Han er holdets mand, én af de mest rutinerede og ikke mindst én af de mest undervurderede håndboldspillere i forhold til hans betydning på de hold, han spiller på. Han tager de tjanser, som ingen andre kan mestre eller har lyst til at tage. Henrik Møllgaard er igennem årene gået fra at være en perifer landsholdsspiller til at blive en vigtig grundsten – ikke bare på landsholdet, men også på klubplan.

De fleste sportsudøvere oplever, at man bliver dårligere, desto ældre man bliver, men Møllgaard er kun blevet bedre i takt med, at hans rutine og kløgtighed er vokset. 

 

Henrik Møllgaard livet som håndboldspiller

Henrik Møllgaard og hans landsholdskarriere

Henrik Møllgaard på klubplan

Hvad har Henrik Møllgaard vundet i sin håndboldkarriere?

 

Henrik Møllgaard og hans landsholdskarriere

Henrik Mølgaard er en af alderspræsidenterne på det danske landshold, hvor han har huseret siden 2006, da han fik landsholdsdebut i en alder af 21 år. I skrivende stund er Henrik Møllgaard fyldt 36 år og blevet til en af de bærende kræfter på det danske herrelandshold i håndbold.

Dette var dog ikke tilfældet tidligere i Henrik Møllgaards landsholdskarriere. Fra 2006 og ca. frem til starten af 2013 var spilletiden og udtagelsen på det danske landshold begrænset, da konkurrencen var høj. Der blev oftest kigget andre veje, når herrelandsholdet blev udtaget, men det slog ikke Møllgaard ud, som senere begyndte at være fast inventar.

På nuværende tidspunkt, hvor OL i Tokyo 2021 er i fuld gang, har Møllgaard nået de 177 kampe for Danmark. Hvis alt går efter planen, bliver det til det 180 kampe for Møllgaard, når OL er slut.

Henrik Møllgaard på klubplan

Møllgaard fik sin professionelle håndbolddebut i 2005, da han slog igennem for KIF Kolding. Den næsten to meter høje venstre back udfoldede sig i fire år hos KIF Kolding, hvor det blev til to danske mesterskaber.

Sønderjylland blev efterfølgende udskiftet med det nordjyske, hvor Aalborg Håndbold blev destinationen fra 2009 til 2012. I sæsonen 09/10 vandt Møllgaard det danske mesterskab med Aalborg.

Fra 2012 til 2016 blev det til en del kampe og mål for Skjern Håndbold, men ingen danske mesterskaber. Efter opholdet hos Skjern tog Møllgaard for første gang på et udlandseventyr, og destinationen var mægtige PSG, hvor Møllgaards landsholdkollega Mikkel Hansen også spillede på det tidspunkt. Det blev til to år i PSG og et fransk mesterskab, samt en pokaltitel rigere.

Aalborg Håndbold stod klar med åbne arme, da Møllgaard gerne ville hjem til Danmark igen. Fra 2018 og frem til i dag, 2021, har Møllgaard og Aalborg Håndbold været en magtfaktor i dansk håndbold, hvor det er blevet til yderligere to danske mesterskaber til samlingen. Møllgaard må umiddelbart have rekorden for flest danske mesterskaber, som på nuværende tidspunkt, i 2021, lyder på seks af slagsen. Møllgaard kommer meget vel til at vinde sit syvende danske mesterskab, eftersom han og Aalborg Håndbold har papir på hinanden frem til 2023 og er favoritter til at vinde det danske mesterskab 21/22.

 

Hvad har Henrik Møllgaard vundet i sin håndboldkarriere?

Ud over at have vundet seks danske mesterskaber, har Møllgaard også tre danske pokaltitler på CV’et. På landsholdsplan har Møllgaard nærmest vundet alt, der kunne vindes udover EM-guld, som han ikke var med til at sikre Danmark tilbage i 2012.

Derudover er det blevet til VM-guld to gange og ikke mindst OL-guld i 2016 i Rio. Møllgaard har nærmest altid befundet sig på de vindende mandskaber, hvilket vidner om en håndboldspiller, der har en vindermentalitet og kvaliteten til at begå sig blandt de allerbedste, selvom Møllgaard altså sjældent står i rampelyset. Det overlader han til andre på sit respektive hold.

 

Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Christophe Ena

Først publiceret: d. 27. juli 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Anne Mette Hansen løn 

Althea Reinhardt håndbold og landshold

Ulrik Wilbek i dag 

Mads Mensah Larsen løn

Joachim Boldsen i dag