Vi husker alle Brian Laudrups ikoniske jubelscene i 1998 ved VM i kvartfinalen mod Brasilien. Sofa-jubelscenen. Vi kan selvfølgelig også huske Poul Erik-Højers jubelscene efter sin OL-triumf i 1996. I sin sejrsrus flår Poul Erik-Højer sin spillertrøje op.

Vi kan samle et helt fotoalbum fra EM 1992, fordi det generelt var en af de mest mindeværdige danske sportstriumfer nogensinde. Med triumfer følger også en masse mindefulde billeder, som evigt og altid vil vække en masse oplevelser for dem, som så det ske.

I nyere tid har flere danske atleter leveret pragtpræstationer på stribe, hvilket har udmøntet sig i flere mindeværdige billeder. Vi har samlet et lille udpluk af de danske sportsbilleder, som vækker flest minder.

 

Nyere danske sportsøjeblikke

Damgaards mål i semifinalen mod England

Pernille Blumes OL-guld i Rio

Viktor Axelsens OL-guld i Tokyo

Første danske verdensmesterskab i herrehåndbold

Første danske verdensmesterskab i landevejscykling – Mads Pedersen

Caroline Wozniackis første Grand Slam

 

Damgaards mål i semifinalen mod England

EM 2020 eller rettere sagt EM 2021 gik over i dansk fodbold- og ikke mindst dansk sportshistorie, da det danske herrelandshold sørgede for at gøre alle danskere stolte. Det skyldtes blandt andet deres fantastiske sammenhold og selvfølgelig deres præstationer på banen.

Vi kunne udpege flere momenter ved EM 2021, men hvad der skete i det 30. minut i semifinalen mod den helt store fodboldnation, England, vil mange danskere aldrig glemme. På et proppet Wembley med en kæmpe overvægt af engelske fans, der for en stund befandt sig i chok, da Danmarks unge fodboldstjerne Mikkel Damsgaard, som nu går under navnet Damsinho, scorede et af EM’s flotteste frisparksmål fra ca. 22 meter.  

Et sus gik igennem alle danskere, da Damsgaard bankede Danmark i front i semifinalen på flotteste vis. Tak for det mindeværdige øjeblik, Damsgaard, og ikke mindst hele det danske herrelandshold.

em 2021

 

Pernille Blumes OL-guld i Rio

Underdogs har før overrasket og vil i ny og næ stadig komme til at overraske. Ingen, og vi mener ingen, havde umiddelbart vurderet Pernille Blume en særlig stor chance i OL-finalen i 50 meter fri.

Hvad der dernæst udspillede sig de næste 24,07 sekunder, giver stadig gåsehud, når man tænker på, hvordan Pernille Blume bare gav den hele armen og lukkede alt ude. Blumes forbavsende udtryk over at have overgået sin evne og vildeste fantasi var til at spore i vandet. Hun lignede decideret en, der troede, det var en drøm, at hun havde vundet OL-guld. Et uforglemmeligt øjeblik på mange parametre. 

pernille blume

 

Viktor Axelsen OL-guld i Tokyo

Inden OL i Badminton gik i gang, var Viktor Axelsen allerede favorit til at vinde OL-guld. Danmarks guldfugl i badminton gav os en af de mest professionelle og overbevisende OL-sejre.

sports betting hos 888sport

Viktor Axelsen var dybt fokuseret på én ting, og det var at vinde guld, og når det så sker, bliver vores respekt for Viktor Axelsen endnu større. Derfor var det for alle danske sportsinteresserede et ekstra følsomt øjeblik at se Axelsen gå fra at være 100% fokuseret til at tudbrøle og være uforstående over for, hvad han lige havde opnået ved OL i Tokyo 2021.

axelsen ol

 

Første danske verdensmesterskab i herrehåndbold

Håndbold har længere været en af de sportsgrene, som Danmark har været allerbedst til. I flere år kæmpede det danske herrelandshold i håndbold dog med at sprænge lydmuren og bevise, at de ikke længere ville stå i skyggen af det danske kvindelandshold i håndbold.

Tyskland og Danmark delte værtsskabet ved VM i herrehåndbold i 2019, og forinden havde Danmark to gange stået i en VM-finale – dog uden at stå med guldet. Det danske herrelandshold var sultne som ingen andre hold. Det var samtidig ekstra motiverende, at VM-finalen skulle spille på dansk jord i Herning foran 15.000 tilskuere, eller rettere sagt danskere.

Det danske herrelandshold gik overbevisende i VM-finalen, og VM-finalen var bestemt heller ingen undtagelse, da de meget sikkert slog Norge 22-31, og for første gang kunne det danske herrelandshold i håndbold kalde sig verdensmestre. I 2021 er det danske herrelandshold i håndbold et forbillede for alle danske sportsfolk.

vm i håndbold

 

Første danske verdensmesterskab i landevejscykling – Mads Pedersen

Når selv en af de største danske cykellegender, Rolf Sørensen, som har prøvet lidt af hvert på en cykel, kan begynde at græde på live-tv, så ved man, at noget helt særligt er blevet opnået inden for dansk cykelsport.

Find aktuelle betting tips

Danmark har længe været et stærkt cykelland, som har leveret flere prominente navne gennemtiden, også i nyere tid. Inden VM i landevejscykling i 2019 havde ingen dansker formået at vinde VM endnu. Derfor var det en kæmpe sensation for Danmark og dansk cykelsport, da Mads Pedersen i 2019 kunne cykle over målstregen som den første ved VM i 2019.

Mads Pedersens billede taler for sig selv.

mads pedersen cykling

 

Caroline Wozniackis første Grand Slam

Et billede siger mere end tusinde ord, og for Caroline Wozniackis var det ingen undtagelse, da man så, hvor meget det betød for Wozniacki, da hun sent i sin tenniskarriere endelig fik brudt den onde Grand Slam-forbandelse. I 2018 lykkedes det endelig Danmarks største tennisstjerne nogensinde at vinde sin første Grand Slam-titel.

Derfor var ekstra forløsende for Caroline Wozniacki at vinde Australian Open – og så i den vanvittige varme, som er en ekstra modstander til Australian Open. Året efter i 2019 kunne Wozniacki med en vis ro lægge ketsjeren på hylden med en Grand Slam-titel på CV’et.

caroline wozniacki

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 31. oktober 2021*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg