Inden VM 2022 var der fokus på alt andet end fodbold, i hvert fald i de danske medier. Heldigvis genvandt selve fodbolden rampelyset, da VM-bolden endelig fik lov til at trille på grønsværen. VM er dog desværre slut i skrivende stund, men når vi ser tilbage på VM, vil vi altid huske disse øjeblikke.

 

VM-minder 2022, som vi aldrig glemmer

De mange tillægsminutter

Japan overvandt giganterne

Marokko kom på verdenskortet i fodbold

Den vildeste VM-finale nogensinde

Messi fik sin VM-titel

Farvel til Messi og Ronaldo

 

De mange tillægsminutter

Det er måske ikke det mest positive minde, vi har om VM 2022. Ikke desto mindre er det noget, vi aldrig glemmer, fordi de ekstra lange tillægsminutter betød, at nogle kampe varede tættere på to timer end halvanden time.

Det kunne overhovedet ikke betale sig at trække tiden på noget tidspunkt. Det fik alle hold at mærke. Det betød selvfølgelig en masse ting for underholdningsværdien, da nationerne havde flere minutter at score i. Det kom dog lidt som et chok, da stort set alle gruppekampe begyndte at have to cifret tillægsminutter samlet set. Det virkede som om, at ingen udover FIFA vidste, hvad der foregik.

Find alle aktuelle fodbold odds hos 888sport

 

Japan overvandt giganterne

Tyskland og Spanien var nærmest selvskrevet til at gå videre fra gruppen. Det så også ud til, at Japan ville få nogle fodboldlektioner, men Tyskland og Spanien brændte den ene store chancer efter den anden mod Japan. Selvom Tyskland og Spanien kom foran, blev de for komfortable og begyndte at undervurdere Japan.

Især det afgørende mål mod Spanien vil de fleste huske. Med det blotte øje var bolden udover baglinjen, men med hjælp fra teknologien, var bolden akkurat ikke ude. Japan overvandt underdog-rollen og vandt gruppen, hvilket blev indprentet på alle folks nethinder.

japan mål vm 2022

 

Marokko kom på verdenskortet i fodbold

Inden VM 2022 havde ingen afrikansk nation tidligere formået at spille sig i en VM-semifinale. Det lå bestemt heller ikke i kortene, at det udgangspunkt skulle være anderledes efter VM 2022. Den største favorit til at slutte bedst blandt alle afrikanske nationer, var Senegal, men da Mané blev skadet, led den sandsynlighed et knæk.

Marokko overraskede dog alt og alle. De ramte en synenergi på holdet og fandt samtidig det held, som skulle til for at skrive sig ind i historiebøger. Alle havde afskrevet dem mod Spanien i 1/8-finalen. Marokko blev igen afskrevet i kvartfinalen mod Portugal, men fordi de havde troen, lykkedes det dem at spille sig frem til en VM-semifinale. Det er blot spekulationer, men hvis Marokko ikke var ramt af diverse skader og karantæner, havde de måske stået i en VM-finale.

 

Den vildeste VM-finale nogensinde

Frem til det 80. minut var det en kontrolleret indsats af Argentina, som førte 2-0. Frankrig ramte aldrig rigtig dagen. De var bagud på alle parametre. Alligevel formåede Frankrig på sølle to minutter at gøre VM-finalen 2022 til den vildeste VM-finale nogensinde, i hvert fald en af dem.

VM-finalen gik fra at være en afgjort, ordinær finale til at blive en rutsjebanetur med et tocifret antal loops. Vi anbefaler, at man genser kampen fra det 80. minut og frem til straffesparkskonkurrencen. Ingen anden sportsgren kan hamle op med den underholdningsværdi.

 

Messi fik sin VM-titel

Inden VM gik i gang, kunne stort set alle unde Messi sin VM-titel - selv oddset på Messi som verdensmester, var yderst realistisk. Ronaldo var også inde i billedet, men grundet Argentinas historie med Maradona, så ville det være en smuk afslutning at se Messi stå med trofæet til sidst. Det skete, og Messi skrev sig selv ind i fodboldhistorien, som den nok bedste og største fodboldspiller, som har berørt sportsgrenen.

messi verdensmester 2022

 

Farvel til Messi og Ronaldo

Det er på mange måder utroligt trist at tænke på, men omvendt har alt en ende. Med al sandsynlighed tyder det nemlig på, at det var sidste gang, vi fik lov til at opleve Messi og Ronaldo til et VM i fodbold. De to største fodboldspillere igennem tre årtier, som har beriget os med et utal af de største fodboldoplevelser, har sat deres sidste VM-aftryk.

Vi er glade for, at vi har været med på den rejse og oplevet dem på en fodboldbane.

ronaldo

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 30. December 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder

VM 2022 – muligt All Star-hold