Som altid er januar lig med en stor håndboldslutrunde for herrer, og 2018 er ingen undtagelse.

Fra 12. januar til 28. januar danner fire kroatiske byer ramme for EM i herrehåndbold, der arrangeres af det europæiske håndboldforbund EHF for 13. gang i historien.

Der venter en interessant slutrunde, hvor 16 mandskaber kæmper om titlen som europamester, og særligt fem nationer fremhæves som værende blandt favoritterne til titlen.

Som bekendt spilles turneringen med et indledende gruppespil med fire hold i fire grupper, hvor de bedste tre hold går videre til mellemspillet, der består af to grupper med seks hold i hver. Herfra går de to bedste fra være mellemgruppe videre til semifinalerne.

Find odds på EM-slutrunden her!

888sport

Kan Frankrig fortsætte dominansen?

Helt forrest i favoritfeltet finder vi de forsvarende verdensmestre fra Frankrig.

Nikola Karabatic og resten af det franske landshold vandt VM på hjemmebane i suveræn stil for et år siden, og franskmændene vil helt naturligt være blandt de mandskaber, der er størst forventninger til.

Siden 2008 har Frankrig vundet to OL-guldmedaljer, fire verdensmesterskaber og tre europamesterskaber, så dominansen har været stor, og det bakker op om favoritværdigheden. Frankrig som europamester giver odds 3.25.

Værtsnationen som guldkandidat

Værtsnationen fra Kroatien råder imidlertid også over et stærkt landshold, og med et passioneret hjemmepublikum i ryggen, er Balkan-nationen også et godt bud på en europamester.

Ved de seneste syv EM-slutrunder har Kroatien været blandt de fire bedste, men endnu mangler den absolutte triumf i form af en guldmedaljer.

Hvis det lykkes for Kroatien at blive europamester i år, giver det odds 3.75.

Danmark som EM-vinder til odds 4.50

Endelig er der Danmark. Med den tidligere topspiller Nikolaj Jacobsen som ny landstræner er der pæne forventninger til det danske landshold, som har fået en god optakt til turneringen ved blandt andet at besejre Frankrig i Golden League.

Målsætningen for det danske landshold er at slutte blandt de fire bedste, og skulle semifinalen blive endestationen for Danmark, giver det odds 2.90.

Det er dog ikke umuligt, at OL-guldvinderne fra 2016 kan gå hele vejen ved EM. Det er sket to gange tidligere – i 2008 og 2012 – og med Mikkel Hansen på holdet råder man en af verdens bedste håndboldspillere.

Det kan blive afgørende, og hvis Danmark vinder EM, giver det odds 4.50.

Outsidere fra Spanien og Tyskland

Udover de tre største favoritter til titlen finder vi et par outsidere i deltagerfeltet. De forsvarende europamestre fra Tyskland giver odds 9.00 som vinder af årets turnering , og det bliver interessant at følge tyskerne, der også har fået ny landstræner i form af Christian Prokop.

Spanien skal heller ikke afskrives, for EM-sølvvinderne fra 2016 har også stærke håndboldtraditioner og et godt landshold. Spanierne har været blandt de fire bedste ved seks af de seneste VM- og EM-slutrunder, og skulle det ende med EM-guld i år, giver det odds 9.00.

Første kamp ved EM i herrehåndbold spilles lørdag den 12. januar. 

Læs også
Begynderguide til Børnehåndbold. Alle regler fra U-4 til U-10
Klar til slutspillet i 888ligaen: Hvem bliver dansk mester?

Klar til slutspillet i 888ligaen: Hvem bliver dansk mester? 

VM-håndbold: Kan Norge og Sverige vinde medaljekampene?

VM-håndbold: Kan Norge og Sverige vinde medaljekampene?

Håndbold for begyndere [Infografik]

Håndbold for begyndere [Infografik]

Aalborgs Håndbolds Aron Kristjansson: Folk kan regne med os helt fremme!

Aalborgs Håndbolds Aron Kristjansson: Folk kan regne med os helt fremme!