VM i fodbold har fundet sted siden 1930, og siden da er fodbold-VM blevet betragtet som en af de største sportsbegivenheder i hele verden. Derfor har vi med stor glæde kigget lidt i historiebøgerne og kigget på forskellige VM-rekorder og muligheden for, at de bliver overgået ved VM 2022.

Det er altid god opvarmning til et VM at få styr på de forskellige rekorder.

 

VM-rekorder, der kan gemme på odds tips

Flest mål pr. nation ved et VM

Flest mål ved en VM-slutrunde

Flest straffespark ved en VM-slutrunde

VM-slutrunder med flest kampe, der er gået i forlænget spilletid

Hvilke nationer har vundet VM to gange i streg?

Spillere med længste målperioder

 

Flest mål pr. nation ved et VM

Ved VM 2018 blev der i alt scoret 169 mål. 16 af målene blev scoret af Belgien, der samtidig blev det mest scorende hold ved VM 2018. Men hvilken nation har rekorden for flest scorede mål ved en VM-slutrunde?

Vi skal tilbage til 1954 for at finde den nation, der stadig har rekorden for flest mål i en VM-slutrunde. Dengang vandt det vestlige Tyskland VM-finalen, da de slog Ungarn 3-2. Det var dog ikke Tyskland, men Ungarn, som blev det mest scorende hold. De scorede 27 mål, hvoraf Ungarns Sandor Kocsis, VM-turneringens topscorer, scorede 11 mål.

belgien vm

 

Flest mål ved en VM-slutrunde

Var der blevet scoret tre mål mere under VM 2018, havde den slutrunde sat rekord for flest mål ved en VM-slutrunde. På nuværende tidspunkt lyder rekorden på 171 mål, og der er to slutrunder med denne rekord. I starten var det VM 1998, og senere fik VM 2014 udlignet den rekord. Mon ikke Tysklands 7-1-triumf mod Brasilien gjorde det muligt.

I 2014 scorede Tyskland flest mål med 18 mål i alt. I 1998 var det Frankrig med 15 mål. Lad os håbe, VM 2022 sætter endnu en målrekord, så vi kan få god underholdning for pengene.

tyskland vm 2014

 

Flest straffespark ved en VM-slutrunde

VM 1990, VM 1998 og VM 2002 havde tidligere rekorden for flest straffespark, hvor 18 straffespark blev dømt under de tre slutrunder. 28 år senere ved VM 2018 blev VAR introduceret, hvilket fik en stor betydning for antallet af straffespark – tydeligvis. I 2018 blev der i alt tildelt 29 straffespark.

Det høje antal af straffespark kommer næppe til at blive slået igen. Siden 2018 er VAR-reglerne nemlig blevet ændret markant, så der ikke kan dømmes straffespark, hver gang en bold rammer en arm inde i feltet.

straffespark vm

 

VM-slutrunder med flest kampe, der er gået i forlænget spilletid.

Forlænget spilletid er en fast bestanddel af knockout-fasen ved alle slutrunder og turneringer. Ved VM-slutrunderne i 1990 og 2014 gik otte kampe i forlænget spilletid. Blot til sammenligning gik fem kampe i forlænget spilletid under VM 2018.

Hvilke nationer har vundet VM to gange i streg?

Vi skal mange år tilbage for at finde to nationer, der har vundet VM gange to gange træk. Første gang, det skete, var i 1938, da de daværende forsvarende verdensmestre fra Italien på bedste vis forsvarede deres VM-titel. 

I 1962 var det blevet Brasiliens tur, for fire år tidligere ved VM 1958 vandt Brasilien også rub og stub. Chancerne for, at Frankrig kommer til at joine Brasilien og Italien, er relativt gode. 

Bonusinfo: Hvis Brasilien havde vundet VM-finalen i 1998, havde de vundet tre verdensmesterskaber på stribe. Landet vandt nemlig VM i både 1994 og 2002.

 

Spillere med længste målperioder

Få fodboldspillere får lov til opleve mere end tre til fire VM-slutrunder. Michael Laudrup fik lov til deltage ved to VM-slutrunder. Da Michael Laudrup scorede ved VM 1998, blev han rekordindehaver. Han blev en af de spillere, der over den længste tidsperiode, scorede sit første og sidste mål. Perioden lød på 12 år. Messi og Ronaldo er også med i det selskab, da de begge scorede i under VM 2018.

Scorer Messi og Ronaldo ved VM 2022, lægger de sig alene i spidsen i rekordkategorien. Det kommer de med al sandsynlighed til. 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 06. september 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder