Det har været nogle begivenhedsrige uger i Tyskland denne december, og søndag når det hele sit klimaks, når der er medaljekampe ved VM-slutrunden i kvindehåndbold 2017.

Søndag spilles de to afgørende kampe, hvor Sverige og Holland først skal kæmpe om bronzemedaljer, mens finalen afvikles mellem forhåndsfavoritterne Norge og Frankrig sidst på eftermiddagen.

I det følgende vil vi se nærmere på begge opgør.

Odds på VM i kvindehåndbold her!

888sport

Kan Sverige overraske i bronzekampen?

Søndagens første kamp er som bekendt mellem Sverige og Holland, og hvor det var ventet, at sidstnævnte ville nå langt i turneringen, har det svenske landshold har været turneringens overraskelse.

Det var en mindre sensation, at Sverige besejrede Norge i gruppespillet med 31-28 og dermed vandt puljen foran både broderlandet og Ungarn. Også i kvartfinalen mod Danmark blev det til en sejr, mens semifinale-opgøret mod Frankrig var tæt og jævnbyrdigt, inden de franske kvinder tog sejren med cifrene 24-22.

Holland tabte mere markant til Norge, men er alligevel svag favorit i bronzekampen. En hollandsk sejr giver odds 2.07, men slutrunden har lært os, at man bestemt ikke skal afskrive svenskerne, som giver odds 2.17 som vinder af kampen.

Norge er klar guldfavorit

Mens der er lagt op til spænding i kampen om bronzemedaljer, ser det anderledes ud i finalen. Her skal sidste års OL-sølvvindere fra Frankrig op i mod de forsvarende verdens- og europamestre fra Norge, som giver odds 1.23 til at vinde kampen.

Frankrig blev toer i sin pulje efter Rumænien, og har også været involveret i tætte kampe i slutspillet. Både Ungarn, Montenegro og Sverige blev besejret efter jævnbyrdige kampe, og det vil være en overraskelse, hvis Frankrig tager sejren i finalen til odds 6.00.

For det ligner bestemt en sejr til Norge, der bortset fra svipseren mod Sverige i gruppespillet, har været suveræne på vejen til finalen. Spanien blev besejret med 31-23 i ottendedelsfinalen, de vandt 34-17 over Rusland i kvartfinalen, og Holland blev nedlagt med 32-23 i semifinalen. Norge virker med andre ord urørlige, og alt tyder da også på, at det bliver til den anden VM-guldmedalje på stribe.

Mange norske scoringer

Det er værd at bemærke, at Norge har scoret masser af mål på vejen mod slutkampen. Kontraspillet har fungeret fremragende, og i alle kampe på nær nederlaget mod Sverige, har det norske hold lavet minimum 30 mål.

Selvom Frankrig er et stærkt hold, vil det også få svært ved at dæmme op for den norske offensiv og topscoreren Nora Mørk, og derfor må vi forvente mange mål fra favoritterne. Scorer Norge over 26.5 mål i kampen, giver det odds 1.83.

Der er altså en stor håndboldsøndag i vente. Bronzekampen mellem Sverige og Holland begynder klokken 14.30, mens finalen Frankrig-Norge spilles 17.30.

Læs også
Herre Håndbold: Returopgør i semifinalerne

Herre Håndbold: Returopgør i semifinalerne

Herre Håndbold Ligaen: Semifinalerne

Herre Håndbold Ligaen: Semifinalerne

Herre Håndbold Ligaen: Mesterskabsslutsspillet

Herre Håndbold Ligaen: Mesterskabsslutsspillet

Herre Håndbold Ligaen: slutspillet

Herre Håndbold Ligaen: slutspillet

Herre Håndbold Ligaen: Runde 26

Herre Håndbold Ligaen: Runde 26