Efter to hektiske og begivenhedsrige uger i Kroatien, byder søndagen på afgørende medaljekampe ved EM i herrehåndbold.

Efter fredagens semifinaler ligger det fast, at Danmark møder Frankrig i kampen om bronzemedaljer, mens Spanien møder overraskelsen fra Sverige i finalen om europamesterskabet.

Der er således lagt op til to interessante kampe i Kroatien søndag aften, og vi kigger i denne artikel frem mod begge opgør.

888sport

Franske favoritter i bronzekamp

I bronzekampen er det som bekendt Danmark, der skal op imod Frankrig. Begge mandskaber havde forventet at vinde deres semifinaler, så efter skuffende nederlag skal de forsøge at rejse sig.

De dobbelte verdensmestre fra Frankrig vandt alle sine kampe på vej mod semifinalen mod Spanien, og derfor var det en overraskelse, at franskmændene tabte relativt klar til spanierne. Det ændrer imidlertid ikke på, at Frankrig er favorit i kampen til odds 1.85.

Det danske landshold var ude for en endnu større skuffelse, da Nicolaj Jakobsens mandskab fredag aften tabte semifinalen mod Sverige med et enkelt mål efter forlænget spilletid. Holdet virker slidt efter en lang og hård turnering med op- og nedture, og det vil også betegnes som en overraskelse, hvis Danmark vinder.

En dansk sejr giver odds 2.55 i bronzekampen, der spilles søndag klokken 18.00.

Fortsætter den svenske sensation?

Senere søndag aften afvikles så turneringens store finale, når Spanien møder Sverige i en direkte kamp om europamesterskabet.

Det svenske landshold har været den store overraskelse i turneringen, hvor det udover at besejre Danmark også besejrede værterne fra Kroatien i den indledende runde. Svenskerne har imidlertid også tabt et  par kampe undervejs, men de råder over et spændende hold med en dygtig træner – og ikke mindst en dygtig målmand, der var afgørende for sejren over Danmark i semifinalen.

Svenskerne vandt OL-sølv i 2012, men ellers har nationen ikke fået medaljer ved en håndboldslutrunde siden EM-sejren på hjemmebane i 2002 – altså for 16 år siden. Derfor er svenskerne da heller ikke favoritter i finalen, men skulle det ende med en stor overraskelse i form af en svensk sejr, giver det odds 2.70.

Spanien kan tage ny triumf

Det spanske landshold er i finalen ved anden EM-slutrunde på stribe, idet de fik sølv ved EM i Polen for to år siden. Spanierne har – dette EM medregnet – desuden været blandt de fire sidste i syv af de seneste otte slutrunder, så der er ingen tvivl om, at holdet fra den iberiske halvø er favorit til at vinde finalen.

På vejen mod finalen har Spanien tabt til Danmark og Slovenien, men i semifinalen satte man Frankrig på plads med en sejr på 27-23.

Nu ligner det en ny triumf for Spanien, der senest vandt guld ved VM i 2013. En sejr til Spanien i finalen giver odds 1.74

Læs også
Begynderguide til Børnehåndbold. Alle regler fra U-4 til U-10
Klar til slutspillet i 888ligaen: Hvem bliver dansk mester?

Klar til slutspillet i 888ligaen: Hvem bliver dansk mester? 

VM-håndbold: Kan Norge og Sverige vinde medaljekampene?

VM-håndbold: Kan Norge og Sverige vinde medaljekampene?

Håndbold for begyndere [Infografik]

Håndbold for begyndere [Infografik]

Aalborgs Håndbolds Aron Kristjansson: Folk kan regne med os helt fremme!

Aalborgs Håndbolds Aron Kristjansson: Folk kan regne med os helt fremme!