I TTH Holstebro har man rigeligt at se til. Et helt nyt hold skal spilles sammen, og man er med i Champions League, samtidig med at der også skal præsteres i 888ligaen. Vi har taget en snak med cheftræner Patrick Westerholm om den meget spændende sæson, der er gået i gang.

Hvad er ambitionen for TTH Holstebro for indeværende sæson?

Det er jo klart, at vi havde en fantastisk sæson sidste år. Men det kan vi ikke helt bruge til noget nu, for vi har skiftet rigtig mange spillere ud, og så er i gang med at bygge et helt nyt hold op. Men vi vil gerne komme til at kunne true toppen her i TTH Holstebro.

Hvor synes du TTH Holstebro står i forhold til sidste sæson?

Jeg vil faktisk helst ikke sammenligne med sidste sæson, for det var jo en meget unik sæson, og det var et helt andet hold. Vi kæmper rigtig meget med at finde sammenhæng i vores forsvarsspil og vores angrebsspil. Så vi er i en proces, hvor vi prøver at udvikle holdet i den retning, som vi skal tage. Og derfor er jeg også rigtig glad for alle de kampe, vi har før jul, så vi kan få spillet holdet sammen hurtigt.

888sport banner

Hvor stor belastning er det fysisk, taktisk og mentalt at spille både Champions League og 888ligaen?

Jeg ser det som en stor fordel, da vi har mange nye spillere, som kan blive spillet sammen hurtigere, end hvis vi kun havde én kamp om ugen i 888ligaen. På den anden side så er der jo ingen af spillerne, som har tidligere erfaring med Champions League, så det er en stor mundfuld for os alle sammen såvel fysisk som mentalt. I trænerstaben gør vi selvfølgelig alt for at løfte spillernes tilstand dagligt ved at justere træning og belastning, så vi kan klare den periode, vi er i gang med. Det er stadig for tidligt at sige hvilke erfaringer, vi får ud af det her. Men man skal lære af de ting, man får lov at få erfaringer med, så jeg er bare meget glad og stolt over, at TTH Holstebro får lov at spille Champions League. Og jeg er ikke i tvivl om, at det kommer til at være en fordel for os efter julepausen.

Hvordan ser du Jeres chancer for at gå videre i Champions League?

Det ser lidt vanskeligt ud. Hvis man kigger på puljen, så gælder det jo om at vinde alle sine hjemmekampe og så prøve at stjæle nogle point på udebane. Men der halter vi lidt bagefter. Vi har haft et svært startprogram. Vi har lige haft besøg af Nantes, som er klart det bedste hold i puljen, og der tabte vi stort. Så vi skal op på hesten igen. Men jeg synes også, det er fedt og motiverende at spille mod nogle hold, som man ikke er vant til at spille imod.

Hvordan prioriterer I Champions League og 888ligaen i forhold til hinanden?

Vi spiller jo alle kampe for at vinde. Men det er klart at den primære prioritering ligger i 888ligaen. For hvis vi gerne vil spille Europa Cup næste år er det den vej. For jeg tvivler på at vi vinder Champions League, og kvalificerer os den vej. Så vejen ud i Europa igen går via 888ligaen.

Hvad bliver afgørende for at TTH Holstebro får sportslig succes i år?

Vi skal finde vores base forsvarsmæssigt, som gør os i stand til at løbe mange kontraer, som vi er kendt for. Vi vil gerne spille med fart henover banen. Så nøglen til vores sportslige succes i år kommer helt klart til at være, hvor godt vi står defensivt.

Hvad er dit bud på top 3 i den kommende sæson og hvorfor?

Jeg har hele tiden sagt, at Skjern og Aalborg vil blive blandt top 3. De har kun 888ligaen at koncentrere sig om. Det gør at de nok har lidt flere ressourcer end BSV og os andre, som spiller ude i Europa. Så der har de en fordel i forhold til placeringen i grundspillet. Og så må vi se hvad der sker i slutspillet, der er alt muligt. Og så er det sidste hold, jeg skal have med i den pulje KIF Kolding København. De har et rigtig godt mandskab og en lidt bredere trup end sidste år. Selvom de ikke er startet så stabilt, så er jeg ikke i tvivl om, at de nok skal blande sig, når vi kommer hen mod afgørelsen. I forhold til os selv kan det blive hvad som helst. Vi ved godt at hvis tingene flasker sig kan vi true toppen, men der er lang vej endnu. Med vores nuværende form svinger vi i hvert fald for meget og vores bundniveau er lidt for lavt.

Vi siger tak for snakken til Patrick og ønsker held og lykke med sæsonen for TTH Holstebro. Hvis du tror på Patricks analyse af top 3, kan du lige nu få odds 3.75 på Aalborg Håndbold og KIF Kolding København og 4.00 på Skjern som vinder af 888ligaen hos 888.dk. Tror du på TTH kan skabe en magisk sæson og gå hele vejen i slutspillet er der 8.50 at hente hos 888sport.

Læs også
Sander Sagosen løn og karriere

Sander Sagosen løn og karriere

Niklas Landin Jacobsen løn og formue

Niklas Landin Jacobsen løn og formue

Statistikker fra den danske herrehåndboldliga – 18/19 og 19/20

Statistikker fra den danske herrehåndboldliga – 18/19 og 19/20

Verdens bedste playmakers i håndbold nogensinde

Verdens bedste playmakers i håndbold nogensinde

VM-finalen i herrehåndbold 2021 - Optakt

VM-finalen i herrehåndbold 2021 - Optakt