet?

Hvor meget er Joachim Andersen samlet blevet solgt for i sin karriere?

Hvor mange kampe nåede Joachim Andersen at spille for Sampdoria?

Hvor høj var Joachim Andersens markedsværdi, da han blev udlånt til Fulham?

Hvor mange U-landskampe har Joachim Andersen på sit CV?

Hvem er Joachim Andersens far?

Hvor meget tjener Joachim Andersen?

 

I hvilke to danske Superligaklubber har Joachim Andersen spillet?

I sine første teenageår spillede Joachim Andersen for løverne fra FC København. FC København vil i dag måske være ærgerlig over, at de lod Joachim Andersen gå så let til mesterskabsrivalerne fra FC Midtjylland. To år blev det til i det midtjyske for Joachim Andersen, som kun nåede at imponere på Midtjyllands ungdomshold. Twente smed et bud på Joachim Andersen, som FCM ikke kunne afslå, og dermed begyndte Andersens udlandseventyr i en alder af blot 17 år.  

 

Hvor meget er Joachim Andersen samlet blevet solgt for i sin karriere?

I 2011 blev Joachim Andersen solgt for omkring 5-6 millioner danske kr. til Twente. I 2017 havde Serie A-klubben Sampdoria set sig varm på den unge dansker og købte ham for ca. 13-14 millioner kr. I 2019 eksploderede prisen på Joachim, hvor han, som tidligere nævnt, blev solgt for ca. 225 millioner kr.

I alt er han blevet solgt for ca. 244 mio. kr.

 

Hvor mange kampe nåede Joachim Andersen at spille for Sampdoria?

I Joachim Andersens første sæson i Sampdoria fik han kun lov til at snuse til, hvordan det var at spille Serie A. I 17/18 fik han ifølge transfermarkt.com nemlig kun syv Serie A-kampe og én Coppa Italia-kamp.

Sæsonen efter i 18/19 væltede Joachim Andersen sig i spilletid, hvor han leverede den ene gode kamp efter den anden. Han spillede 32 Serie A-kampe – alle fra start. Han fik desuden også to kampe i Coppa Italia.

I alt blev det til 42 kampe i Sampdoria-trøjen.

 Dyk ned i aktuelle betting tips hos 888sport

Hvor høj var Joachim Andersens markedsværdi, da han blev udlånt til Fulham?

Da Joachim Andersen skiftede til Lyon i 2019, lå hans markedsværdi ifølge transfermarkt.com på ca. 187,5 mio. kroner. Godt et år senere var den faldet til ca. 97,5 mio. kr., da han ikke fik besynderligt meget spilletid i Lyon.

 

Hvor mange U-landskampe har Joachim Andersen på sit CV?

Ifølge DBU.dk har Joachim spillet for samtlige danske U-landshold. I alt er det blevet til 34 U-landskampe for Danmark. I skrivende stund har han kun fire kampe på A-landsholdet. Det bliver forhåbentligt til mange flere.

Hvem er Joachim Andersens far?

Joachim Andersen benytter sin far som rådgiver, når det kommer til kontraktforhandlinger med fodboldklubber. Derudover er hans far Jacob Andersen storinvestor i fodboldklubben Vendsyssel FF, hvor han sidder i bestyrelsen. Jacob Andersen er en succesrig erhvervsmand, som ejer plastvirksomheden Nordic Houseware Group.

 

Hvor meget tjener Joachim Andersen?

Da Joachim Andersen skiftede til Sampdoria, begyndte grundlønnen for alvor at vokse. Efter sigende skulle hans grundløn have ligget på omkring 13,5 mio. kr. om året, svarende til månedsløn på ca. 1,12 mio. kr.

Skiftet til Lyon kastede forståeligt nok en tre gange så høj grundløn af sig. Det forlyder, at han i Lyon får i omegnen af 45 mio. kr. om året. Hans kontrakt med Lyon varer i første omgang i fem år, så hvis han bliver kontrakten ud, tjener han 3,75 mio. kr. om måneden i fem år – svarende til ca. 225 mio. kr.  

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/Clive Brunskill

Først publiceret: d. 10. april 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder