Jacob Holm er en del af den næste generation af håndboldspillere, som skal bygge videre på det flotte aftryk, dansk håndbold har sat på både klub- og landholdsplan i de seneste år. Derfor er der store forventninger til Jacob Holm, når spillere som Mikkel Hansen, Rasmus Lauge og Mads Mensah lægger håndbolden på hylden. Umiddelbart er dansk håndbold i gode hænder med de kvaliteter, som Jacob Holm besidder til trods for, at han er en lidt anden type håndboldspiller. Rappe fødder og hurtigt antrit gør ham til en pestilens for de store og tunge håndboldspillere.

Lad os blive klogere på Jacob Holm og hans hidtidige håndboldkarriere.

 

Jacob Holm og hans liv som håndboldspiller

Jacob Holms landsholdskarriere

Håndboldklubber, som Jacob Holm har spillet i

Jacob Holms største triumfer

Hvor meget får Jacob Holm i løn?

 

Jacob Holms landsholdskarriere

Jacob Holm har været landsholdsaktuel, siden han var 17 år gammel, da han fik debut på det danske ynglingelandshold i 2012. I 2022 har Jacob Holm derfor repræsenteret de rød-hvide farver i 10 år. Det blev til 13 Y-landskampe og 14 U-landskampe. Ca. et år efter sin sidste U-landskamp i 2015 fik Jacob Holm en drøm opfyldt, da han fik debut på danske A-landshold. På det tidspunkt var Jacob Holm 21 år.

Jacob Holm skulle bruge et par år på at bide sig fast på stjernespækket dansk landshold. I 2018 bed Jacob Holm den lynhurtige playmaker eller venstre back sig fast på landsholdet. Hvis alt går efter planen til EM 2022, runder Jacob Holm 60 A-landskampe. Indtil videre har han også bidraget med 152 mål.  

jacob holm

 

Jacob Holm kommer til at få en endnu større rolle på det danske landshold i fremtiden. På nuværende tidspunkt, i 2022, har det danske landshold nærmest aldrig været bedre, og den øgede konkurrence har gjort, at Jacob Holm stadig kun har en birolle på det stjernespækkede landshold. Vi er dog rimelig sikre på, at Jacob Holm respekterer sin plads på landsholdet, når spillere som Mikkel Hansen og Rasmus Lauge også spiller på hans position. Jacob Holms tid skal nok komme.

odds em håndbold

 

Håndboldklubber, som Jacob Holm har spillet i

Jacob Holm fik sin håndboldopvækst i håndboldklubben Ribe-Esbjerg. Ribe-Esbjerg havde i 2012 så meget tillid til den dengang 17-årige Jacob Holm, at han fik sin debut i herrehåndboldligaen på det tidspunkt. Efter debuten så Jacob Holm sig ikke tilbage, og allerede i sin anden sæson fik han spilletid i samtlige 26 kampe.

Efter fire sæsoner i Ribe-Esbjerg havde Jacob Holm udviklet sig til én af herrehåndboldligaens mest kampafgørende spillere. Dette udmøntede sig i topscorertitlen i 16/17-sæsonen, hvor Jacob Holm ifølge tophaandbold.dk scorede 206 mål. Han slog dermed spillere som Sander Sagosen, Bjarte Myrhol, Nikolaj Markussen. I 17/18, som var Jacob Holms sidste sæson for Ribe-Esbjerg, nåede han at spille omkring 150 ligakampe for Ribe-Esbjerg.

jacob holm

 

Jacob Holm havde udviklet sig til en profil i den danske herreliga. Dette gik ikke ubemærket hen, og i 2018 blev Holm solgt til den storsatsende tyske håndboldklub, Füchse Berlin.

Jacob Holm fik fra begyndelsen en stor rolle på det berlinske håndboldhold. I sin første sæson i Bundesligaen spillede Jacob Holm alle 34 kampe. I den sæson bidrog han med 116 mål. Füchse Berlin var yderst tilfredse med danskeren, og derfor fik han allerede en kontraktforlængelse i 2019 – året efter sin ankomst til klubben. Jacob Holm har kontrakt med de tyske ræve frem til 2024. På nuværende tidspunkt i sæsonen 21/22 er Jacob oppe på 109 Bundesliga-kampe. Inden den sidste halvsæson går i gang, er Jacob Holm oppe på 362 Bundsliga-mål.

I 20/21 var Jacob Holm med til at sikre Füchse Berlin deres hidtil bedste placering i Bundeligaen, hvor en flot fjerdeplads blev sikret. Det skete sammen med de tre andre danskere i klubben, nemlig Hans Lindberg, Johan Koch og Lasse Andersson. Til sommer 2022 slutter Mathias Gidsel sig til de fire andre danskere i Füchse Berlin.

 

Jacob Holms største triumfer

Jacob Holms hidtil største triumf var, da han vandt VM-guld med Danmark tilbage i 2021 i Egypten. Siden hen er det blevet til en OL-sølv medalje, og mon ikke Jacob Holm vil gøre sit for, at Danmark står med en EM-guldmedalje i 2022?

Jacob Holm har stadig sit første klubtrofæ til gode, men mon ikke Füchse Berlin kan blande sig endnu mere i toppen, når Mathias Gidsel ankommer til Füchse Berlin.

jacob holm

 

Hvor meget får Jacob Holm i løn?

Det uvist, hvor meget Jacob Holm præcis får i løn. Én ting er dog sikker: han får mere i løn, efter han modtog en kontraktforlængelse til 2024. Qua Holms kampafgørende rolle for Die Füchse, vil det undre os, hvis han ikke tjener mere end 1 mio. kroner om året. Dette er dog ikke blevet bekræftet nogen steder. Umiddelbart er den målfarlige og erfarne Hans Lindberg lønkongen i Füchse Berlin. Han får i hvert fald et par millioner i årsløn.

jacob holm

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 15. januar 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Anne Mette Hansen løn 

Althea Reinhardt håndbold og landshold

Ulrik Wilbek i dag 

Mads Mensah Larsen løn

Joachim Boldsen i dag