Danmark har igennem flere år manifesterede som et af verdens bedste herrelandshold i håndbold.  Desværre er denne status kun tidsbegrænset i takt med at de nuværende håndboldspillere bliver ældre og ældre. Derfor er det vigtigt at få etableret yngre spillere, så hurtigt så muligt, så overgangen ikke ender med at blive brat, hvilket umiddelbart sker for alle landshold på et eller andet tidspunkt.   

Det danske herrelandshold, har ud fra den trup som Nikolaj Jacobsen udtog til EM 2020, en gennemsnitsalder på 29,89.  

De fleste håndboldspillere kan i princippet holde til både at spille klub- og landsholdshåndbold til de er 35 år. Så Danmark skal så småt begynde at have nogle erstatninger klar, hvis Danmark vil forblive på toppen, og vi har fundet syv håndboldtalenter, som står klar i kulissen.

 

1. Jacob Holm – 24 år – Füchse Berlin

Jacob Holm var en af de få på denne liste, som i denne omgang fik lov til snuse lidt til landsholdet under EM-slutrunden 2020.

Jacob Holm brillerede allerede i en ung alder for Ribe-Esbjerg i den danske håndboldliga, hvilket kastede en landsholdsdebut af sig i 2016.

Det gik ikke ubemærket hen i Tyskland og i 2018 blev han solgt til tyske Füchse Berlin, så han kunne prøve sig af på et højere niveau.

Han har allerede fået 23 A-landskampe og scoret 50 mål, så han er allerede ved at blive kørt i stilling. 

 

2. Lasse Møller – 24 år – GOG

Det næste stortalent på listen er Lasse Møller, som i øjeblikket spiller for GOG. Han har dog allerede den ene fod ude af døren, da han til sommer skifter til Flensburg-Handewitt.

Lasse Møller har længe været en af de bærende kræfter for GOG og en af de mest kampafgørende profiler i den danske liga.

Timingen kunne derfor nærmest ikke være bedre, for Lasse Møller er i den grad klar til at blive skudt afsted, da han er blevet for god til den danske liga. Det er vigtigt for hans udvikling at prøve kræfter med en bedre og hårdere liga, som den tyske.

Lasse Møller er allerede en lille smule inde over det danske landshold. Han debuterede i 2017 og har fået 10 i den rød-hvide trøje. Danmark har ufattelig meget kvalitet på venstre back, og derfor er det ikke blevet til mere spilletid for Lasse Møller, men hans tid skal nok komme!

 

3. Emil Nielsen – 22 år – Nantes

Emil Nielsen, som tidligere har spillet i Skjern, er klart Danmarks største målmandstalent, og det forpligter selvfølgelig for alt hans potentiale er ikke blevet forløst endnu, men han er i den grad på vej frem efter han skiftede til Nantes tilbage i 2018.

Den unge målmand har tidligere fået en mindre peptalk af landstræner Nikolaj Jacobsen, fordi han skal værne mere om sin livsstil som professionel håndboldspiller. Vi håber og tror, han får sit helt store gennembrud om et par år.

Han har indtil videre fået tre A-landskampe. Han får forhåbentlig flere landskampe i 2020 og mange år frem.   

banner

 

4. Magnus Saugstrup – 23 år – Aalborg Håndbold

Magnus Saugstrup fra Aalborg viste allerede prøver på sit talent under EM 2020. Taget i betragtning af, at Danmark ikke spillede prangende og det var Saugstrups første slutrunde, så fik han et lille gennembrud.

Ham skal man ikke være bekymret for, for han bliver helt naturligt en stjerne på landsholdet i fremtiden.

Indtil videre har Saugstrup fået 13 kampe. Han fik debut i 2018 og siden dengang er antallet af landskampe pr. år vokset med hastige skridt.

 

5. Nikolaj Læsø – 24 år – Aarhus Håndbold

Den danske ligas nuværende topscorer, og en af de mest scorende i sidste sæson, er den kommende Aalborg-spiller, Nikolaj Læsø.

Læsø har stadig sin første A-landskamp til gode, men han er en del af landsholdets udviklingstrup, så han er så småt ved at komme ind i landsholdsvarmen.

Han bliver spændende at følge i Aalborg Håndbold og om han også kan være lige så stærk skydende i internationale turneringer som i den danske liga. De aktuelle håndbold odds har et godt øje til Læsø, som normalt scorer over seks mål pr. kamp.

Han bliver helt sikkert landsholdsaktuel i fremtiden.

 

6. Magnus Landin – 24 år – THW Kiel

Den sikreste mand på holdkortet i fremtiden på denne liste er Magnus Landin. Magnus er allerede en vigtig brik i Nikolaj Jacobsens spillestil, hvilket man blandt andet kunne se under EM 2020, da Magnus desværre måtte sidde over med en skade.

Den 24-årige fløjspiller fra Kiel har allerede taget skridtet videre i sin relative unge karriere. Han spiller fast i Kiel og på landsholdet.

På landsholdet har han allerede spillet 60 kampe og scoret 124. Han kommer helt sikkert over de 100 landskampe, hvis altså bare kan undgå at blive skadet.

 

7. Emil Jakobsen – 22 år – GOG

Et af de yngste håndboldtalenter på denne liste er også Emil Jacobsen fra GOG, som trods sin alder allerede er begyndt at tage mere og mere ansvar, efter blandt andet Kirkeløkke forlod GOG og Lasse Møller skifter til sommer.

Han er en udslagsgivende figur på venstre fløj og han er allerede inde omkring udviklingslandsholdet. Han fik sin debut på A-landsholdet i april 2019. Indtil videre er han oppe på to kampe og det tal forventer vi kommer til at stige markant over årene.

Han bliver med sikkerhed et af de næste talenter som GOG skyder afsted.

 

Der er selvfølgelig et hav af andre gode danske håndboldtalenter derude, og derfor burde Danmarks fremtidige landshold være i sikre hænder.

Oplev samtlige af talenterne i den danske håndboldliga, hvor der ugentligt er mange livebet

*Credits: artiklens billede tilhører Boris Grdanoski/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse Søgaard

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Niklas Landin Jacobsen løn og formue

Niklas Landin Jacobsen løn og formue

Statistikker fra den danske herrehåndboldliga – 18/19 og 19/20

Statistikker fra den danske herrehåndboldliga – 18/19 og 19/20

Verdens bedste playmakers i håndbold nogensinde

Verdens bedste playmakers i håndbold nogensinde

VM-finalen i herrehåndbold 2021 - Optakt

VM-finalen i herrehåndbold 2021 - Optakt

VM i herrehåndbold 2021 – Quiz

VM i herrehåndbold 2021 – Quiz