Hvis Nikolaj Jacobsen ikke allerede var et håndboldikon eller legende inden han blev landstræner, så er han i hvert fald blevet det. Efter at have ført de danske håndboldherrer til to VM-titler i træk, har Nikolaj for alvor skrevet sig ind i dansk håndbolds historiebøger.

Alle I Danmark kender efterhånden til Nikolaj Jacobsen, men hvor godt kender de ham egentlig? Kan du svarene på vores syv spørgsmål angående Nikolaj? Det må tiden vise.

Syv spørgsmål om Nikolaj Jacobsen

Hvilke håndboldklubber har Nikolaj Jacobsen spillet I?

Hvornår fik Nikolaj Jacobsen debut på danske herrelandshold?

Hvor mange landskampe blev det til for herrelandsholdet?

Hvad er det højeste antal mål Nikolaj Jacobsen har scoret i en landskamp?

Hvor har Nikolaj Jacobsen været træner inkl. assistent?

Hvor mange titler vandt Nikolaj Jacobsen i sin aktive seniorkarriere?

Hvor mange titler har Nikolaj Jacobsen vundet som træner?

Hvilke håndboldklubber har Nikolaj Jacobsen spillet I?

Nikolaj Jacobsen nåede i sin aktive håndboldkarriere at spille for fire forskellige håndboldklubber. To danske og to tyske håndboldklubber.

Nikolaj er opvokset på Fyn, så selvfølgelig skulle håndboldkarrieren skydes i gang i den fynske og traditionsrige klub, GOG.

Efter flere gode år i det fynske, drog Jacobsen til udlandet og den tyske Bundesliga, hvor han spillede for   Bayer Dormagen i godt og vel et år – fra 1997-98.

Derefter blev Jacobsen hentet til de store tyske giganter fra THW Kiel. I seks sæsoner spillede den danske venstrefløj for Kiel. Fra 1998 til 2004, var Nikolaj Jacobsen på sit allerhøjeste. I alt spillede han ca. 213 for Kiel, hvor af 146 af dem var i Bundesligaen. Samlet scorede han efter sigende 1346 mål for Kiel i de diverse turneringer. Han var en målmaskine og et sikkert bet foran mål.

I alder af 32 år vendte Nikolaj Jacobsen hjem til Danmark og Viborg HK, som han spillede i i tre år, inden han sluttede sin aktive håndboldkarriere i 2007.

 

Hvornår fik Nikolaj Jacobsen debut på danske herrelandshold?

Nikolaj Jacobsen var allerede som ung en af Danmarks største håndboldtalenter. I en alder af 20 år og et par dage efter han var fyldt rundt, debuterede han for det danske A-landshold mod Holland.

Hans debut fandt sted den 30. november 1991.

 

Hvor mange landskampe blev det til for herrelandsholdet?

12 år blev det til i de rød-hvide landsholds farver. Hans sidste landskamp for Danmark blev spillet i 203. Den kamp blev hans landskamp nr. 148.

I de 148 landskampe, scorede Nikolaj Jacobsen samlet 584 mål. Svarende til 3,95 mål pr. kampe. Dermed er Nikolaj Jacobsen den ottende mest scorende herrelandsholdsspiller for Danmark.

 

Hvad er det højeste antal mål Nikolaj Jacobsen har scoret i en landskamp?

Efter et par år i landsholdstrøjen var Nikolaj Jacobsen for alvor blevet en etablerede landsholdsspiller. Nikolaj Jacobsen bidrog også altid med en masse mål og i en VM-kvalifikationskamp i 1998 mod Grækenland, formåede Nikolaj Jacobsen at score 15 mål.

Frem til i dag i 2021, har Nikolaj Jacobsen stadig rekorden for fleste scoret mål i en landskamp.

 

Hvor har Nikolaj Jacobsen været træner inkl. assistent?

Nikolaj Jacobsen begyndte sin trænergering i Viborg HK, da han fra 2005-2007 var spillende assistenttræner.

Derefter skulle han prøve kræfter i rollen som fuldtidsassistent hos Bjerringbro-Silkeborg. I fem år var cheftrænernes højrehånd, hvor han virkelig fik lov til at suge til sig, så han en dag selv kunne overtage trænersædet.  

I 2012, da kontrakten med BSV udløb, blev Nikolaj Jacobsen præsenteret som cheftræner for Aalborg Håndbold. I to år sad han i cheftrænersædet, indtil Rhein-Neckar Löwen tilbød den succesfulde træner en kontrakt, som løb fra 2014 til 2019.

I næsten to år var Nikolaj Jacobsen både Rhein-Neckar-træner og landstræner. I 2017 fik Nikolaj Jacobsen nemlig tjansen som dansk landstræner. I 2019 blev Nikolaj Jacobsen dog fuldtidslandstræner.

 

Hvor mange titler vandt Nikolaj Jacobsen i sin aktive seniorkarriere?

Hvor skal vi nærmeste begynde – Nikolaj Jacobsen har vundet utallige af titler i sin aktive seniorkarriere.

I Danmark vandt han det danske mesterskab tre gange med GOG. Derudover vandt han den danske cup fem gange. Til samlingen af titler kan han også føje tre tyske mesterskaber (1999, 2000, 2002) og to tyske cup-titler (1999 og 2000).

Han vandt ligeledes EHF-cuppen med Kiel i to omgange. En gang i 2002 og senere 2004. I alt blev det til 15 klubtitler som spiller. I landsholdsregi, blev det ikke til nogle titler som spiller.

 

Hvor mange titler har Nikolaj Jacobsen vundet som træner?

Nikolaj Jacobsen har allerede god gang i indsamlingen af titler som træner. Hans første titel som træner blev sikret i 2013 med Aalborg Håndbold, da han vandt det danske mesterskab.

Sidenhen vandt han det tyske mesterskab to gange med Rhein-Neckar Löwen, både i 2016 og 2017. I 2016 vandt han også den tyske Super-cup. Det sidste trofæ med Löwen blev den tyske cup i 2018.

Indtil videre er det blevet til i alt fem klub-titler.

I 2019 kulminerede Jacobsen trænergerning, da han var med til at føre Danmark til sin første VM-titel. Og utroligt nok formåede han og det danske herrelandshold at gentage succesen i 2021.

Vi krydser fingre for at Nikolaj Jacobsen og landsholdet fortsætter det i gode takter i fremtiden - odds vm håndbold

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Martin Meissner

Først publiceret: d. 23. marts 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Anne Mette Hansen løn 

Althea Reinhardt håndbold og landshold

Ulrik Wilbek i dag 

Mads Mensah Larsen løn

Joachim Boldsen i dag