1. Aalborg Håndbold tørster efter mere succes eller bare for gode

Umiddelbart havde vi forestillet os, når man blev mestre i sidste sæson, at motivationen først ville blive genfundet et par uger senere i den nye sæson. Det lyder helt naturligt i manges øre, men ikke for Aalborg Håndbold, som bare har fortsat, hvor de slap.

De buldrer derudad og har indtil videre kun tabt én kamp i den nye sæson. De virker skræmmende stærke og en klar mesterskabskandidat.

 

2. Hvad er der lige sket med Ribe-Esbjerg?

Det er ikke hverdagskost at se Ribe-Esbjerg så hurtigt oppe i tabellen. I øjeblikket ligger de på en andenplads med 13 point - a point med TTH og Skjern.

Ribe-Esbjerg har udnyttet den gode start til fulde og sejrsbølgen kan fortsætte lidt endnu, når de lørdag den 16. hjemme tager imod Aarhus, som modsat Ribe-Esbjerg, har fået en meget blandet start.

Ribe-Esbjerg skal fortsat bevise, at deres gode sæsonstart ikke bare har været en et rent tilfælde. De kan nemlig hurtigt ende i den trælse ende af tabellen, hvor Fredericia og Skanderborg på hen holds vis 9. og 10. pladsen har 9 point.

 

3. Nikolaj Læsø og Lasse Møller vil slutte godt i deres respektive klubber

Det kan godt være, at Læsø og Møller er fortid i deres respektive klubber efter den nuværende sæson, men de har bestemt tænkt sig, at slutte af med manér.

Læsø og Møller topper i øjeblikket topscorerlisten med henholdsvis 75 mål og 60 mål. I sidste sæson scorede Læsø 127 mål i grundspillet og Møller 96 mål.

 

4. Hvad skal Aarhus Håndbold gøre uden Nikolaj Læsø

Med en spiller, som er garant for at score minimum 7,5 mål pr. kamp og som indtil videre har været på rundens hold seks gange i denne sæson, så kan det kun gøre ondt på Aarhus at miste Læsø.

De roder allerede rundt i den trælse ende af tabellen. De kan dog trøste sig ved, at der stadig resterer 16 runde af grundspillet. Men i næste sæson kan Læsø ikke leve op til sit efternavn og trække det tunge ”læs”. Aarhus Håndbold kan umuligt finde en erstatning af samme kaliber.

 

5. TTH Holstebro og deres målmænd gør sig flot bemærket

TTH Holstebro har fået sammentømret et slagkraftigt mandskab, som kan måle sig med de bedste klubber i Danmark. Deres skytte, Magnus Bramming og målmand, Sebastian Frandsen, har haft en stor andel i TTH’s sæsonstart.  

De kan sagtens gå hen og blive sæsonens overraskelse, hvis de fortsætter ud ad samme tangent. I samarbejde med deres solide forsvar, har målmand Sebastian Frandsen også haft de bedste forudsætninger for at hæve sin redningsprocent, hvilket han bestemt også har gjort. Ud af ni kampe har han således en redningsprocent på 40,5.

Hans målmandskollega, Simon Gade følger trop med en redningsprocent på 37,2% i 10 kampe.

 

6. Skjern og BSH hviler som altid på laurbærrene i grundspillet

Skjern og BSH har i øjeblikket travlt med at spille europæiske turneringer, og derfor er til tider svært at være motiveret og samtidig vel-restitueret.

Derfor er det ikke overraskende, at Skjern og BSH måske tager sig en lille slapper i nogle af grundspillets kampe, hvilket de indtil videre også har gjort, og nok kommer til at fortsætte med.

Skjern kan dog ikke hvile på laurbærrene, når førerholdet og mestrene fra Aalborg kommer på besøg onsdag. Der er allerede en masse betting-muligheder tilgængelig på kampen.

 

7. GOG forsøger at få spillet holdet sammen og forbereder de interne relationer

GOG skal allerede begynde at forberede sig på, at Lasse Kronborg, Lasse Møller, Arnar Fryer Arnarsson stopper i klubben efter den nuværende sæson.

GOG oplever allerede problemer efter Kirkeløkkes afgang i sommers samt, at Ole Erevik og Lars Halds også stoppede i sidste sæson.

Forandringer tager sin tid og det kan i øjeblikket mærkes i GOG, som er ved og skal bygge et nyt hold op i denne sæson, men også i næste.

Landsholdsspilleren, Morten Olsen har allerede meldt sin ankomst fra næste sæson af, hvilket er en vigtig tiltrædelse, hvis GOG stadig vil lege med i toppen af ligaen.

 

8. EM 2020, ligger lige rundt om hjørnet og det kan mærkes

Alle spillere i ligaen går med det spinkle håb om at skulle spille EM 2020 for deres respektive nationer, og derfor bliver der skruet ekstra op for de individuelle præstationer.

En pludselig skade, kan måske bane vej for et potentielt EM. Den lille chance vil ingen spiller gå glip af, og derfor handler det om at holde et ekstremt højt niveau indtil årsskiftet.  

Hvem har ikke lyst til at repræsentere sit land og ikke mindst være en del af guldfavoritterne fra Danmark. Et EM-odds i håndbold springer nemlig i øjnene - Danmark er favorit til odds 3.15.

 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Francois Mori/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Anne Mette Hansen løn 

Althea Reinhardt håndbold og landshold

Ulrik Wilbek i dag 

Mads Mensah Larsen løn

Joachim Boldsen i dag