Alle har deres personlige favoritter, når det kommer til at udpege en vinder af en slutrunde. Især nationalfølelsen fylder meget, når man skal træffe et valg, mens andre godt ved, at de skal tilsidesætte deres personlige følelser, når de oddser, da sandsynligheden for at vinde nærmest svarer til at vinde i lotto eller lave et hole-in-one.

Mange faktorer er i spil, når man skal komme med et bud på, hvem der vinder VM. VM 2022 bliver måske sidste VM, hvor 32 nationer deltager. I 2026 bliver antallet af nationer udvidet til hele 48 deltager, ergo bliver det også mere usandsynligt, at Danmark vinder VM. Derfor er det om at udnytte, at Danmarks chancer er betydeligt bedre end til VM 2026. På nuværende tidspunkt, få måneder før VM 2022 går i gang, giver Danmark henholdsvis odds 29.00 og odds 31.00 ved forskellige bookmakere.

Om et øjeblik vil vi komme med vores bud på, hvordan Danmarks chancer er, og hvem de potentielt skal mødes for at komme i en VM-finale. Derudover vil vi prøve at forudsige, hvem der umiddelbart skal spille VM-semifinalen og VM-finalen.

Hvem kan vinde VM 2022?

Kan Danmark vinde VM 2022?

Hvem når i VM-semifinalerne 2022?

Hvem vinder VM-finalen 2022?

 

Kan Danmark vinde VM?

Selvfølgelig kan Danmark vinde VM 2022, men chancerne for, at det sker, er bare ikke så gode. Omvendt har der aldrig været så stor tiltro til Danmark som nu, efter deres flotte EM-præstation i 2021. Generelt håber alle danskere, at Danmark vinder, men vi vil umiddelbart vove at påstå, at Danmark er dårligere stillet end til EM 2021.

Etablerede danske landsholdsspillere har enten været skadet eller fået begrænset med spilletid på deres respektive hold i 2022. Selvfølgelig står der nogle andre spillere klar til at overtage i kulissen.

Find aktuelle odds på VM 2022

Braithwaite har snart ikke spillet en klubkamp i et år. Yussuf Poulsen er enten skadet eller sidder på bænken. Dolberg og Jonas Wind er begge skadet. Dolbergs status er ukendt og har været det i lang tid, grundet hans sukkersyge. Wind er ude frem til omkring slutningen af september. Danmarks anfører Simon Kjær har været skadet i 6-7 måneder. I øjeblikket sidder han på bænken i AC Milan. Vi kan konstatere, at Kasper Hjulmand har flere bekymringer til VM 2022 end til EM 2021.

Hvis vi leger med tanken om, at Danmark går videre som nr. 2 fra sin gruppe, vil de umiddelbart nok komme til at møde Argentina og Messi. Skulle Danmark af vanvittige årsager slå Argentina, er det sandsynligt, at de skal møde Holland i en kvartfinale. Klarer Danmark skærene mod Holland, skal de umiddelbart møde Brasilien i en VM-semifinale. Danmarks vej mod en VM-finale er betydeligt sværere end ved EM 2021 grundet den øgede konkurrence. Man kan håbe, at andre undertippede nationer måske gør det af med favoritterne.

danmark

 

Hvem når i VM-semifinalerne 2022?

Programmet for VM 2022 er allerede fastlagt. Det betyder i bund og grund, at nogle nationer først kan møde hinanden sent ved VM-slutrunden. De største favoritter er seedet, hvilket også betyder, at de først kan møde i hinanden i semifinalerne. På nuværende tidspunkt er Brasilien, England, Frankrig og Argentina de største VM-favoritter, i hvert fald, når vi kigger på det aktuelle odds marked.

live bet under hele VM 2022

På grund af programmet kan vi forudsige, om de fire favoritter kan møde hinanden inden semifinalen. Vi regner stærkt med, at England minimum når til kvartfinalen. I kvartfinalen, som også bliver kaldt kamp 59, kan England og Frankrig tørne sammen. Det, tænker vi, er yderst sandsynligt, og det er en kamp, der er en VM-finale værdig.

Argentina og Brasilien kan potentielt møde hinanden i en semifinale. Spørgsmålet er så, hvem Frankrig og England potentielt kan møde? Vi forventer, at det enten bliver Belgien eller Portugal, da de nok kommer til at mødes i kamp 60, nemlig kvartfinalen. Skulle vi komme med et bud på den anden VM-semifinale, vil vi uden yderligere argumenter sige Frankrig og Belgien.

brasilien vs. argentina

 

Hvem vinder VM-finalen 2022?

Efter vores antagelser om, hvem der potentielt skal spille de to VM-semifinaler 2022, lægger vi hovedet på blokken og forventer, at VM-finalen bliver mellem Frankrig og Brasilien. Det er for mange måske den mest åbenlyse VM-finale. Det mener vi dog ikke, da England, Argentina og Belgien sagtens kan gå hele vejen,

Hvis vi dog leger med tanken om, at Frankrig og Brasilien skulle mødes i VM-finalen 2022, så vil det være anden gang i VM’s historie, at de to hold mødes. Senest, de to hold krydsede klinger i en VM-finale, var i 1998, da Frankrig vandt 3-0. Dermed vil Brasilien stå i sin ottende VM-finale, og Frankrig i sin fjerde finale.

Frankrig er forsvarende verdensmestre, mens Brasilien skuffede en smule i 2018, da de tabte til Belgien i kvartfinalen. Det seneste indbyrdes opgør mellem de to store fodboldnationer var i en venskabskamp i 2015, hvor Brasilien vandt 1-3. Meget er dog sket på de to hold siden, og kun få spillere går igen i 2022.

Hvis VM-finalen i 2022 hedder Frankrig og Brasilien, vil Frankrig formentlig vinde, da de er et bedre struktureret hold end Brasilien og knap så emotionelle. Nerverne skal kunne kontrolleres i VM-finalen. Frankrig vil satse på omstillinger og straffe Brasiliens offensive indstilling til fodboldspillet.  

frankrig

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 31. august 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder