Du skal holde dig vågen til de sene nattetimer, hvis du vil opleve begyndelsen af herrernes VM i linjeløb, da de 136 cykelryttere skal ud på den 266,9 km lange VM-rute kl. 02:15 om natten. Hvad kan man så oddse på, hvilke spiltips kan vi anbefale frem mod søndagens stor cykelbegivenhed, og hvilke danskere skal man holde øje med?

 

Hvem ender i top tre?

I cykling er chancen for at ramme den rigtige vinder en svær kunst – selvfølgelig vil der altid være favoritter, og i nogle løb er det lettere at gætte en vinder. Alle cykelryttere har nemlig deres præferencer, når det kommer til, hvilke ruter de foretrækker.

VM-ruten byder på lidt af hvert, hvor der både skal klatres og køres fladt. I begyndelsen af etapen kommer de helt store stigninger, hvilket er lidt en fordel for dem, som er vant til at køre stærkt i bjergene. Hvis bjergene havde ligget til sidst i etapen, havde piben nok fået en anden lyd. Bjerget Mount Pleasant har en gennemsnitlig stigning på 7,7%, og på et tidspunkt rammer rytterne en stigning på 14%.

Hvis vi forestiller os forskellige afslutninger på VM-ruten, vil Wout Van Aert kunne være med på de fleste afslutninger. Han er en komplet cykelrytter, hvilket han også viste i Tour de France 2022. Van Aert er det bedste bud på at havne i en top tre – han er forståeligt nok også den største favorit til at vinde VM i disciplinen linjeløb.

Pogacar må være sulten efter revanche, eftersom Touren ikke endte, som Pogacar havde forestillet sig. VM-ruten er dog umiddelbart ikke optimal for Pogacar, der nok havde håbet på flere stigninger, hvor han er en af de allerbedste i VM-feltet. Derfor mener vi, at det bedre kan betale sig at oddse på Van der Poel, da VM-ruten meget vel skal afsluttes i en sprint.

 

Hvilken nationalitet har den kommende verdensmester?

Vi kan umiddelbart godt udelukke Danmark. Sandsynligheden er utrolig lille, men hvis Mads Pedersen eller Vingegaard havde deltaget, havde chancerne været betydeligt større. I stedet skal vi kigge andre veje, og det vil selvfølgelig være oplagt at satse på de nationer, som de førnævnte cykelryttere repræsenterer.

En dansk VM-sejr giver på nuværende tidspunkt odds 19.00. Det er oplagt at satse på Belgien, der både har Van Aert og Evenepoel på holdet – begge er med i top-fem over de største favoritter til at vinde VM.

Matchup

Hvis du savner lidt spænding undervejs i løbet, kan du altid krydre løbet med at kigge på mulige matchups, hvor du skal finde vinderen i en duel blandt to ryttere. På denne front kunne det være interessant at kigge nærmere på, hvem de danske ryttere er blevet matchet op i mod. Vi synes i hvert fald, duellen mellem Cort og Alexander Kamp er spændende – en vaskeægte danskerduel.

Du kan finde endnu flere match ups herunder:

Van Aert vs. Pogacar

Van der Poel vs. Alaphilippe

Vinder verdensmesteren med mere end 1 eller 2 sekunder?

Ved VM i 2021 og 2020 vandt Alaphilippe med over 20 sekunder. I 2019 vandt Mads Pedersen med millisekunder ned til nummer to. Det samme skete i 2018, da Valverde vandt VM. VM-ruten lægger umiddelbart op til, at flere ryttere skal sprinte med om sejren. Derfor tror vi, at margenen mellem vinderen og nummer to bliver et sekund eller mindre. Det er også den vogn, de fleste indtil videre er hoppet på ifølge bookmakerne.

 

 

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg

Cykelrytteren Andreas Kron