Dette års EM-finale i herrehåndbold bliver mellem to af de største håndboldnationer, Kroatien og Spanien. Med EM-finalen forude, benytter vi lejligheden til at besvare de efterfølgende spørgsmål, så du alverden om tidligere EM-finaler, rekorder og EM håndbold tips. Lad os komme i gang.

 

Hvilken nation har flest gange været i en EM-finale?

Indtil i fredags var det Sverige og Spanien, som havde været i flest EM-finaler. Fem finaler er det blevet til for hver nation, men eftersom Spanien vandt deres semifinale over Slovenien, har de for sjette gang booket en billet til en EM-finale i herrehåndbold.

Spanien ligger nu alene i spidsen.

 

Hvilken nation har flest gange tabt og vundet en EM-finale?

Knap så positivt er det dog, at Spanien er den nation, der har tabt flest EM-finaler. De har medvirket i fem finaler (seks efter søndag) og tabt fire af dem. Det blev således et finalenederlag i 1996, 1998, 2006 og 2016. Indtil de endelig fik hul på bylden i 2018, da de vandt over Sverige.

Vinder Spanien mon deres anden EM-finale eller udbygger de deres triste statistik til fem finale-nederlag? Skulle man følge de aktuelle bet tips, så indikerer de, at Spanien vinder deres anden EM-finale.

Spanien giver i øjeblikket odds 1.85, mens Kroatien halter efter til odds 2.85. Men husk på, alt kan ske i en finale.

Sverige har vundet flest EM-finaler – fire styks.

banner

 

Hvad blev det største nederlag i en EM-finale i herrehåndbold?

Det største finale-nederlag i EM’s historie skete i 1994, da Sverige udraderede Rusland i finalen med cifrene 34-21. En vindermargin på 13 mål er i dag stadig rekord og det bliver sikkert også ved med at være efter på søndag.

Det andet største finale-nederlag skete i 2014, da Danmark tabte med ni mål mod Frankrig – 41-32.

 

Hvilken nation har scoret flest mål i en EM-finale?

Frankrig gik altså målamok mod Danmark i 2014, og de 41 mål Frankrig scorede er stadig rekord.

 

Hvad er det højeste antal af tilskuer, som har overværet en EM-finale?

Der var ikke den store tvivl, hvilken EM-finale det drejer sig om. Ved EM-finalen i 2012 mellem Serbien og Danmark, var 21.800 tilskuer tilstede. Dette skyldtes primært, at Serbien var værtsnationen, hvilket fik tilskuerantallet til boome, som ingen andre EM-finaler.

Danmark vandt dog alligevel, selvom 80% af alle fans var imod dem.

 

Hvem vinder EM-finalen i herrehåndbold 2020?

Hvis vi skal komme med et bud på en mulig finale-vinder, så er det altid en god start at sammenligne deres fem seneste indbyrdes opgør:

  • 2020: 22-22

  • 2019: 19-23 (Kroatien)

  • 2018: 29-31 (Kroatien)

  • 2017: 29:30 (Kroatien)

  • 2016: 33:29 (Spanien)

Det er tydeligt at se, at Kroatien har haft overtaget, men det har tydeligvis ikke haft den store indflydelse på de aktuelle odds, hvor Spanien er favorit, hvilket umiddelbart skyldes, at Kroatien er ramt af en del skader. Spørgsmålet er, om nogle af de kroatiske spillere bliver deres skader kvit.

Kroatien bliver lige lovligt undervurderet. De har meget mere vildskab end Spanien, hvilket i den grad kan komme til at spille en stor rolle.

Det er første gang de to nationer møder hinanden i en EM-finale, og derfor er der ingen revanchelyst. De har måtte nøjes med at møde hinanden i to EM-bronzekampe.

Vi tror på, at Kroatiens vildskab kommer til at overrumple Spanien, vi går derfor imod strømmen og de aktuelle odds.

God fornøjelse med EM-finalen 2020 - og drag fordel af en odds bonus op til kampen, hvis du vil have et godt velkomsttilbud.  

 

*Credits: artiklens billede tilhører Ronald Zak/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse Søgaard

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Niklas Landin Jacobsen løn og formue

Niklas Landin Jacobsen løn og formue

Statistikker fra den danske herrehåndboldliga – 18/19 og 19/20

Statistikker fra den danske herrehåndboldliga – 18/19 og 19/20

Verdens bedste playmakers i håndbold nogensinde

Verdens bedste playmakers i håndbold nogensinde

VM-finalen i herrehåndbold 2021 - Optakt

VM-finalen i herrehåndbold 2021 - Optakt

VM i herrehåndbold 2021 – Quiz

VM i herrehåndbold 2021 – Quiz