Jens Jønsson én af nutidens mest undervurderede danske fodboldspillere, hvilket han næsten altid har været i sin fodboldkarriere. På den defensive midtbane har Jens Jønsson været ham, der har bundet kæder sammen og været den ekstra sikringsnål, når en medspiller mistede bolden.

Jens Jønsson er gået en vej, som de færreste danske fodboldspillere ville være gået ned af. Han har, på trods af at han ikke har været forbi nogen store adresser i udlandet, alligevel opnået succes med de udenlandske klubber, han har spillet i. Jens Jønssons succes har ført til, at danske fodboldspillere også har fået et godt ry i de mellemstore fodboldklubber rundt omkring i Europa.

 

Jens Jønsson og hans hidtidige fodboldliv

Jens Jønsson og det danske herrelandshold

Hvornår fik Jens Jønsson superligadebut?

Hvordan gik tiden i AGF?

Jens Jønssons spring til udlandet

Hvor høj er Jens Jønsson markedsværdi?

Hvor meget tjener Jens Jønsson?

 

Jens Jønsson og det danske herrelandshold

Jens Jønsson var allerede i en tidlig alder udset til at blive den næste store danske fodboldstjerne. Han var forbi samtlige ungdomslandshold, både U16, U17, U19, U20 og U21. Især på U21 var Jens Jønsson en fast bestanddel af startopstillingen, og det blev til 22 kampe for U21-landsholdet. I alt blev det 42 U-landskampe for Danmark.

I 2020 fik Jens Jønsson i en alder af 27 år endelig sin debut på det danske A-landshold. Han har flere gange været udtaget til det danske A-landshold, men spilletiden har været begrænset. I slutningen af 2021 blev det dog til mere spilletid, og i dag er Jens Jønsson oppe på fem A-landskampe. Den seneste var i november 2021 i VM-kvalifikationen mod Skotland.

Meget tyder på, at Jens Jønsson bliver en del af Hjulmands landsholdstrup den næste stykke tid, men det kræver, at Jens Jønsson får spilletid og leverer varen, for konkurrencen om pladserne har nærmest ikke været større siden 90’erne.

Jens Jønsson

 

Hvornår fik Jens Jønsson superligadebut?

Da Jens Jønsson var 18 år gammel tilbage i 2011, debuterede han på den sværeste udebane overhovedet i dansk fodbold, nemlig i Parken, da AGF spillede 0-0. Det blev kun til to minutter, men ikke desto mindre gav det Jønsson blod på tanden.

Find alle aktuelle superliga odds

I sæsonen 11/12 spillede Jønsson i alt fem kampe for AGF. Forventningerne til Jønsson steg i takt med, at han fik mere spilletid, hvilket er en naturlig proces for en professionel fodboldspiller.

Jens Jønsson

 

Hvordan gik tiden i AGF?

Fra 2011 til 2016 tørnede Jens Jønsson ud for AGF, og den periode bød både på op og nedture. Efter at have spillet Superliga fra 2011 og frem 2014 måtte AGF og Jens Jønsson sande, at de ikke var gode nok til Superligaen, så fra 2014 og frem til 2015 måtte AGF og Jønsson få det bedste ud af tilværelsen i 1. division.

AGF vendte dog hurtigt tilbage til Superligaen med Jens Jønsson på motoren på midtbanen. Jønsson nåede at spille 76 superligakampe, score to mål og levere to assists for AGF. Hans hidtil bedste placering med AGF var i 11/12, hvor AGF sluttede på en femteplads.   

 

Jens Jønssons spring til udlandet

De fleste, også Jens Jønsson selv, må have googlet den tyrkiske klub, der meldte sin interesse for den unge midtbanespiller til i 2016. Konyaspor løb nemlig med Jønssons underskrift i 2016, hvor Jønsson fik en toårig kontrakt. I 2018 forlængede Jønsson kontrakten med Konyaspor med yderligere to år.

Fodboldlivet i Tyrkiet var en succes for Jønsson, der var med til at vinde den tyrkiske pokal i 16/17 og den tyrkiske superpokal i 17/18. Jønsson nåede at spille i alt 119 kampe for Konyaspor fordelt ud på forskellige turneringer, heriblandt otte kampe i Europa League. Han bidrog desuden med seks mål og tre assists i sin tid i Konyaspor.

Find alle fodbold odds hos 888sport

I 2020 blev Jens Jønsson hentet til én af de største ligaer i Europa, da de daværende oprykkere til La Liga, Cadiz, hentede Jønsson på en fri transfer. Jens Jønsson er på nuværende tidspunkt stadig i Cadiz, hvor han har spillet 59 kampe indtil videre. Det første mål har han dog stadig til gode. Jønsson har i den grad etableret sig i La Liga, og vi får ham forhåbentlig at se i La Liga mange år endnu.

Jens Jønsson

 

Hvor høj er Jens Jønsson markedsværdi?

I slutningen af sin AGF-tid i 2016 lå Jens Jønssons markedsværdi på omkring de 3,7 mio. kroner ifølge transfermarkt.com. Han blev solgt for omkring 2,5 mio. kr. til Konyaspor.

I Jens Jønssons tid i Konyaspor var hans markedsværdi stadig stødt stigende, og i slutningen lå hans markedsværdi på omkring 11 mio. kr. Efter skiftet til spansk fodbold ekspolerede Jønssons markedsværdi til det dobbelte på få år, og i 2022 ligger den på nuværende tidspunkt på omkring de 30 mio. kroner.

 

Hvor meget tjener Jens Jønsson?

Det er ukendt, hvor meget Jens Jønsson præcist tjener, men mon ikke han tjener mellem fem og otte mio. kroner om året i Cadiz? Cadiz er trods alt en mindre klub i Spanien, som ikke har den store La Liga-historik. Jens Jønssons næste skifte må kaste en endnu større løn af sig, hvis han altså forbliver i udlandet og skifter til en lidt større adresse.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 31. marts 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder