EM i herrehåndbold 2022 står for døren og vi har udvalgt et par håndboldspillere, som vi mener kommer til at stråle ved dette EM eller i hvert fald bliver interessante at følge. Der er en god blanding af velkendte navne og kommende stjerner på vores liste. Det er selvfølgelig smag og behag, hvilke håndboldspillere, man har et godt øje til frem mod en håndboldslutrunde. Lad os se om du er enige i de navne vi har udvalgt.

 

Hold godt øje med disse EM-spillere 2022

Aaron Mensing

Johannes Golla

Till Klimpke

Vincent Gerard

Mathias Gidsel

Blaz Janc

Øvrige spillere ved EM 2022

 

Aaron Mensing

Han har kun spillet fem A-landskampe for Danmark i en alder af 24 år. Nogen vil måske mene, at de bedst får A-landsholdsdebut i en tidligere alder. Aaron Mensing er en late-bloomer på en håndbold. Han fik sin debut på A-landsholdet i april i 2021.

Efter skiftet til den tyske storklub Flensburg Handewitt, troede de fleste, at Mensing skulle have en tilvæningsperiode, men de fleste tog fejl. I sæsonen 21/22 har Mensing indtil videre fået en større rolle i Flensburg, hvor han har grebet chancen.

Han har indtil videre spillet 16 kampe og scoret 37 mål i Bundesligaen. Når Mikkel Hansen skal aflastes i ny og næ på venstrebacken, er Mensing en godt alternativ. Spilletiden bliver nok begrænset, men når han får chancen, er han værd at fremhæve.

 

Johannes Golla

Tyskland har gang i et større generationsskifte og derfor er det interessant at fremhæve nogle af Tysklands kommende stjerner. En af dem spiller til dagligt i Flensburg Handewitt og hedder Johannes Golla.

Netop Golla, er blevet udnævnt til at være landsholdsanfører for det tyske landshold efter Gensheimer valgte stoppe. Ved hans første EM i 2020 gav Golla allerede en forsmag på, hvad der var i vente fra hans side. Ved EM 2022 er han tiltænkt en større rolle og mere ansvar. Vi har på fornemmelsen, at Golla kommer til at stråle for Tyskland.  

golla

 

 

Till Klimpke

Vi bliver nødt til at fremhæve endnu en tysk landsholdspiller. Denne gang drejer det sig om 23-årige målmand, Till Klimpke, som til dagligt spiller for Wetzlar i Bundesligaen. Wetzlar er begyndt at lege med i toppen af Bundesliga blandt andet grundet Till Klimpkes præstationer.

Den 2 meter høje tyske målmand bliver med sikkerhed en verdensstjerne i den kommende fremtid. Han kommer til at tage fra i målet for Tyskland ved EM i 2022.

 

Vincent Gerard

Den næste mand på listen er endnu en målmand. Og hvis brugte late-bloomer om Aaron Mensing, så ved vi nærmest ikke, hvilket ord vi skal bruge om den franske målmand, Vincent Gerard. Den 35-årige keeper, har længe stået i skyggen af Thierry Omeyer, men efter han stoppede i 2019, har Gerard løftet sit målmandsspil til nye højder. Det udmøntede sig blandt andet senest til OL-guld og en kåring som den bedste målmand ved de Olympiske Lege i 2021.

Det bliver interessant at se, om han kan finde de samme takter frem ved EM 2022. Meget tyder på det.

gerard

 

 

Mathias Gidsel

Vi kan kun tage hatten af for, hvad Gidsel har præsteret efter han fik slutrundedebut ved VM i 2020, hvor Danmark også endte med at vinde. 22 år gammel og så får han allerede flere garvede til håndboldspillere til at ligne nogle som er tæt på pensionsalderen.

Gidsel er måske EM’s hotteste navne, især hvis han fortsætter ud af samme spor som ved OL og VM. Normalt vil der komme et lille formdyk. Det er også svært at følge op på OL-sølv samt at blive kåret til MVP ved OL—slutrunden i 2021.

Gidsel var selvskrevet på vores liste og sammen med Danmark bliver han en del af vores løbende bettings tips under EM-slutrunden.

 

Blaz Janc

Vi synes også det er på sin plads at fremhæve endnu en højreback. Blaz Janc, som til dagligt spiller for FC Barcelona og på det slovenske landshold er et uhyggeligt bekendskab på en håndboldbane.

I en alder af 25 år, skal Janc allerede i gang med sit tredje EM. Han er Sloveniens topscorer og kreative es. Han blev ligeledes kåret til den bedste højreback ved EM i 2020. Han vandt også Champions League med FC Barcelona i 20/21.

Han kommer til at præstere i stor stil for Slovenien, som også har mulighed for at nå medaljer, især hvis Janc er godt kørende.

Janc

 

Øvrige spillere ved EM 2022

Denne liste ville aldrig være komplet uden at nævne Mikkel Hansen, Niklas Landin, Sander Sagosen, Nikola Karabatic. Alle fire spillere er efterhånden en fast bestanddel af toppen i samtlige håndboldslutrunder, der har været i de lange stykke tid.

Vi glæder os til at se alle fire spillere i aktion og udvise håndboldkvaliteter på allerøverste hylde - de aktuelle liveodds under EM-slutrunde er generelt ville med disse fire spillere.  

danmark

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 08. januar 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Anne Mette Hansen løn 

Althea Reinhardt håndbold og landshold

Ulrik Wilbek i dag 

Mads Mensah Larsen løn

Joachim Boldsen i dag