Hvad er din evaluering af sidste sæson for Aalborg Håndbold? 

"Nu er jeg jo først lige kommet til fra sommer af, så jeg kan ikke sige noget specifikt. Men Aalborg Håndbold havde jo en svingende sæson sidste år, hvor det måske ikke blev til de resultater, man havde håbet på. Så det vil vi meget gerne gøre bedre i år."

888sport

Hvad er ambitionen for Aalborg for den kommende sæson?

"Vi vil gerne være med i kampen om medaljerne. Så vi går efter at være i top 4."

Hvad har i haft fokus på i opstarten mod den nye sæson?

"Det har selvfølgelig været på at få spillet holdet sammen. Vi har fået en nye spillere ind, og har også sagt farvel til en del. Og så er der jo kommet en ny træner også. Så det hele er lidt nyt. Vi har også lavet en del ændringer i konceptet. Så vi har brugt meget tid på det spillemæssige og gøre spillerne klar på konceptet. Men også fysisk har vi haft et rigtig stort fokus, så vi er i god form og kan stå distancen over en hel sæson."

I har fået en række nye spillere med Arnar Atlason, Tobias Ellebæk, Patrick Wismach, Stefan Sigurmansson og Mikael Aggefors ind på holdet. Hvad har I gjort for at få dem integreret på holdet? 

"Vi har haft team building-øvelser, hvor vi får rystet hele truppen sammen. Vi har eksempelvis været på en kort træningstur til Norge, hvor vi havde samarbejdsøvelser. Ellers så handler det om hele tiden at integrere spillerne og sørge for, at de har det godt på holdet, og er gode til at tage hånd om hinanden."

Hvad er årsagen til Jeres gode start, og hvad betyder den for Jer? 

"Som jeg ser det, skyldes den gode start det hårde arbejde, vi har lagt i løbet af opstarten over sommeren. Spillerne mødte også ind i en udmærket form efter ferien. Og udover det fysiske arbejde har vi som sagt lagt et kæmpe stykke arbejde i det taktiske spil både forsvars- og angrebsmæssigt. Vi har også evalueret grundigt på os selv efter træningskampene. Det tror jeg, har flyttet os henover opstarten. 
At starte med sejre betyder så, at der kommer selvtillid ind i holdet og en tro på, at de ting vi arbejder, er de rigtige ting. Vi har også arbejdet meget med at vi skal hæve bundniveauet, så vi ikke svinger så meget. Den del er lykkedes indtil nu. Vi er jo kun lige startet, men det tegner godt på de fronter i hvert fald. Men også for at vi selv kan mærke at vi er gode nok og tæt på medaljerne, og folk kan regne med os helt fremme."

Hvad er dit bud på top 3 i den kommende sæson? 

"Jeg synes der er flere hold, der byder ind. KIF Kolding København har rustet meget op til sæsonen. De har fået en del rutinerede spillere med stor international erfaring. I forvejen havde de en række både rutinerede og talentfulde spillere, så de er et godt hold. BSV vil som danske mestre komme med en stor portion selvtillid. At have titlen som danske mestre, det giver noget når man kommer i gang igen. Og de har desuden en rigtig god trup. Og så synes jeg at Skjern og os selv er de fire hold, der ligner topkandidaterne. Ikke så langt derfra står et hold som TTH Holstebro, der var gode sidste sæson. Et hold som GOG kan også gøre sig." 

Hvad bliver afgørende for Aalborg Håndbold ift. At få success i denne sæson?

"Det er først og fremmest at vi holder truppen fit for fight, så vi forbliver i god form og skadesfri. Dernæst skal vi holde et højt stabilt niveau. Vi synes selv, vi har fået en god base i forsvaret i de første kampe. Det er klart nøglen til at have stabile præstationer over en længere periode, at man dækker godt op."

Vi siger tak for snakken med Aron og ønsker held og lykke i sæsonen til Aalborg Håndbold. Hvis du tror på, at den islandske toptræner og hans spillere kan gå hele vejen, får du solide odds 10.0 hos ligasponsoren 888.dk.

Læs også
Herre Håndbold: Returopgør i semifinalerne

Herre Håndbold: Returopgør i semifinalerne

Herre Håndbold Ligaen: Semifinalerne

Herre Håndbold Ligaen: Semifinalerne

Herre Håndbold Ligaen: Mesterskabsslutsspillet

Herre Håndbold Ligaen: Mesterskabsslutsspillet

Herre Håndbold Ligaen: slutspillet

Herre Håndbold Ligaen: slutspillet

Herre Håndbold Ligaen: Runde 26

Herre Håndbold Ligaen: Runde 26