Det er efterhånden nogle måneder siden, at det første fløjt i sæsonens udgave af 888ligaen lød, og siden da er der blevet spillet 16 runder af mændenes bedste håndboldrække i Danmark.

Lillejuleaften spilles endnu en runde i turneringen, men med få dage tilbage af 2017 er det tid til at gøre en status på 888ligaen og se nærmere på den lille håndfuld af bejlere til mesterskabet.

Der resterer stadig 12 runder af grundspillet, men turneringen har hidtil vist, at en lille gruppe af hold skiller sig ud som de største kandidater til at vinde det danske mesterskab.

888sport banner

Succes i Skjern

De forsvarende mestre fra Aalborg Håndbold var på forhånd udset en vanskelig sæson, idet man også har skulle koncentrere sig om Champions League, og nordjyderne har da også haft sine problemer undervejs. Indtil videre er det blevet til ni sejre og syv nederlag, hvilket rækker til en femteplads i grundspillet, og aalborgenserne regnes ikke længere som en del af favoritfeltet til mesterskabet. Det giver således hele odds 8.50, hvis Aalborg Håndbold bliver dansk mester.

Anderledes positivt ser det ud for Skjern Håndbold. Vestjyderne var inden sæsonen blandt favoritter til titlen, og indtil videre har de levet op til den værdighed.

Tilgangen af Anders Eggert har været en succes, for han er aktuelt topscorer i 888ligaen med 106 mål, og han bærer derfor en del af ansvaret for, at Skjern lige nu ligger nummer ét i grundspillet – ét point foran GOG. Et mesterskab til Skjern giver nu odds 3.10.

BSV er fortsat favorit

For selvom Skjern lige nu topper grundspillet, regnes de ikke som de største favoritter. Ligesom inden sæsonstart er det fortsat Bjerringbro-Silkeborg (BSV), der er bookmakernes favorit.

Midtjyderne har haft nogle udfald undervejs i sæsonen og tabte senest 30-31 til Nordsjælland, men de holder stadig trit med de øvrige tophold – samtidig med strabadserne i EHF Cup’en.

I grundspillet ligger man aktuelt nummer tre med 20 point og syv point op til Skjern på førstepladsn, men det er som bekendt slutspillet, der bliver afgørende. Man skal derfor ikke afskrive Peter Bredstoffs mandskab, og skulle det ende med et mesterskab til Bjerringbro-Silkeborg, giver det odds 2.85.

GOG blander sig helt fremme

Et hold, der har udviklet sig til en mesterskabskandidat undervejs i sæsonen, er imidlertid GOG. Fynboerne startede sæsonen som en mulig outsider til titlen, men i kraft af et stærkt grundspil indtil videre, er klubben vokset til at være en seriøs spiller i kampen om guldet.

Sæsonen er naturligvis stadig lang, men Torsten Laen og kompagni har leveret stabilt i løbet af efteråret. Det er kun blevet til to nederlag i sæsonen indtil videre, og det bliver interessant at se, om Gudme-holdet kan holde kadencen helt frem til slutspillet.

Oddsene på guld til fynboerne er i hvert fald faldet, for et mesterskab til GOG giver nu odds 3.85.

Der er imidlertid lang vej endnu, for grundspillet er kun lidt over halvvejs. Forude venter 12 interessante spillerunder, inden det inciterende slutspil går i gang til foråret. 

Læs også
Sander Sagosen løn og karriere

Sander Sagosen løn og karriere

Niklas Landin Jacobsen løn og formue

Niklas Landin Jacobsen løn og formue

Statistikker fra den danske herrehåndboldliga – 18/19 og 19/20

Statistikker fra den danske herrehåndboldliga – 18/19 og 19/20

Verdens bedste playmakers i håndbold nogensinde

Verdens bedste playmakers i håndbold nogensinde

VM-finalen i herrehåndbold 2021 - Optakt

VM-finalen i herrehåndbold 2021 - Optakt