Vi har udarbejdet en lille quiz til dem, som mener, at de kender samtlige professionelle håndboldspillere, der har haft harpiks på hænderne. Vi har udvalgt seks aktive/tidligere håndboldspillere, som du skal gætte. Svarene finder du til sidst i artiklen. Lad os se, hvad du duer til!

 

1. Hvilken håndboldspiller refererer vi til?

Hint 1: Håndboldens svar på Mozart.

Hint 2: Han stoppede sin håndboldkarriere i 2015.

Hint 3: Han er blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller to gange (2003 og 2006).

 

2. Hvilken håndboldspiller tænker du på?

Hint 1: Hun er blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller flest gange.

Hint 2: Hun er en fodboldentusiast, som holder med Steaua Bukarest.

Hint 3:  Hun blev topscorer ved VM i 2015 med 63 mål.

 

3. Gæt denne håndboldspiller:

Hint 1: Han er aktuelt i 2020 den højeste professionelle håndboldspiller (2,15 m).

Hint 2: I 2020 har han spillet for tre klubber. I øjeblikket er han i PSG.

Hint 3: Han har spillet 74 kampe for det lettiske landshold.

 

4. Hvilken håndboldspiller tænker du på?

Hint 1: Han er én af to håndboldspillere, som har vundet flest Champions League-titler.

Hint 2: Han er oprindeligt fra et andet land, men han har spansk statsborgerskab og har spillet for det spanske landshold.

Hint 3:  Han har fået det spanske kælenavn ”El Gigante” (Den Gigantiske).

 

5. Kan du gætte denne håndboldspiller?

Hint 1: Hun er all-time topscorer i EHF Champions League (990 mål).

Hint 2: Hun har spillet i den samme håndboldklub, siden hun blev professionel i 1997.

Hint 3: Hun bliver refereret til som ”Dronning …..” i sin klub, grundet hendes legendestatus.

 

6. Kan du gætte denne håndboldspiller?

Hint 1: Han er i dag sportsdirektør i en helt anden sportsgren end håndbold.

Hint 2:  Han har optrådt i den danske nationaldragt 219 gange og scoret én enkelt pind.

Hint 3:  Han er især kendt for sit vanvittige og intense vindergen.

Bonus 

 

1. Ivano Balić

Ivano Balić, bedre kendt som håndboldens svar på Mozart, er en kroatisk nationalhelt, som med sin elegance og kloghed bliver betragtet som en af de bedste mandlige håndboldspillere, der har eksisteret.

Han er i manges øjne håndboldens svar på Michael Jordan – han kunne ud af ingenting vende en håndboldkamp. Blandt andet derfor blev han kåret til verdens bedste i 2003 og 2006.

Han stoppede sin karriere i 2015, og han skulle være efter sigende ikke betale skat i Kroatien, fordi han stadig er og bliver en nationalhelt.

 

2. Cristina Neagu

En af de bedst skydende håndboldspillere nogensinde, Christina Neagu, kunne have vundet flere titler som verdens bedste, hvis skader ikke havde spoleret det. Ikke desto mindre er Neagu blevet kåret til verdens bedste 4 gange (2010, 15, 16, 18).

Hun har altid været stor fan af fodboldholdet Steaua Bukarest, som er et af Rumæniens bedste fodboldhold.

Selvom Rumænien måtte nøjes med en bronzemedalje ved VM i 2015, var Neagu flyvende og sluttede af som turneringens topscorer.

Prøv 888sports online betting

 

3. Dainis Kristopans

Den lettiske kæmpe Dainis Kristopans er født til at spille håndbold eller basketball. Med sine 135 kg og 2,15 meter er han både en offensive og defensiv trussel. Hans vingefang gør ham også til en af de mest frygtede håndboldspillere at spille mod.

Efter RK Vardar havde økonomiske problemer i 2020, drog han videre til tyske Füchse Berlin, inden PSG bød sig til og købte den lettiske kæmpe.

 

4. Andrei Xepkin

Den ukrainsk fødte håndboldspiller Andrei Xepkin fik spansk statsborgerskab tilbage i 1998, og som han efterfølgende endte med at spille et hav af landskampe for.

Xepkin har sammen med David Barrufet vundet flest Champions League-titler. Begge har syv titler på CV’et. De spillede sammen i Barcelona, hvor de vandt CL-titlen fem gange i træk (1996, 97, 98, 99, 2000).

 

5. Anita Görbicz

Den 37-årige ungarske legende Görbics har siden 1997 og frem til i dag (2020) spillet for sin hjerteklub Győri. Hun har spillet hele 445 kampe for den ungarske klub og scoret intet mindre end 2138 mål. 990 mål er blevet scoret i Champions League, og derfor er Görbics også den mest scorende spiller i den turnering.

Hun er et ikon i hele Ungarn og ikke mindst i hele håndboldverdenen. Gad vide, hvor lang tid hun fortsætter endnu? Det må tiden vise – vi håber, hun bliver ved en del år endnu!

 

6. Kasper Hvidt

Denne håndboldspiller kunne du måske godt have gættet. Kasper er i dag sportsdirektør inden for en helt anden sportsgren end håndbold, nemlig esport. Han blev ansat ved esportsorganisationen RFRSH tilbage i 2016, der står bag det danske Counter Strike-hold, Astralis. Og frem til i dag (2020) har Astralis nydt godt af hans erfaringer som professionel sportsudøver.

Kasper Hvidt var i sin aktive karriere en sand mur i målet. Han var en kampafgørende målmand, som nok opnåede sin karrieres højdepunkt i 2008, da han vandt EM-guld med Danmark, inden han stoppede sin landsholdkarriere i 2010.

 

Hvis du fik 1-2 rigtige, burde du nok følge en del mere med i håndbold. Hvis du har fået 3-5 rigtige, er du en ægte håndboldfan. Hvis du har fået 6 ud af 6 seks rigtige, har vi kun en afsluttede bemærkning – er det dig Bent Nyegaard?

*Credits: artiklens billede tilhører Matthias Schrader/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse Søgaard

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Niklas Landin Jacobsen løn og formue

Niklas Landin Jacobsen løn og formue

Statistikker fra den danske herrehåndboldliga – 18/19 og 19/20

Statistikker fra den danske herrehåndboldliga – 18/19 og 19/20

Verdens bedste playmakers i håndbold nogensinde

Verdens bedste playmakers i håndbold nogensinde

VM-finalen i herrehåndbold 2021 - Optakt

VM-finalen i herrehåndbold 2021 - Optakt

VM i herrehåndbold 2021 – Quiz

VM i herrehåndbold 2021 – Quiz